URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2014, 12:54

Şeful SMURD Bihor, despre accidentul aviatic: Pilotul şi studenta ar fi putut muri şi dacă ar fi ajuns salvatorii mai repede!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful SMURD Bihor, medicul Beres Zsolt, primul care a evaluat răniţii accidentului aviatic din Apuseni, afirmă că "pilotul şi studenta care au murit nu ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute" de la accident.

"De când am participat la operaţiune sunt obosit de hărmălaia mediatică, să aud că pilotul şi studenta din avion au murit de hipotermie pentru că nu s-a ajuns la timp la locul prăbuşirii. Eu nu am făcut autopsia, dar judecând clinic şi ţinând cont şi de experienţa mea de salvator montan şi speo, nu cred că pilotul şi studenta care au murit ar fi supravieţuit nici dacă salvatorii ar fi ajuns la ei în 30 de minute" , a declarat pentru BIHOREANUL medicul Beres Zsolt, şeful UPU a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea şi al SMURD Bihor, coordonatorul în teren al primelor operaţiuni de evaluare a stării de sănătate a supravieţuitorilor accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Acesta a mai susţinut că afirmaţia potrivit căreia "pilotul şi fata au murit de hipotermie este o mare prostie". "Copilotul, care era cu femurul fracturat şi a pierdut doi litri de sânge, nu a murit de hipotermie, ceea ce înseamnă că nu de hipotermie a murit nici pilotul, ci din cauză că avea răni extrem de grave. De altfel, nu se moare de hipotermie în 30 de minute", a spus Beres, adăugând că tot "judecata clinică" îl determină să afirme că nici studenta de 23 de ani nu a decedat din cauza hipotermiei, ci a leziunilor "extrem de grave" pe care le-a suferit în momentul impactului avionului cu solul.

El a mai spus că nu crede că tânăra ar fi supravieţuit, "chiar dacă ar fi fost condiţii ideale, vizibilitate, temperatura aerului bună, caldă, şi s-ar fi intervenit în 30 de minute cu un elicopter care să preia direct victimele".

"Fata avea fracturată coloana cervicală, iar abdomenul avea semnele unei imense hemoragii interne. Nu de hipotermie a murit, aceasta este opinia mea categorică. De altfel, şi doctorul Ianceu (unul dintre medicii răniţi în accident - n.r.) a spus că fata stătea pe un loc mai în spatele avionului, dar a fost proiectată în faţă de forţa impactului. Practic, ea a devenit tetraplegică din acel moment", a spus şeful SMURD Bihor.

El a mai spus că i s-a raportat că medicii Călin Pivniceru, Sorin Ianceu şi Valentin Calu sunt în stare bună şi că "puteau fi evacuaţi cu nişte maşini de teren de la Asociaţia Transilvania Off Road, mobilizaţi acolo de primar, în care dealtfel se şi aflau răniţii".

"Când am reevaluat cele trei victime şi am ajuns la aceeaşi concluzie, că niciuna nu prezenta necesitate de intervenţie imediată, salvatoare de viaţă, cum spunem noi, şi că pot fi evacuaţi cu jeep-urile în care se aflau, pentru că leziunile lor nu puteau fi agravate în acest fel", a relatat dr. Beres.

Pe de altă parte, tânăra, Aura Ion, este înmormântată, miercuri, cu onoruri militare, fiind înaintată, post mortem, la gradul de locotenent, în timp ce pilotul Adrian Iovan va fi înmormântat în Bucureşti, în cimitirul Bellu Catolic din Capitală.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa luni, după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipajul medical ce urma să sosească pentru o operaţie de prelevare de organe a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
55 Comentarii
doctor de doi lei
Cu asemenea specimene dorim sa avem un sistem de urgenta performant ? Dupa o astfel de declaratie , in orice tara civilizata , acest individ era dat afara imediat . Un doctor lipsit de umanitate , un aparator al incompetentei si al iresponsabilitatii .
Postat 28 Ianuarie 2014, 09:45 de turbaru
aiurea
nenea doctoru'.....nu e bre problema ca ia mureau sau nu oricum. Ci problema e daca era un accident cu mai multe victime care nu ar fi murit oricum. Datoria voastra e sa ajungeti cat mai repede si sa depuneti toate eforturile... nu sa va ganditi ca oricum mor
Postat 27 Ianuarie 2014, 14:16 de doc
euro
i au trimis gunoaiele dev bucuresteni la moarte cu gunoiul ala de avion ca sa faca ei zeci de mii de euro
Postat 25 Ianuarie 2014, 21:51 de adrian
Insolenta si tupeu sau prostie?
Tov. Beres nu ar trebui sa uite ca datorita unei harmalai mediatice SMURD-ul a primit in dar de la populatia asta fara sanse un avion ( cu cei 2% din impozit ) , ca Arafat a ramas sef in minister, ca oamenii au iesit in strada sa-l apere, ca populatia doneaza in continuare 2% din impozitul pe venit catre ei s.a.m.d. Harmalaia asta mediatica a facut ca lumea sa aiba incredere in SMURD, dar acum, cu infatuati la conducere, cred ca ar trebui sa le comunicam cand apelam 112, ce credem despre sansele noastre de supravietuire, cate minute ne mai dam si eventual sa anuntam legistii direct. Hai sictir Bai Beres
Postat 25 Ianuarie 2014, 17:28 de Laci
incompetenta
esti un agramat cum te exprimi asa ca nu ajungem sa discutam de vocabular medical la tine-needuca,adica abuzezi de serviciul public pentru a castiga notorietate(frustraea inconmpetentei)-tandenm cu Pantis care medicina nu stie decat sa invarta organele-din ciclul "Ursoaica si iepurele" de Anton Pann
Postat 24 Ianuarie 2014, 23:50 de dan
@Dorin Borcea vs Beres
Dr. Borcea este director medical la Spitalul Judetean... poate ca a obosit la SMURD, poate se resimte dupa accidentul auto de anul trecut din Arad... Beres poate ca este bun profesionist, afost in 2013 si la Conferinte in SUA (de specializare) dar de aici pana la a te pronunta si a deveni AROGANT, SUPERELEVAT, CINIC e prea mult... Si cei mari gresesc! A fi om inseamna ati recunoaste greselile! Cu atitudinea d-lui nu mi-as dori sa il am in preajma!
Postat 24 Ianuarie 2014, 22:06 de Adi Oradeanul
cam da................
alaturi de tatal meu, prof.dr.dr.dr.dr.dr. Constantin Romanul singur medic adevarat! Singurii care pot pune diagnostice la distanta..... Ioana Ignat-Romanul
Postat 24 Ianuarie 2014, 21:32 de ioana
Oradeanul
DEMISIA Un medic cxare se antepronunta despre sansa de supravietuire a unui pacient, este un medic care nu prezinta siguranta si incredere pentru cei care il solicita in caz de urgenta. Cum poti avea incredere intr-un asemenea medic, chiar de-ar fi un bun specialist. Ideea ca oricum ar fi murit este o conceptie gresita! Nimeni nu are dreptul sa gandeasca si sa afirme asa ceva. Asta inseamna ca daca nimeresti sa chemi SMUR-dul si vine acest medic, poate nici nu-ti acorda primul ajutor, pe considerentul ca oricum vei muri? Acesta NU is are locul la sefia unei unitati de urgenta. DEMISIA!
Postat 24 Ianuarie 2014, 18:46 de Andi
Ce s-a intamplat cu Hadrian Borcea?
Ce s-a intamplat cu dl Dr. Hadrian Borcea? Cand si cu ce ocazie a fost inlocuit cu acest pacalici? Nu am gasit nici o informatie in presa. Si la SMURD s-a plicat algoritmul politic? Bihorul a revenit UDMR-ului?
Postat 24 Ianuarie 2014, 17:56 de Dorin
declaratie
Cinism. Atat pot spune. Cinism. Lasa-te de meserie. Nici macar speranta nu mai poti sa ne dai. Dupa chipul si asemanarea sefului. Aroganta si cinism. Cred ca ati ajuns sa urati poporul asta. M-as bucura sincer sa aud ca pleci. Exista oameni inca in tara asta....
Postat 24 Ianuarie 2014, 17:55 de Angajat ambulanta
Picatura Beres
Picatura Beres a umplut paharul Zsoltika draga tu stii ca victimele nu au murit de frig ci din cauza leziunilor. Dar legistii care au deschis corpurile spun altceva. Tu ai facut o analiza ochiometrica ? Ar trebui ca spitalul sa te detaseze la Sectia Vraci-Samani-Clarvazatori . Las-o naibii de treaba du-te si te culca. Grea publicitatea asta... Da sefia - boala grea !
Postat 24 Ianuarie 2014, 16:33 de Crimson
BERES?
Poate ca parerea d-lui Beres este bazata pe experienta... dar contra d-lui este opinia AVIZATA a MEDICILOR LEGISTI de la Alba Iulia, plus (PT. SUSTINATORII LUI BERES DEJA AVEM MINIM 2-doi- OAMENI DE SPECIALITATE) dr. Zamfir care ii facea fetei si a cerut sa i se mai faca operatiuni de resuscitare!!! Cred ca vi s-a ridicat la cap functia....pt. ca ne spuneti ca "De când am participat la operaţiune sunt obosit de hărmălaia mediatică, ". Un profesionist nu ar trebui sa tina seama de factori externi ....harmalaie ....cu atat mai mult mediatica ci sa-si faca treaba! Altfel @Ana poate ca in cazul in care ai nevoie de asistenta medicala, si doctorul, poate ca te cunoaste si iti stie anamneza sa iti recomande telefonic un piramidon. Astfel daca ar fi sa vedem antecedentele dr. Beres la accidentul suferit in 2013 nu ar fi trebuit sa treaca pe la UPU sa-si faca investigatii ci sa mearga acasa si sa-si puna un leucoplast si o compresa rece sau calda.... dupa caz. Chiar daca ar fi fost sanse mici ca studenta sa traiasca era mult mai bine daca isi tinea parerile pt. sine pt. ca oricat de profesionist esti daca omeneste tinzi spre zero (mai precis devii NESIMTIT), draga @florin S, oricat de bun profesionist esti, risti sa ajungi sa lucrezi la ANATOMIE PATOLOGICA pt. ca acolo MORTII NU SE SUPARA pt. remarcile care le faci(chiar si in STRAINATATE)!!! Si NAZISTII AVEAU MEDICI FOARTE BUNI si unii dintre ei, pt. ca se credeau superiori, supersuficienti au sfarsit rau. Si voi medicii si personalul de la UPU SMURD sunteti oameni, dr. Borcea a suferit un accident, a fost o asistenta care a decedat la serviciu,ar fi bine sa nu uitati ca lucrati cu OAMENI si lucrati pt. OAMENI! Si atunci, eu, va voi sustine si aprecia...Altfel schimbati-va profesia!!!
Postat 24 Ianuarie 2014, 14:33 de Adi Oradeanul
???
In sfarsit!Felicitari ,,Vaai,,.Tot citesc comentariile si ma mir,ca ce fel de oameni sunt in tara asta.Cum puteti sa-l judecati pe cineva,pe cine nici nu-l cunoastei???Si eu repet ceea ce ati yis d-l/d-na Vaai:DOMNUL DOCTOR ( asa cu majuscule) este un om, medic, profesionist excelent. D-na Maria:Il cunoasteti cumva pe dr.Beres?Ati fost cumva pacienta lui??????????De unde stiti ca ,,nu merita functia si nici calificarea,,?Asta-i rusine.................
Postat 24 Ianuarie 2014, 14:21 de !!!
smurd
Doamna Maria!Il cunoasteti pe dr.Beres??????????De unde stiti ca "nu merita functia si nici calificarea"???Ati fost cumva pacienta dansului vreodata?
Postat 24 Ianuarie 2014, 14:00 de !!!
Vaai
Vaaai de capul meu, dar voi unii oameni habar nu aveti de ce vorbiti dar vorbiti ca sa nu va taca gura! Asta face de fapt si presa si voi, va dati cu parerea ca sunteti avizati sau nu! Oameni buni eu cred ca nu stiti ce inseamna o operatiune de salvare cu victime multiple! In ceea ce il priveste pe DOMNUL DOCTOR ( asa cu majuscule) este un om, medic, profesionist excelent, dar voi nu aveti cum sa stiti pentru ca nu il cunoasteti si atunci e mai usor sa arunci cu noroi. In orice situatie de salvare starea victimei cu multiple traumatisme se poate schimba de la minut la minut, dr Beres a spus ce a vazut la fata locului, iar legistul la autopsie, hai sa fim seriosi ca nici legistii nu sunt floare de colt! Dar, repet ne pricepem foarte bine la comentat!
Postat 24 Ianuarie 2014, 13:37 de Vaai
????????
Ups te stie toata tara acum,dar te-ai facut de .*!
Postat 24 Ianuarie 2014, 13:18 de gheorghe
sds
Poate,ati ajuns la concluzia,ce rost are SMURD-ul,pe care il ridicam in slavi...Ganditiva um pic..pana nu era SMURD_ul,cine era campion la Solicitari?,Corect...AMBULANTA,SMURD-ul,era un nimic,si acum se tin mari si tari...si intr-un Cuvant Fara rost:)
Postat 24 Ianuarie 2014, 11:10 de asd
Declaratii
Poate ca ar fi nevoie de o demisie dupa astfel de declaratii! Asta vroia sa apara si el pe la tv un pic si nu stia cum. Pai fa ceva draga cum a facut Borcea, ca sa apari, fa ceva profesionist care sa merite nu vorbii aiureli. Nu meriti functia pe care o ai si nici calificarea.
Postat 24 Ianuarie 2014, 10:56 de Maria
????????
..alo dle SEF te auzi?Medicul legist a spus altceva,chiar nu pricepi?Se pare ca Dr Borcea este greu de inlocuit!Dle dr Beres va hazardati in declaratii,imi pare rau dar aici gresiti!
Postat 24 Ianuarie 2014, 08:24 de Nea taticu
Tata Fluture
Eu zic sa desfintam serviciul de Medicina legala si sa il angajam pe acest pacalici sa dea de la distanta declaratii in presa. Ajutor de nadejde ar fi Mama Omida. asta doar in timp ce domnu doctor e pe la o televiziune si nu poate sa se pronunte in direct.
Postat 24 Ianuarie 2014, 07:34 de Dorin
Felicitari dr Beres
Este un adevarat medic , care merita laude si aprecieri. Nu comentarii cum somteaza toti incompetenti mai jos . Felicitari Dr Beres! Este cel unul dintre cei mai bun medici urgentisti din Oradea. Avem nevoie de medici ca si el . Respect Smurd
Postat 24 Ianuarie 2014, 00:48 de maria
ADEVARUL
N AVETI CUM PRICEPE........DECLARATIA E CORECTA.........IAR CONTRACTUL E PTR VALOAREA LUI CA MEDIC,,,,STIU CA VA INTRISTATI SA AUZITI CA POATE CISTIGA 100 000 LIRE STERLINE PE AN....SI CINE SA VINA IN LOCUL LUI?????STUDENTI CE AU DAT REZIDENTIATULSI CARE AU LUAT CU NOTA 5,REPET CU 5 URGENTE,ATI,ETC????
Postat 24 Ianuarie 2014, 00:31 de florin S
contract
Ce treaba are contractul cu declaratia? Credeti cumva ca aici lucra pe gratis? Cei din SMURD au salarii foarte bune. Alo, presa, cam cat or fi salariile astea? E liber sa plece de altfel. Mai mult loc pentru altii.
Postat 24 Ianuarie 2014, 00:02 de Cristi
beres baci monto
trist e ca la luat gura pe dinainte asta e trist isi da si el cu parerea da nu cunoaste exact situatie cam ca si cei care iau coordonat astai trist de cele doua vieti
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:44 de spanu
romania
bravo dihoreanu mai cauta poate-l gasesti si pe ala in care vorbesc de baci beres
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:39 de romanul
romania
alo astia dela dihoreanu puneti numai comentariile care va avantajeaza in functie de interes sau carei treaba spunetine si noua ce sa scriem ca pe vremea cenusista spunem doar ce vrea cris halal ziar hai sa vedm asta apare ca nam zis nimic rau de beres
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:29 de romanul
TRIST
INVIDIA,RAUTATEA,FRUSTRAREA- E TOT CE V A RAMAS .NU L INCADREAZA CA CONSULTANT ,ADEVARAT, DAR CA SPECIALTY REGISTRA IN URGENTE CONTRACTUL PE UN AN CU GARZI INCEPE DE LA 100 000 LIRE STERLINE.IAR UN CONSULTANT IA 150 000 LIRE.IAR IN CITEVA LUNI IL VOR INCADRA CA CONSULTANT
Postat 23 Ianuarie 2014, 23:17 de florin S
@florin s
Asteapta-l !! Nu va primi 100 mii lire, ca nu-l incadreaza NIMENI direct consultant! si daca va fi si acolo la fel de arogant precum ii p-aici la upu...ii urez drum bun , ca nu-i nici o pierdere! Acolo nu va mai primi onoruri si ranguri ca aici, decit lucru si f-tai!
Postat 23 Ianuarie 2014, 22:00 de citizen
trist
TRIST....ATIT PRICEPE POPULATIA ....I AM GASIT DOCTORULUI BERES UN CONTRACT DE 1OO OOO LIRE STERLINE PE AN IN ANGLIA SI L ASTEPT INTR O TARA IN CARE VA FI APRECIAT PTR VALOAREA LUI. Asteapta-l! !! Nimeni nu-i va da 100 mii lire, ca nu-l incadreaza direct consultant! si daca va fi si acolo la fel de arogant precum ii p-aici la upu...ii urez drum bun , ca nu-i nici o pierdere!
Postat 23 Ianuarie 2014, 21:55 de florin S
trist
TRIST....ATIT PRICEPE POPULATIA ....I AM GASIT DOCTORULUI BERES UN CONTRACT DE 1OO OOO LIRE STERLINE PE AN IN ANGLIA SI L ASTEPT INTR O TARA IN CARE VA FI APRECIAT PTR VALOAREA LUI
Postat 23 Ianuarie 2014, 21:39 de florin S
romania
kovacs ia-l pe beres si ducet-va in munti in pusta
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:38 de romanul
romania
bine ca lati pus pe asta poatel puneti si pe cel vechi
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:30 de romanul
romania
puneti toate postarile ba e a treia sau a patra oara rusinica
Postat 23 Ianuarie 2014, 20:25 de romanul
suspect ??
ptr un om de rand,vine un avion expre la Oradea (cu 5 medici ??cel mai mult donator ,este din Oradea (nu e suspect )
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:56 de kovacs
visonlabos
Serbus beres, ai zburat din SMURD si sper ca si din medicina. Nu ai ce cauta nici macar in zootehnie.
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:53 de SMURD
In legatura cu 112 @Ana
Am fost pus in postura de a suna la 112 de doua ori in acest an, lagat de probleme medicale. De fiecare date, o d-ra foarte amabila m-a tinut de povesti 15-20 minute pretioase cu tot felul de verificari si intrebari stupide, am telefon cu abonament, mi-am spus numele, locatia, a putut sa verifice deoarece si ei ii apar aceste informatii. Dar intrebarile au continuat: de ce aia, de ce aialalta, da cine e bolnavul, da ce, da cum... si salvarea a juns dupa 45 minute. Rusine... Salvamontistii din Bihor, au ajuns primii cu mana in cur si au facut poze, SMURD-ul nu a vrut sa urce la raniti, nici macar nu le-a dat o targa localnicilor, au carat localnicii ranitii cu paturi. Rusine...
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:44 de Dorin
hipotermie
Voi stiti ce inseamna hipotermie si cum se moare din hipotermie???????? habar nu aveti! copilotul care avea leziuni grave..de ce nu a murit din hipotermie??? E trist ca au murit...pacat ca au avut acest ghinion, si noroc cu localnicii, dar cred ca nimeni nu o mai putea salva pe Aura, din pacate.
Postat 23 Ianuarie 2014, 19:03 de adi
Aroganta
Cata aroganta! Cata obraznicie la acest doctoras! Nu mai sunati la 112, zice unul. Dar unde sa sun, stimabile? Cine a facut acest 112 criminal? Vai si amar de capul nostru.
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:53 de Cristina
judecata clinica
Domnule doctor sef al SMURD, nu ai ce cauta in fruntea SMURD Bihor cu judecata din asta...Daca judecata clinica ti-a "soptit" ca cei doi mureau oricum de ce naiba a mai mers SMURD-ul acolo????Ce-ati mai cautat pe munte, erau destui....Asa se vorbeste din fruntea celui mai DEMN serviciu de salvare din Romania? Ai ajuns degeaba in fruntea SMURD Bihor si faci de rusine acest serviciu.Ar trebui sa fii demis urgent pentru astfel de declaratii tampite si total nelalocul lor!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:21 de alegatorul
rusine tuturor care comenteaza
Toti cei care nu au fost acolo si nu au vazut realitatea, care habar nu au ce conditii au fost, ce care au stat in fata televizoarelor si au comentat aiurea: GURA!!!!!!! daca toti mor din incompetenta medicilor nu mai sunati la 112, mutati-va din tara. Trebuia sa mergeti la locul incidentului voi...comentatorii de 2 lei! Rusine voua
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:07 de ana
rusine tuturor care comenteaza
Toti cei care nu au fost acolo si nu au vazut realitatea, care habar nu au ce conditii au fost, ce care au stat in fata televizoarelor si au comentat aiurea: GURA!!!!!!! daca toti mor din incompetenta medicilor nu mai sunati la 112, mutati-va din tara. Trebuia sa mergeti la locul incidentului voi...comentatorii de 2 lei! Rusine voua
Postat 23 Ianuarie 2014, 18:06 de ana
bah nu mai semnaliza
Domnule Zsolt taci din gura ca cele 2 persoane am murit din incompetenta 112 de a localiza mobilele celor 2 persoane, cum sa vii tu care ai ajuns dupa 6 ore la fata locului sa spui ca nu aveau nici o seansa de supravietuire. Tu ar trebuii sa ti dai demisia de onoare ca esti un incompletent ca si toti ai tai din sistem pe care i ai coordonat RUSINEEEEEEEE! Incompetenitilor 2 persoane au murit cu zile din cauza voastra a STS ului si a serviciului 112 Respect pentru echipele de Salvamont si pt cei voluntari care a facut treaba smurdului.
Postat 23 Ianuarie 2014, 17:18 de Taci mai ca tie bine
@diana
E usor sa arunci cu noroi!! In primul rand cei de la salvamont fac asta din pasiune. As vrea si eu sa stiu cati dintre cei care au postat ar fi pornit noaptea prin zapada zeci de kilometrii sa salveze alte persoane ? E usor sa spui ca asta le e meseria, dar din pacate nu e meserie. Ar fi bine sa existe serviciu de salvamont cu buget de la autoritati, dar nu este. Majoritatea activitatilor si le autofinanteaza. Un sincer bravo pt padurari si localnici! Dar merita respect si salvamontistii. Nu e vina lor ca sunt ultimii anuntati pt ca nu apar pe lista prioritara. Nu e vina lor ca au primit date contradictorii cu privire la locul prabusirii. Nu e vina lor ca nu au in dotare masini si utilaje cu care sa se poata deplasa indiferent de conditii. Vinovatii sunt in alta parte. Sa ne bucuram ca avem in Bihor un grup de salvamontisti bine pregatiti. Dumnezeu sa-i ierte pe Adrian si Aurelia!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:49 de SOSO
JEGURI PENALE Sa nu va ierte D-zeu pe voi si copii copilor vostri care ucideti nevinovati, amin !
iarna nu i ca vara , unde e FOLIA TERMICA in trusa de prim ajutor, MEDICI sunt ANALFABETI in DOMENIUL lor dar SALVEAZA veci sau mai mult UCID cu buna stiinta ? RUSINE sa va fie, refuz sa platesc SANATATEA, REFUZ sa ma atinga un MEDIC, vreau sa traiesc nu sa ma sacrific pentru JEGURI PENALE .
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:47 de Alin
ha, ha, ha, ha, ha, ha
EROARE GRAVA , oare de ce ?!!! IOVAN era COPILOT :)))) adevaratul pilot este SEDAT ca sa taca :)))))) asta e ROMANIA !!! CRIMA incurajata si intretinuta , avem CRIMINALI IN LIBERTATE !!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:40 de oana
dr. de zi
Dupa spusele satenilor care i-au gasit ..cei 3 doctori asteptau din cer ajutor si fata statea cu patele gol in zapada..cum sa nu moara de hipotermie? Si mai zicea sateanul care i-a salvat ca l-a pus medicii sa-i faca la fata respiratie gura la gura si pe altul la injurat ca nu avea trusa medicala.Asta se intampla cu doctorii cand vad pe pielea lor cum e daca o patesti, 95% din doctorii de azi habar nu au sa se descurce fara aparatura.
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:21 de meze
CE FACEM DE ACUM?
Draga Alin, D-l Beres nu e D-zeu! Acum sa nu ne mai certam sau sa ne dam cu parerea. Intrebarea e: ce naiba facem noi cu astia care " ne conduc"? Oamenii aceia au murit in frig ceea ce e nedrept in secolul nostru, in ERA COMUNICARII. Nu ningea abundent, ne era ceata la sol, no comment...
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:17 de Andrei
Beres Zsolt se baga singur in seama ca un bun oportunist!
Raportul IML de la Alba a concluzionat ca nu traumatismele rezultate din impact au dus la decesul pilotului si tinerei rezidente, ci frigul instalat in corpurile acestora pe parcursul a peste 6 ore de stat la cca. zero grade incepand cu ora 16:00 si ajungand pana la minus 3-4 grade in jurul orei 22:00, cu o usoara crestere de cca. 7 grade pe parcursul transportului de o ora pana la prima masina dotata cu echipamente medicale, care a fost ora 23:00! Mincinosul de la SMURD Bihor este un neprofesionist daca afirma asemenea prostii sau vrea sa intre in gratiile lui Arafat sa spuna asa ceva!
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:16 de Amatorul USL s.a.
dobitoc
nu a participat la autopsie dar stie,de fapt vrea sa se puna bine pe linga sef [raed arafat],de aia-l pupa-n fund
Postat 23 Ianuarie 2014, 16:09 de luky
adevarat
DR BERES E UNUL DIN CEI MAI BUNI URGENTISTI DIN TARA.CEI DE MAI JOS SA SE ABTINA CU TIMPENIILE.MUREAU PRECIS SI DACA AJUNGEAU DUPA 10 MINUTE LA EI
Postat 23 Ianuarie 2014, 15:25 de alin
OBSERVATII
Chiar daca erau salvati la timp sigur mureau la UPU Oradea, unde stai la coada peste 6 ore pentru un CT, ecografie abdominala si radiografie. UPU Oradea unde doctorii de garda dorm noaptea in spital, pe banii bolnavilor. Reduceti domnilor orele de garda, timp in care doctorul sa-si desfasoare activitatea eficient, iar de dormit sa doarma ACASA!!!!
Postat 23 Ianuarie 2014, 15:22 de OBSERVATII
Un incompetent
"Competent" sef avem si la SMURD un necioplit care nu asculta nici macar de colegi de ai lui care sigur constata cauzele decesului, respectiv legistii. Poi ma Zsolt dute tu in .... daca un legist constata cauzele decesului clar :HIPOTERMIE, traumele suferite erau compatibile cu viata idiotule, au murit de frig, hai, fie la Iovan sa spunem ca e cu dubii dar studenta, ar trebui sa ti fie rusine idiotule ca declari asa ceva. Scandal mediatic da ma incompetentule pentru ca treaba ta e sa salvezi nu sa spui ca ar fi murit oricum esti DZEU cumva ce curaj ai mai sa declari asa ceva nu iti e rusine? In avionul acela era un prieten de al meu si daca nu erau acei moti cretinule murea si el de frig, pt ca da mai au stat in frig cand voi nu puteati ajunge la el. Nu invinovatesc SMURD-UL cu nimic dar tu nu meriti sa lucrezi aici. Ai vrut sa iesi si tu pe sticla cu niste declaratii? mai bine taceai ...daca iti spunea tie un medic sau ce esti ca si cum spui tu despre niste membrii din fam ta acelasi lucru? Ar trebui sa citesti raportul facut de legisti si apoi sa comentezi sau nu stii citi in romana decat in maghiara?fara nici un sovinism intreb... Sa ti fie rusine pentru ca spui asa ceva!
Postat 23 Ianuarie 2014, 14:54 de Sa-si dea demisia!
Minciuni
Minciuni. Cei care au facut autopsia au relatat faptul ca cei doi NU au decedat ca urmare a ranilor ci din cauza socului hipotermic. Se mira cineva ?
Postat 23 Ianuarie 2014, 14:38 de Dan
scuza
Totusi era o directiva EU care-i obliga sa se prezinte la caz, dotati in 15 minute in rural (oricum au timp maxim de prezentare la caz). Asta era obligatia lor, ce facea pilotul sau fata ulterior, este alt ceva. Sa-i trimita atunci pentru neglijenta in serviciu pe aia din Alba, ca ei erau 'organ de competenta teritoriala'.
Postat 23 Ianuarie 2014, 14:10 de vlad
ipocrizie
daca dl Iovan a decedat la doua ore de la mometul prabusirii, atunci nu cred ca puteti sa va impuneti punctul de vedere atat de categoric! echipa de salvare trimisa ar fi trebuit sa cunoasca zona doar membrii ei erau din echipa salvamont BH și CJ! poate gresesc... dar din media aflam ca de fapt ati pierdut in fata satenilor si a padurarului ca la x/0.... Dumnezeu sa ii odihneasca in pace si sa ne fereasca de ajutorul semenilor!
Postat 23 Ianuarie 2014, 13:50 de diana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON