URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2012, 11:08

"Sorbonica" dă ţării un ministru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spectaculoasa renunţare la nominalizarea pentru postul de ministru al Economiei, anunţată marţi seară de fosta consilieră pe probleme de economie a fostului premier Emil Boc, ar putea fi cu noroc pentru un absolvent al Universităţii din Oradea, aflat în cărţi pentru ocuparea postului ministerial în Guvernul Ungureanu.

Potrivit informaţiilor din interiorul PDL, cele mai mari şanse să devină ministru le are deputatul de Sălaj Lucian Nicolae Bode, născut cu 38 de ani în urmă, absolvent în 1998 al Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică din cadrul Universităţii orădene, iar apoi master în "managementul Securităţii în Societatea Contemporană" obţinut la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bode este nu doar deputat de Sălaj (locul de unde provine şi Andreea Paul Vass, căsătorită cu un orădean), ci şi preşedinte al PDL Sălaj.

În ciuda încercărilor BIHOREANULUI de a afla informaţii despre profilul lui Bode de la foştii profesori sau studenţi ai Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică, niciunul nu şi-a amintit, însă, de acesta.

Bode a devenit favorit pentru şefia Ministerului Economiei după ce conjudeţeana sa Andreea Paul Vass a renunţat la nominalizare invocând "motive personale".

Miercuri dimineaţă, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că mama fostei consiliere a fostului premier, Mărioara Vass, este în conflict de interese, fiind în acelaşi timp consilier local în Bobota (jud. Sălaj), dar şi acţionară la o firmă care a primit de la Primăria comunei două contracte în valoare de câte 21.180 lei.

UPDATE: Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat, când şi-a anunţat echipa cu care formează noul Guvern, că Lucian Bode este noul ministru al Economiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
nu nu nu
Nu am nimic cu omul ca si-a facut studiile la Oradea, si aici se invata carte, poate mai bine decat la unele universitati asa zise de prestigiu din tara.Problema e ca CV-ul acestui domn nu il recomanda nici pe departe ca avand competentele necesare pt ocuparea acestui post. Sunt tare curioasa sa vad cat de bine va pupa mana lui Basescu, pt as pastra functia. Nu il cred un om cu o minima moralitate, deci nu va face nimic noi .oamenii de rand.
Postat 09 Februarie 2012, 14:01 de dana
Mai bine
Mai bine se usca pe cearceaf.
Postat 09 Februarie 2012, 09:15 de merlin
oradea nu
@aiurel: oradea nu era oras inchis pentru absolventii de politehnica, stiinte economice. in schimb era pentru alte categorii de absolventi(medicina, istorie, filozofie...). aia de la Unive. timisoara o fi fosta si presedinta UASCR si stii bine ca se practicau si repartitiile duble, in functie de calitatile de comunist. cat priveste pupatul, hai sa-i alaturam pe crin si base si sa vedem care pupa mai bine: eu sau tu?
Postat 09 Februarie 2012, 08:58 de TDS
@TDS
Bine ti-a zis ala, esti dus rau ! Vad ca traiesti din obsesii : sa-l pupi-n f_d pe crin porumbacu si sa stii ce a facut bolos in tinerete ! Am terminat in '84, n-am fost sef de promotie dar am prins Oradea. Sefa de promotie de la Universitatea din Timisoara, de la istorie, a prins Muzeul Banatului, asa ca febletea ta, tot lepra a fost si tot lepra va ramane ! PS Si nici nu m-am insurat cu vreo ciuma, sa ma ,,traga'' dupa ea !
Postat 09 Februarie 2012, 06:43 de aiurel
vorbesti prostii
@.: stii ceva, daca tot m-ai facut " tampitel" te fac si eu! tu ai impresia ca in epoca daca faceai facultatea de istorie prindeai post in oras? vosganian a terminat sef de promotie si a luat fabrica de bere bragadiru! ca asa era pe atunci! acum din invatatoare, faci vreo 3 masterate in 2 ani si ajungi ministru!
Postat 09 Februarie 2012, 00:06 de TDS
ce fraieri :) tarani inculti
uitati va si la BOLOJAN invata un fragment de teorie care nu are nimic cu practica si ramifica cum are el muza dar practic nu face nimic ca GOSPODAR, NIMIC mulrim de foame, de frig suntem bogati dar foarte saraci TEORIA mutileaza un popor, avem bogatii naturale dar nu avem hrana asta inseamna sa fi un teoretician mai bine il lasam pe mos ioan raota sa ne administreze orasul aveam prodyse traditionale locale nicidecum sosele ca sa faca politucul evaziune prin importuri ne au poluat aerul cu transporturi de care noi Bihorul nu beneficiam , impuscativa in cap daca nu oricum va vaom executa ura nu o vindeca nici banul.
Postat 08 Februarie 2012, 18:03 de ce fraieri:))))))))
ce fraieri :) tarani inculti
voi sunti rau fraieri sunt milioane care nu au sustinut un examen in viata lor politica rezolva orice de aceea suntem unde suntem cu ajutorul grupului organizat criminal si politic fara ei nimic nu misca in Romania :))
Postat 08 Februarie 2012, 17:42 de ce fraieri:))))))))
vai de noi ce ne asteapta !
nu avem de ales decat un singur sologan:JOS TRAIAN BASESCU! ia inlocuit si in spate sunt tot ei :))))))))) tot ei spla banii publici in familie se tranfera banii
Postat 08 Februarie 2012, 17:38 de vai de capul nostru
Spectacolul
Neacceptarea de catre Andreea Paul Vass a nominalizarii e ceva spectaculos,intr-adevar,pentru ca-i gest rarisim...justificabil in multe feluri. In privinta sudiilor d-lui Bode nu locul si durata acumularilor informationale sunt relevante (Sorbonica sau Universitatea lui Marga),ci faptele ce urmeaza.Daca se opteaza pentru actiuni simple dublate de transparenta/comunicare,gafele se vor rari.Daca nu,nu.
Postat 08 Februarie 2012, 16:14 de gyorgy tozser
Trist, dar adevarat!
Nu discreditati Universitatea din Oradea. Cine doreste sa invete o poate face si la Oradea, iar cei care isi ridica doar diplomele o fac si de la alte Univesitati din tara.
Postat 08 Februarie 2012, 16:11 de SAFE
@tds
Esti tampit...se vede ca ai facut parte dintr-o generatie de ,,exceptie'' ! Una zic eu si tu o tii tot pe aratura ! Cu fosganian zici ?! Poate ca nu esti chiar atat de vinovat....conjunctura....mediul in care te-ai dezvoltat...anturajul....Uite, esti doar tampitel !
Postat 08 Februarie 2012, 15:28 de .
si totusi
@: inca o data o spun, metoda se practica! am vrut si eu sa o aplic dar n-am avut curaj! si crede-ma, n-am avut medii mici(sef de promotie la mine a fost vosganian), am avut medie peste 9,00! iar intre "doua nulitati", crede-ma, tot pe crin il prefer! macar e bun orator!
Postat 08 Februarie 2012, 15:15 de TDS
@tds Te cred, ca si eu mai mint !
I-a priit, n-am ce zice ! A invatat o chiulangeala de soi, de nota 10, il tine si azi ! Inainte de '89 exista si varianta sa inveti si sa obtii niste medii foarte mari, in asa fel incat la repartitia pe tara sa poti alege un post foarte bun. De ce n-a practicat aceasta metoda ?! Iti spun eu : pt. ca a fost, este si va fi un biet palavragiu, complexat de mediocritatea in care se balaceste si care vede peste tot comploturi impotriva sa ! Ii poate prosti pe cei ce-i seamana, niste bieti complexati asemeni lui . Adu-ti aminte cum l-a desfiintat la examenul de limba franceza, (a doua lui specializare, dupa istorie) in campania pt. prezidentiale CTP-ul ! Antenescu mai avea un pic si-o dadea pe furculision ! Si nulitatea asta sa ajunga presedintele Romaniei ?!
Postat 08 Februarie 2012, 15:07 de .
!
@.: slagarul asta e deja fumat! doar a spus-o de "n "ori ca a repetat "de buna voie"ca sa mai stea in bucuresti si sa nu ajunga pe nu mai stiu unde! doar se practica asta!
Postat 08 Februarie 2012, 14:21 de TDS
Stiu eu unul si mai si !
Unul care a repetat 2(doi!!!) ani la Facultatea de Istorie a ajuns presedintele pe tara al PeNaLilor, inlocuindu-l pe unu care a repetat DOAR 1(un) an, la constructii ! Asta, repetentul cu repetitie, este si chiulangiul sef din parlamentul Romaniei. Ba mai nou se vrea si presedintele Romaniei !!!
Postat 08 Februarie 2012, 14:18 de .
daca
@sorbonel: daca te oboseste, de ce te mai "obosesti "cu cititul?
Postat 08 Februarie 2012, 11:52 de dante
penibilitate a la bihoreanul
deja sunteti cam obositor... dealtminteri si Cseke a absolvit la "Sorbonica"...
Postat 08 Februarie 2012, 11:43 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON