URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2014, 17:28

40.000 de lei s-au strâns la licitaţia Ouălor Gigant din Lotus Center. Cel mai "harnic" donator: Herald Com Impex (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a cincea ediţie a campaniei "Ouăle gigant", desfăşurată de Lotus Center în colaborare cu Fundaţia Pro Valoare, a ajuns la final, în urma licitaţiei organizate joi la Cinema Palace.

Evenimentul s-a desfăşurat începând cu ora 14, iar la el au participat atât oameni de afaceri cât şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Cele 11 ouă gigant scoase la licitaţie au fost realizate, pe propria cheltuială, din materiale precum mătăsuri, hârtie, crengi arse sau pantofi, de expozanţi precum Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Benvenuti, Graziela Models în colaborare cu Elesilva Mobila Nobila, Herald Com Impex, Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, Teatrul Regina Maria, Justin's Accesories sau ATP Exodus şi au putut fi văzute în ultimele săptămâni pe holurile centrului comercial.

Cel mai scump ou a fost cel al Penitenciarului Oradea, realizat din nuiele şi origami, care a fost cumpărat cu 2.200 lei, de Grup West.

Cel mai harnic cumpărător s-a dovedit reprezentantul firmei de construcţii Herald Com Impex, Ioan Demian, care a licitat pentru 5 dintre ouă, dar şi pentru unul dintre obiectele din argint antic, un sfeşnic, din colecţia personală a omului de afaceri Alexandru Mudura, proprietarul Lotus. Herald a generat şi cele mai mari vânzări - 9.500 de lei, urmat de Dumexim (care a achiziţionat un ou şi două obiecte din argint), cu 8.750 de lei, respectiv de Electro Excel Oradea, care cumpărând un ou şi un suport de pâine din argint, pentru 5.200 de lei.

În final, organizatorii au anunţat că în urma licitaţiei Ouălor Gigant, dar şi a pieselor din argint antic oferite de Alexandru Mudura, s-au strâns 29.650 lei. Proprietarul Lotus Center va suplimenta suma până la 40.000 de lei, iar toţi banii vor fi donaţi pentru dotarea cu aparatură a Centrului de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară Oradea, construit la Spitalul Judeţean.

"Sperăm să vină şi alte firme alături de noi şi să susţină acest proiect", a spus la final moderatoarea Beatrice Szuhai.

Prezent la eveniment, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, a ţinut să mulţumească tuturor pentru implicare şi pentru sumele donate. "Banii ajung pentru câteva proteze vasculare şi instrumentar pentru sala de operaţii", a precizat el.

Realizat printr-un proiect transfrontalier de aproximativ două milioane de euro, Centrul euroregional "Viva anima" va fi inaugurat pe 1 mai, la Spitalul Judeţean. În cadrul proiectului, mai multe spaţii din spital au fost reabilitate şi dotate cu aparatură de specialitate, inclusiv un angiograf, ceea ce va fi de un ajutor enorm pentru comunitate. Totuşi, sunt aparate care nu sunt "acoperite" de banii europeni, pentru care conducerea spitalului cere ajutor.

"Ne dorim ca un număr cât mai mare de orădeni să contribuie la dotarea acestui centru cardio-vascular. Vrem să le oferim orădenilor posibilitatea să nu mai meargă în alte părţi să se trateze şi e nevoie de spriiinul comuntăţii! Avem nevoie, între altele, de aparatură pentru circulaţie extracorporală, proteze vasculare şi valvulare, care vor fi în sala de operaţie şi care costă foarte mult. O proteză de genul acesta, numai 10 centimetri, costă 2.500 de lei", afirma, anterior licitaţiei, managerul Gheorghe Carp.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
raman curvele fara sponsor !
aici e marea problema. Vor trebui sa-si caute, (pramatiile), de lucru. moshul va fi la bulau.
Postat 26 Aprilie 2014, 17:08 de haha... "alegzander"
Păcat
Păcat că nu i-a dus duba DNA pe amfitrioni şi licitatori deopotrivă. Era destructurată astfel mica famiglie bihoreană, a celor abonaţi la prăduirea banului public. Şi dacă economiseam 2l de motorină era bine. Da' cine ştie, timpu nu-i trecut aşa că poate cu proxima ocazie.....La brutărie, la brutărie !!!!
Postat 25 Aprilie 2014, 09:32 de Andrei Popa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON