URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2013, 13:20

Misiune imposibilă: DNA cere Curţii de Apel arestarea judecătorului Mircea Puşcaş pentru o şpagă de 50.000 de euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea trebuie să judece, sâmbătă, cererea de arestare formulată de procurorii DNA Oradea pe numele unui magistrat al instanţei.

Este vorba despre Mircea Puşcaş, judecătorul învinuit deja în două dosare pentru luare de mită în cazul celor doi traficanţi de ţigări din Maramureş acuzaţi că au încercat să cumpere cu 40.000 euro o sentinţă favorabilă prin intermediul magistratului, dar şi pentru mărturie mincinoasă în cazul ofiţerului de poliţie Florian Rob, şeful Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, denunţat de doi hoţi, de la care ar fi pretins 1.000 euro şi o noapte de amor pe care fiica unuia dintre ei urma s-o petreacă cu judecătorul.

Acuze noi

În noul dosar întocmit de procurorii DNA Oradea, judecătorul Mircea Puşcaş este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, în cursul anului 2009, Puşcaş, la vremea respectivă judecător la Tribunalul Bihor, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.500 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul unei instanţe din Oradea şi să-l determine să pronunţe faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare condiţionată.

"De asemenea, în cursul anului 2011, inculpatul Puşcaş Mircea a pretins de la acelaşi denunţător suma de 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Oradea şi pentru a-i determina să pronunţe faţă de denunţător o soluţie de achitare într-o altă cauză penală", se arată în comunicat.

Potrivit documentului, banii au fost pretinşi prin intermediul unui interlop din zona Marghitei, Marcel Piştuca, reţinut de procurorii DNA în cursul zilei de vineri.

"Din aceşti bani, inculpatul a primit de la denunţător numai suma de 20.000 de euro, atât direct cât şi prin intermediar, iar diferenţa, care urma să fie remisă la soluţionarea cauzei, nu a mai fost dată. Denunţătorul a fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea. De asemenea, la scurt timp, instanţa de judecată l-a condamnat pe denunţător la pedeapsa cu închisoarea şi în cauza penală pentru a cărei soluţionare favorabilă acesta a remis inculpatului Puşcaş Mircea suma de 1.500 de euro în anul 2009", se specifică în informarea DNA.

În urma anchetei, care s-a desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului Român de Informaţii Bihor şi cei ai Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii DNA au dispus, vineri, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva magistratului, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă dar şi împotriva lui Marcel Piştuca în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

"La data de 24 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători a încuviinţat arestarea preventivă a învinuitului Puşcaş Mircea, judecător la Curtea de Apel Oradea. Ambii inculpaţi urmează a fi prezentaţi Curţii de Apel Oradea, la data de 26 ianuarie 2013, cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile (în cazul inculpatului Piştuca Marcel) şi 30 de zile, în cazul inculpatului Puşcaş Mircea", arată procurorii în comunicat.

Probleme vechi

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Mircea Puşcaş era de mai multă vreme în vizorul DNA, pentru probleme de corupţie. Magistratul de la Curtea de Apel Oradea urma să fie destinatarul unei mite de 40.000 de euro promise de doi traficanţi de ţigări din Maramureş în schimbul unei sentinţe favorabile şi trebuia să intre în posesia banilor prin intermediul unei tranzacţii auto făcute de interlopi cu cumnatul său. Şpaga urma să fie disimulată, prin intermediul unui apropiat al lui Puşcaş, Mihai Teleptean, sub acoperirea unui contract de cumpărare a unui BMW de la cumnatul magistratului, Victor Ciarnău, samsar de maşini din Marghita, pe care l-a abordat chiar îndrumat de Puşcaş. Afacerea însă a picat.

Numele lui Mircea Puşcaş mai apare şi într-o altă anchetă. Este vorba despre dosarul deschis pe numele comisarului Florian Rob, şeful Secţiei Poliţie Rurală Ciumeghiu, arestat pentru că ar fi pretins unui hoţ din Oradea, să-şi pună la bătaie propria fiică pentru o partidă de sex şi 1.000 de euro pentru ca judecătorul să pronunţe o sentinţă favorabilă. Cu toate că numele magistratului apare în interceptări, el şi-a negat implicarea.

Citiţi detalii pe această temă în articolul: Judecător în vizor: Magistratul Mircea Puşcaş, de la Curtea de Apel, este învinuit pentru corupţie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Mr
Denuntatorul Balla István este condamnat la 7 ani si 4 luni de închisoare. Are următoarele dosare 9271/271/2005 infracțiuni de evaziune fiscală , 270/255/2007 ultraj, 1955/255/2009 lipsite de libertate si 19589/271/2011 inselaciune. Avocatul denuntatorului este nasul de cununie al procurorului DNA Man Ciprian, cel care a întocmit dosarul. Pe noul portal al Curtii de Apel Oradea toate cererile denuntatorului sunt respinse, iar Judecătoria Marghita si Oradea îl condamna la pedepse mari pe care le aduna in lanț
Postat 28 Ianuarie 2013, 13:11 de Comentariu
propunere
Gunoaiele astea au salarii si pensii intre 100-160 mil pe luna,intr-o tara unde se moare de foame,nu este invatamant,sanatate,drumuri,prin comparatie un medic pe salvare duce undeva la 20 mil,un profesor 15etc...buuun,dar cand il prinzi pune-l sa dea banii astia inapoi de cand"presteaza"ca mare magistrat si baga-l 20 de ani la racoare,ca la crima,sa vezi atunci cum nu va mai fi nevoie de dna...dar o asemenea propunere nu trece intr-o tara in care s-a inventat capitalismul de stat iar unii fac bulau,iar altii nu, functie de punga
Postat 28 Ianuarie 2013, 09:40 de unu
ORDINARI TOTI DE LA CIVIL
Toti judecatorii de la civil sunt niste corupti ordinari,nu va asteptati din partea lor la ceva corect sau sa faca cumva dreptate........ CE-i aia pentru ei?
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:52 de oradean
*
Dar pe BONDAR ALEXANDU RAZVAN cind il va ARESTA ????????
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:36 de CREDITORII
*
dar pe BONDAR ALEXANRU cin il ARESTEAZA ??????
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:19 de *
bravo dna curaj
BRAVO DAR ,CORB LA CORB ASI SCOATE OCHI AM CURAJ SA FAC PARIU CA NU VA FI ARESTAT ACEST CORUPT DAR CU GASCA DE DISTRACTII CUM RAMANE ,SANT COPII CUMINTI ACUM CA SE APROPIE ALA CU COASA ,TREMURATI GUNOAIELOR DISTRUGATORI DE VIETII.MAI MERGRTI SI CORUPETI JUDECATORI.LA PUSCARIE CU VOI.
Postat 26 Ianuarie 2013, 17:19 de TODORAN
DNA isi face treaba, BRAVO
Deci DNA functioneazan, este evidenta vinovatia acestui judecator care este foarte patat....Dumnezeu nu doarme....asteptam o sentinta corecta.....
Postat 26 Ianuarie 2013, 16:31 de Ion
tutu
sa auzim si de doamna judecator CIGAN de la curte si de celelalte jud.care sint pe civil
Postat 26 Ianuarie 2013, 14:50 de mutu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON