URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2013, 17:58

"Iubeşte-ţi copilul şi lasă-l să trăiască!": 200 de orădeni au mărşăluit împotriva avorturilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La iniţiativa mai multor ONG-uri, peste 200 de orădeni, printre care foarte mulţi copii, s-au adunat, sâmbătă, la prânz, în Parcarea Independenţei, manifestând împotriva avorturilor în cea de-a doua ediţie a "Marşului pentru viaţă".

Mamă, nu mă ucide!

"Dumnezeu urăşte avortul, dar îl iubeşte pe cel care l-a făcut. Nu dorim să fie un marş al condamnării, ci unul al iertării şi unul în care să sărbătorim viaţa", le-a spus celor prezenţi Cornel Caba, preşedintele Centrului Creştin Viaţă Nouă, principalul organizator.

Participanţii la eveniment au venit pregătiţi cu pancarte ori bannere pe care au scris mesaje anti-avort: "Şi eu sunt copil şi am dreptul la viaţă!", "Dumnezeu m-a ţesut în pântecele mamei mele!", "Iubeşte-ţi copilul şi lasă-l să trăiască!" (Maica Tereza), "Doamne trezeşte România!", "Mama mea a spus da vieţii", "Mamă, nu mă ucide!", "Avortul nu te eliberează, te încătuşează!" şi altele.

Statistici îngrijorătoare

În discursul său, deputatul Florica Cherecheş a subliniat că, în România, statisticile arată că "la fiecare patru minute o viaţă este curmată". "Asta înseamnă că, pe zi, 350-400 de copii nu mai apucă să vadă lumina zilei. Statisticile sunt îngrijorătoare, România aflându-se pe locul patru în Europa la numărul de avorturi, în medie, o femeie făcând trei astfel de intervenţii", a afirmat Cherecheş, cerând ONG-urilor şi bisericilor să consilieze oamenii şi să-i sfătuiască spre a alege viaţa. "Voi milita şi ca în şcoli să se introducă educaţia pentru sănătate ca materie obligatorie. Prea multe femei privesc avortul ca pe o metodă contraceptivă", a declarat deputatul, care a subliniat că familia nu distruge viaţa şi că, deşi are patru copii, şi-a putut continua cariera.

La rândul său, deputatul Szabo Odon a militat pentru viaţă, spunând, în aplauzele celor prezenţi, că are cinci copii. "Când soţia era însărcinată cu al patrulea copil am făcut nişte analize care ne arătau că este posibil ca micuţul să aibă o boală genetică. Prietenii ne-au sfătuit atunci să facem avort, dar noi ne-am rugat şi am ajuns la concluzia că vrem copilul indiferent cum se va naşte", a povestit politicianul. "După câteva vreme am mers la altă clinică, unde ni s-a spus că este sănătos. Acum este la grădiniţă şi e plin de energie", a adăugat acesta în aplauzele audieţei.

Flori pentru mămici

După ce reprezentanţi ai bisericilor romano-catolice şi greco-catolice au vorbit despre păcatul avortului şi importanţa vieţii, grupul de aproximativ 250 de persoane s-a îndreptat, însoţit de jandarmi şi ajutat de poliţiştii rutieri, spre Maternitate, acolo unde Mioriţa Săteanu, preşedinta Uniunii Femeilor din Bihor, a subliniat durerea familiilor care pierd copii şi devin "părinţi de îngeri". În memoria copiilor nenăscuţi, participanţii au lansat 100 de baloane spre cer.

Înainte, însă, cu sprijinul directorului medical a Spitalului Judeţean, dr. Lucia Daina, organizatorii au discutat cu una dintre mămicile care au născut recent. Beatrice a venit în faţa Maternităţii în braţe cu micuţa Mara, de doar trei zile, şi a spus că nicio femeie nu ar trebui să-şi refuze bucuria celor nouă luni de sarcină şi senzaţia de a fi mamă. Orădeanca a fost felicitată de cei prezenţi şi a primit mai multe cadouri, dar şi un bucheţel de flori. Un grup restrâns a urcat apoi să împartă flori celorlalte proaspete mămici din saloanele Maternităţii.

"Marşul pentru viaţă" a fost organizat de Centrul Creştin Viaţa Nouă, Centrul de consiliere Puls, Centrul Creştin Salem, Biserica Reformată de pe lângă Piatra Craiului Oradea, Biserica Greco Catolică Oradea, Biserica Romano Catolică Oradea, Colegiul Biblic Est European, Uniunea Femeilor din Bihor, Comunitatea Iubirea Divină, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu", Radio Maria - România, Mária Rádió - Erdély, Biserica Penticostală Betel, Liceul Penticostal Betel, Casa de rugăciune IHOP Oradea, Fellowship of the Grove.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
florica chereches
din nefericire, Florica Chreches continua sa se prosteasca. E adevarat ca ea reprezinta in principal comunitatea neoprotestanta, dar in stilul asta ortodocsii nu o vor vota pentru un nou mandat. De ce nu are o initiativa pentru Oradea, pentru oamenii din colegiul ei sau din Bihor?
Postat 25 Martie 2013, 09:49 de cosmin
vrem marirea alocatiei de copii , copii sunt viitorul
Semneaza Petitia sa se mareasca alocatia elevilor: Stiai ca un elev primeste doar 42 de lei alocatie lunara pe cand statul cheltuie cu un puscarias 2.544 lei pe luna? E clar cui ii place mai mult statului, dar TU pe care il preferi?
Postat 24 Martie 2013, 10:01 de semneaza petitia
REMEMBER DECRETEII??
..asa au inceput si comunistii, cu dreptul la viata, etc; ajungand sa dea o lege sa interzica avorturile; lege careia i-au cazut victime multe femei din Romania (recomand filmul NASCUTI LA COMANDA) ?v=lFf8WwDAOeg
Postat 24 Martie 2013, 08:55 de johnny
a
mai bine ati educa ...in special tiganii care fac cate 5-10 plozi si pe care tot noi ii crestem prin ajutoarele pe care le cer..sa faca fiecare copiii in functie de veniturile avute , sau ce vreti hai sa nu facem avort ca pe urma sa moara de foame ? sunteti retarzi!
Postat 23 Martie 2013, 19:02 de aa
lasati somnul adanc mortilor
dar ce face deputatul PNL cu privire la trusoul noului nascut dar si cu alocatia copiilor mai ales a orfanilor, sa incasezi salariul si sa faci un mars nu e atributie de DEPUTAT !!! apropo PREZERVATIVE nu recomandati, va e rusine preferati un mat de oaie ca de la SAT veniti ?
Postat 23 Martie 2013, 18:32 de munca, munca nu dorm
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON