URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2015, 16:09

2.000 euro pe lună! Orădeanul Marcel Boloş a fost numit în Consiliul de Administraţie al Tarom

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Marcel Boloş a fost numit pe 23 martie în Consiliul de Administraţie al Tarom. Fondator al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie, Boloş este în prezent directorul ADR Nord-Vest.

Orădeanul a fost numit în conducerea Tarom de către ministrul Transporturilor, Ioan Rus, pentru experienţa acumulată în perioada în care a fost director al Autorităţii de Management al Planului Operaţional Sectorial Transport şi va avea un salariu de 2.000 euro pe lună.

Boloş a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar în perioada 2006-2008, după care, în primul mandat al primarului Ilei Bolojan, a înfiinţat DMPFI pe care a şi condus-o vreme de patru ani. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST.

Absolvent a două facultăţi (de economie şi teologie), Marcel Boloş este preot misionar şi are două doctorate obţinute la Cluj şi la Timişoara, în Finanţe Publice şi respectiv Management Financiar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
EUROVISION
Mă întreb dacă stimabilul nu cumva o fi vreun turcel în zona politico-economică??!!! Altfel nu-mi pot explica de ce se întâmplă tot ce se întâmplă!
Postat 01 Aprilie 2015, 09:02 de TDS
M-am suit in Dealul Clujului 2
"Doua firme cu datorii la stat, Impact Developer&Contractor si Destiny Wheel SRL, au format o noua firma pentru a putea accesa fonduri europene, respectiv Millenium Consult Invest 2002 SA. Mai mult decat atat, societatea Impact cere in instanta primariei Cluj-Napoca o datorie de aproximativ 60 de milioane de euro, iar societatea a avut anul precedent datorii de 5 milioane de euro. Caracatita Impact din interiorul Ministerului Dezvoltarii Regionale este realizata cu ajutorul directorului general care se ocupa de partea de finantare, Emilia Balau. Directoarea este sotia fostului primar din Buftea de la PDL."(tot a gazeta din cluj)
Postat 31 Martie 2015, 10:52 de TDS
M-am suit in Dealul Clujului 1
"Un secretar de stat din cadrul Ministerul Dezvoltarii considera ca firmele care sunt urmarite penal si care au probleme de documentatie care au dus Romania pana la nivelul infringementului, Impact, pot accesa fonduri europene. Mai mult, el semneaza acte in locul actualului ministru, Eduard Helvig, prin care arata ca firmele acestea sunt acceptate la fonduri europene.Marcel Ioan Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are relatii vechi cu societatea Impact. De pe vremea cand acesta era director in primaria Oradea."(O gazeta din Cluj)
Postat 31 Martie 2015, 10:49 de TDS
popo, chiar asa?
"Pe data de 27 octombrie 2013, directorul general al AM POS Trasnsport, Marcel Boloş, a trimis un email către şase dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din instituţie, cărora le propune o metodă diabolică pentru înlăturarea a unei directoare din subordinea sa. "Cătălin (nr. Costache Cătălin, director adjunct la AM POS Transporturi), acum când ai o nouă şefă (pe care sper să o terminăm psihic) te rog să nu uiţi de problemele actelor adiţionale şi de dosarul pentru domnul SS Donescu". Şefa pe care Marcel Boloş vrea să o termine psihic împreună cu Cătălina Costache este Liliana Georgeta Barna, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Management a Fondurilor Europene (DGMFE) din Ministerul Transporturilor. Cum o putea teroriza psihic pe noua sefă a lui prietenului său Cătălin Costache? "Nu vreau să vă spun nimic despre aşa ceva care s-a petrecut anul trecut", a declarat Marcel Boloş pentru ZIUAnews."
Postat 31 Martie 2015, 10:36 de TDS
Singurul rai e pamantul, amenajari sunt necesare
„ZIUAnews deţine un document din care rezultă că la Ministerul Transporturilor au loc scene din filme cu gangsteri, în care rolul principal este jucat către directorul general al Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Transport (AMPOST), Marcel Ioan Boloş, numit în 2013 pe acest post de către liberalul Relu Fenechiu. Lehamite faţă de conducerea ministerului, ameninţări, calificative jenante şi aranjamente sunt câteva dintre concluziile desprinse din corespondenţa electronică a directorului Marcel Boloş cu subalternii săi. În prezent, acesta este acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate de triplă incompatibilitate.”
Postat 31 Martie 2015, 10:22 de TDS
Doamne iarta-ne...
Dupa popie,cetati,parcari,multipotentul Bolos acum se ocupa de ..avioane!Iarta-ne Doamne ca multi pacatosi ai in imparatia ta...!
Postat 31 Martie 2015, 07:35 de grigore
w+t
Imi pare rau ca santeti atat de suparat pe Boloj,,,voi cei doi muschetari..habari n-veti de unde sa-l luati..mergeti pe tehnic..ori el zero..mergeti altfel poate va iese..HAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Postat 31 Martie 2015, 02:16 de Tinas
3 in 1
@Dan Simai: TREI! trei facultati: inginerie, economie si teologie! 3 in 1! Toate la Oradea! Si trei admiteri ratate inainte de 1990, atunci cand admiterea era admitere! Dar norocul a dat peste "parinte" atunci cand Sorbonica a prins avant! Si uite-asa ne facuram si inginer, si economist si...popa! Si uite-asa din PDL-ist se transforma in PNL-st de frunte! Si uite cum scoase pe piata si doua teze de doctorat! Se mai facu si auditor impreuna cu Marioara si Victorita(colege universitare)care, ce sa vezi, au castigat(la licitatie, fireste)auditarea la PMO(coincidenta 100%), parca il numise cineva si pe la nu stiu ce chestie cu CET-ul, mai facu si "treaba" pe la OTL! ACTIV omul, nu se poate zice ca a fost PASIV in toti acesti ani! Acuma presa cea rea din Cluj(mai ales) l-a cam luat in tarbaca si pe vremea cand a fost IN MDRT ca cica i-ar fi ajutat pe unii de mare IMPACT, ca ar fi continuat ceea ce incepuse cu succes la Oradea(tot de mare IMPACT). As, eu nu cred! Ziaristi rai!
Postat 31 Martie 2015, 00:12 de TDS
Fondator al unui serviciu înfiinţat de către Consiliul Llocal al municipiului Oradea ???
Doamne, mare e grădina Ta şi mulţi "cretini" susţii pe lume, dintre care unii se autodefinesc "creştini"!!! Dar, cum fiecare pasăre pe limba ei piere ... poate că şi cel vizat va beneficia de un tichet gratuit Lufthansa ... întrunul dintre avioanele copilotate de nişte descreieraţi bisexuali !!!
Postat 30 Martie 2015, 18:58 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON