URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2010, 19:02

11 autospeciale noi pentru pompierii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni îşi vor reînnoi tehnica. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) va primi fonduri europene în valoare de 7,7 milioane lei pentru achiziţionarea a 11 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional, Agenţia pentru Dezvoltare Nord-Vest ca organism interimar şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord" şi are o valoare totală de 49,8 milioane lei. Beneficiarii direcţi ai contractului de finanţare sunt Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

"Fiecare dintre beneficiarii contractului are libertatea să îşi achiziţioneze dotările pe care le doreşte, pentru că la nivelul comandamentului judeţean se cunosc cel mai bine necesităţile unităţii", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prezent la întâlnire, colonelul Ioan Baş, comandatul ISU "Crişana" a declarat că pompierii bihoreni au ales să îşi achiziţioneze din finanţări europene cinci autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru cercetare nucleară, bacteriologică, chimică şi radioactivă, trei ambulanţe de prim-ajutor, o ambulanţă de reanimare şi o autospecială pentru descarcerare.

"Autospeciala pentru descarcerare grea ne-am dorit-o de foarte mulţi ani. În ţară mai sunt doar două, la Târgu Mureş şi Bucureşti. Avantajul este că are posturi de lucru multiple şi poate interveni inclusiv la accidente colective şi de mare impact cum ar fi accidente de TIR, de avion sau accidente feroviare", a declarat colonelul Baş.

Şeful ISU Crişana a mai spus că prin îmbunătăţirea tehnicii din dotare "nivelul de răspuns al unităţii în situaţii de urgenţă se va schimba radical, cu atât mai mult cu cât şi în prezent, în ciuda tehnicii învechite, timpul de răspuns este de 9 minute, peste media pe ţară şi competitiv cu cel al unităţilor de acest tip din occident".

Autospecialele care vor fi achiziţionate prin licitaţie cel târziu în primul trimestru din 2011 vor fi distribuite unităţilor din municipiile judeţului cum ar fi Oradea, Marghita, Beiuş şi Salonta, pentru a avea o cât mai mare rază de acoperire.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON