URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2013, 17:33

"Insulele" de pe DN 79 au făcut o nouă victimă: un şofer a murit, iar pasagera este în stare gravă, după ce s-au răsturnat cu maşina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O persoană a murit, iar o alta este internată în stare gravă la spital în urma unui accident petrecut, luni, pe DN79, în comuna bihoreană Gepiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, tragedia s-a petrecut luni, în jurul orei 1 dimineaţa.  Aflat la volanul unui autoturism, un bărbat de 48 de ani din localitatea arădeană Lipova a văzut mult prea târziu insula de calmare a traficului de la intrarea în comună, iar mașina s-a lovit de bordura acesteia și s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare.

"În urma impactului, şoferul a murit, iar pasagera sa, o tânără de 23 ani din comuna arădeană Păuliş, a fost internată în stare gravă la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

În noiembrie anul trecut, afaceristul orădean Ion Govoreanu, celebrul fondator al grupului de firme Trei G și șoferul mașinii în care se afla, Octavian Sasu, administratorul Trei G Retail Beiuș, au ajuns la spital tot în urma unui accident similar.

Sasu nu a reuşit să reducă viteza în apropierea insulei care desparte cele două direcţii de mers, la ieşirea din comuna Avram Iancu, s-a lovit de scuarul de beton şi a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
insula
Mare prostie insulele astea ptr cineva care nu cunoaste drumul,te bagi in depasire si te trezesti ca nu poti intra inapoi,ar trebui presemnalizate mult mai in fata, si luminos pe timp de noapte.
Postat 11 Decembrie 2013, 22:57 de cristi
Citeste gozborre
http: / / romaniateiubesc . stirileprotv . ro /emisiuni/2013/sezonul-2/tratamentul-viitorului-patru-tineri-romani-sunt-pe-cale-sa-revolutioneze-medicina-moderna.html
Postat 10 Decembrie 2013, 18:43 de Book
a
intrebare?...iarna cand va viscoli zapada si nu se vor vedea ?...aceste insule?....cat de cretina e POLITIA romana sa acepte asemenea prostii,..unde e siguranta rutiera?TREZITIVA!!!!!!!!!!! MOR OAMENI
Postat 10 Decembrie 2013, 18:19 de a
Europa are autostrăzi
Nu ne putem compara cu Europa, nu avem autostrăzi, înainte sa pună insulele trebuia sa facă autostrada, ca asa s-a făcut in Europa, dar noi nu suntem in ea.
Postat 10 Decembrie 2013, 14:45 de soso
INITIATIVA
In ianuarie 2013 am fost si eu victima colaterala intr-un asemenea accident la intrarea in Nojorid dinspre Arad, Un alt autoturism care circula din sens opus, cu viteza, a lovit bordura si a trecut pe contrasens unde ne-am tamponat frontal, Am suferit trei interventii chirurgicale si inca urmez un program de recuperare. Am discutat cu avocatul si doresc sa demarez un proces pentru modificarea acestor insule: la iesire din localitate sa fie drumul drept sau sa modifice bordura la o inclinatie de 45 grade, Doresc sa fiu contactat si de alte persoane care au suferit accidente din cauza acestor insule , pentru a ne constitui intr-un grup mai mare si pentru a trage un semnal de alarma Contact: Samuil 0728 111333
Postat 10 Decembrie 2013, 11:57 de Samuil
La ce soferi buni sunt pe piata, daca ar fi insule tot la 5km una de alta si ar fi foarte rar!
Cu nasul pe sus e firesc sa nu se vada! Fudulia si prostia lucreaza in solidar! Sa fie clar ca, la 80-85 km/h, treci la pas prin insulele acestea, iar la 100 km/h trebuie putina atentie la luarea tangentei. Peste 100 km/h este deja nelegal pe orice DN, iar indicatorul de intrare in localitate (50 Km/h de regula) este imposibil sa nu se vada. Asa ca, in conditiile depasirii vitezei legale tot treci lejer prin insule! Nu inteleg insa, de ce niste amatori in tinutul volanului, facuti la scoala de vara intr-o zi de stat in scaunul din sala cu teoria, posteaza comentarii prostesti pe forum!?! Mergeti prudent si o sa fiti fericiti, sau o sa fiti poate fericiti daca incepeti sa ma injurati in contrapartida!
Postat 10 Decembrie 2013, 09:49 de Snow
Soselele din Romania
Mi-ar place daca ,,Bihoreanul" , chiar asa provincial cum este ar face o ancheta despre sutele de milioane de euro care s-au scurs din banii publici catre anumite firme care au impestritat soselele cu aceasta ,,afacere" Cum au socotot constructorii sa le faca din punct de vedere tehnic ( unghiul de intrare , etc,etc ) se vede acum prin sutele de accidente provocate .
Postat 10 Decembrie 2013, 08:02 de Suparatu
pt gozborrul ciudos
bai, laba trista, de exemplu, eu am trecut pe langa cateva astfel de "insulite" nesamnalizate in ungurrica. tot asa pot sa spun si eu... lucru ungurresc....lucru de kakat. da-te dreacu', dejectie ce esti !
Postat 10 Decembrie 2013, 05:41 de pt gozborrul ciudos
o mare prostie
Joi noaptea am venit si eu de la arad spre oradea si nu odata era sa urc pe ele, si nu din cauza vitezei ce pentru ca nu sunt semnalizate. Pur si simplu sunt capcane pentru soferi. 1 la mana ar trebuit sa fie doar pe jumatate, la sensu de intrare in localitate si 2 la mana sa fie f bine iluminate, dar la noi se face treaba doar pe jumatate, iar rezultatele se vad :)
Postat 09 Decembrie 2013, 23:05 de xxx
daca ar fi ilumimate
Aceste "insule" ar trebui dor la intrare in localitate nu si la iesire , ar trebui bordurile puse la 45° si daca tot suntem "cetateni europeni" ar trebui iluminate si presemnalizate din timp ( vezi dincolo de Bors). La intrarea in Nojorid săptămânal ia unul bordura sau santul .
Postat 09 Decembrie 2013, 21:33 de eo
părerea mea
Din câte ştiu eu (şi ştiu bine) Poliţia Rutieră Bihor a sesizat pericolul reprezentat de aceste insule. Mai mult decât atât, un parlamentar bihorean a sesizat Ministerul Transportului în legătură cu pericolul pe care-l reprezintă aceste insule. Nu e primul accident şi dacă-mi amintesc bine nici prima victimă a acestor "insule" însă aşa merg lucrurile în România dacă nu face lumea urât nu se sinchiseşte nimeni să rezolve problema. Nu spun că Roşia Montană, gazele de şist sau alte lucruri pentru care mulţi orădeni ies în stradă, nu sunt importante însă poate ar fi bine să se gândească că aceste pericolul pe care-l reprezintă aceste "insule" este mult mai posibil (dacă suportă grad de comparaţie). Sper din tot sufletul că de această dată va exista suficient de multă energie pentru a schimba ceva.
Postat 09 Decembrie 2013, 20:22 de românul complex
.
Vina e impartita. 1. soferul intra in localitate, adica trebuie sa reduca viteza indiferent de ora de tranzit, iar daca nu ai viteza poti sa le eviti foarte usor (asta e si scopul) 2. puneti fratilor ceva material reflectorizant pe ele ca abia le vezi.
Postat 09 Decembrie 2013, 19:54 de Cristi
insule romanesti
In toata Europa asa zisele "insule" sint numai pe sensul de intrare in localitate, nu si pe cel de iesire ca la noi; La intrarea in localitate micsorezi viteza dar cind iesi din localitate in mod normal limita de viteza creste !!! La noi ca la nimenea !
Postat 09 Decembrie 2013, 19:27 de sofer
"Insulele" de pe DN 79 au făcut o nouă victimă: ...
Insula se afla in miscare, lovind indirect si la mare distanta o alta tanara usor trecuta, Laura Gal, care nu s-a trezit din prostie nici pana la ora asta.
Postat 09 Decembrie 2013, 19:04 de Able
ciobanu
" vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum", cata nesimtire pe militienii aia. a ridicat vre-unu un deget cand s-a facut proiectul pentru acele "ziduri" puse in mijlocul drumului??? luale-as neamul la ...., nu mai rezist un tara asta, in care mor oameni, ca pe unii ii doar in cur..........
Postat 09 Decembrie 2013, 19:01 de ghita
MORTUL SI SOFERUL !
Mortul si soferul care nu a adaptat viteza la conditiile ,,IMPRACTICABILELE DE DRUM ALE CELEBRULUI DN-76 ,AUTOSTRADA FLORILOR DIN BIHOR''/ POPA CORNEL AR FI BINE SA REPARATI CEL PUTIN ACEST DRUM DN-76 SI SA NU ARUNCATI CU BANII PE TOT FELUL DE EXTERNALIZARI DE SERVICII DIN CONSILIUL JUDETEAN !!
Postat 09 Decembrie 2013, 18:45 de SOFER
Pt autoritati
Insulele acelea sunt o mare greseala. Probabil ca autoritatilor le e greu sa recunoasca asta, dar pe vremuri de iarna si drumuri necuratate si inghetate, insulele acestea vor face multe multe alte victime. Evident, ca tot mortul va fi de vina, ca nu a adaptat viteza. Adevarul e ca sunt prost semnalizate insulele, iar autoritatile aveau multe alte mijloace de limitare a vitezei, alte solutii, care sa nu puna in pericol siguranta pasagerilor din masini.
Postat 09 Decembrie 2013, 18:24 de Cipri
unde ati mai vazut asemenea borduri puse ca si la noi ?
Unde ati mai vazut asemenea borduri puse ca si la noi la semsurile giratorii si la acele insule ? De ce peste tot in lume sunt puse borduri la 45 de grade ? Foarte simplu : in cazul in care o vezi prea tarziu sau ai viteza treci peste ea si in cel mai rau caz lovesti semnele de circulatie , dar nu iti pierzi viata . Condoleante familiei . Si eu am trecut prin ceva asemanator acum doua saptamani in sensul giratoriu de la cimitir de pe centura cand ma deplasam pe banda a doua unrand sa intru in sens cand pe banda intai un tir care nu a stiut de acel sens si avand viteza mi-a taiat calea ( a intra pe banda mea ) in incercarea de a nu se rasturna . Cand eu l-am vazut ca imi taie calea am tras de volan stanga lovind coltul scuarului care era tot o bordura mare dupa care am fost proiectat direct in bordura din sens . Am avut noroc ca masina pe care am avut-o a fost una solida si si-a facut datoria salvandu-mi viata. Daca acele borduri de la acel sens giratoriu erau la 45 de grade , cel mai rau caz acum vorbeam de o dauna minora , nu de dauna totala ( 46.000 euro ).
Postat 09 Decembrie 2013, 18:20 de MDM
lucru de kakat!!!
Proiectu insulelor este de dreptul idiot. In restul europi aceste insule se afla doar pe partea de intrare in localitati si nu si pe partea de iesire. De ce sa reduci viteza la iesire????? Niste idioti au proiectat aceste insule si alti prosti le-au facut. Rasele de rulare sunt mult prea stramte si deabia reusesti sa treci cu autoturismele dar cum sa treci ci camionul. Acostamentele nu sunt amenajate in dreptul insulelor si trebuie sa iesi in sant cu masina. LUCRU rROMANESC adica de kakat!!!!! De presemnalizari nu are sens sa vorbim doar suntem in rRomanica , tara plagiatorilor copy-paste!
Postat 09 Decembrie 2013, 18:15 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON