URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2013, 17:07

"Cartelul din Zăvoiu" vine înapoi. Mamă şi fiu acuzaţi de trafic de droguri au fost extrădaţi din Ecuador

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi bihoreni daţi în căutare prin Interpol au fost găsiţi şi aduşi acasă, la Oradea, după ce autorităţile de la Bucureşti şi cele ecuadoriene, unde cei doi fugiseră după ce fuseseră puşi sub acuzare pentru trafic de droguri, au ajuns la o înţelegere pentru extrădarea lor. Cei doi, Dorel Popa şi mama sa, Floare Flonta, la fel ca tatăl, Cornel, şi fratele, Augustin, au făcut parte din celebrul "cartel de la Zăvoiu" (un sat din comuna Sâmbăta) care aducea droguri ascunse în electronice şi sticle de whisky.

Dorel Flonta, un fost spărgător de locuinţe care se împrietenise la finele anilor '90 cu un columbian închis într-un penitenciar din Austria, s-a apucat de comerţ cu cocaină la finele anului 1997. Făcea excursii regulate în Columbia, unde îl aştepta prietenul său cu marfa, ambalată în sticle de whisky. Întors în ţară, mergea în satul natal, Zăvoiu, unde strecura cocaina, o usca, o ambala în plicuri şi, până o vindea, o ascundea într-un sac cu grâu în hambar. Distribuţia o făcea tot singur, în Timişoara, Arad şi, mai târziu, în Ungaria.

Cu timpul, până să fugă din ţară, în aprilie 2000, ca să scape de o acuzaţie de viol, Dorel Popa a ajuns s-o implice în afacere atât pe tânăra cu care s-a căsătorit, şi de la care a preluat şi numele de familie, Delia Popa (pe atunci secretară a Consiliului Local Drăgeşti, ulterior şefă de cabinet parlamentar a fostului senator PSD Vasile Duţă), cât şi întreaga sa familie: începând cu mama sa, Floare Flonta, continuând cu tatăl, Cornel Flonta, şi terminând cu fratele, Augustin Flonta.

Ca loc de refugiu, dar şi pentru continuarea afacerii, Dorel Popa a ales Ecuadorul, ţară cu care România nu are un tratat de extrădare, trimiţând în ţară, încă alţi câţiva ani, droguri de mare risc, în special cocaină, ascunse în aparatură electronică şi în sticle de whisky.

În timp ce tatăl şi fratele său au fost reţinuţi şi arestaţi în ţară în urma unor acţiuni de prindere în flagrant, mama lui Dorel Popa, Floare Flonta, a plecat şi ea în Ecuador, negocierile pentru aducerea lor în faţa justiţiei din România începând încă din 2008.

"Cazul a fost instrumentat, la vremea respectivă, de colegii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bucureşti. În baza unor două acorduri speciale cu autorităţile din Ecuador, cei doi au fost aduşi în ţară vineri seară, urmând să se desfăşoare în continuare toate celelalte proceduri prevăzute de lege în asemenea cazuri", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
continuarea pt dl LIVIU POPA
si unde sant probele din dosar? ignorati adevarul dar cred ca esti un om de bine si foarte cult din mom ce ai ajuns chestor! nu anteleg de unde asa multe idiotenii vorbesti in presa!? ma uimesti! de ce nu faci declaratii despre senatorul Duta cum a fost in sala de sedinte! o fii ancheta lui duta in dosarul ala ca sa o scape pe Delia mai cu putin s-au a aubordonatilor tai? logic Delia a tras in declaratii in mama ca sa o bage pe mama sefa si ea sa beneficieze de atenuante si a luat 5 ani iar mama 15 nevinovata! voi politisti si anchetatorii din acel dos at fost orbi ca nu existau probe inp lui mama? de ce nu at dat incetarea urm pen pt mama si at acceptat ca dosarul sa fie trim la colegi vostri mai idioti ca voi politia,la judecatorii trib oradea si culmea prostiei de procurori nu au vazut nimic din toate astea! hai sa fim seriosi.
Postat 19 Noiembrie 2013, 23:30 de Flonta Cornel August
catre chestul Liviu Popa
doresc sa va intreb cateva amanunte! crezi ca mama era capabila sa usuce si sa rafineze cocaina din sticlele de wisky? crezi ca Dorel a anvatat-o sa rafineze cocaina? stii ca cocaina nu a fost distribuita nici o data in tara de catre fratele meu? cunosti art 16 si cum politia instiga la infractiuni si comanda la infractori sa le trimita victime sageti nevinovate? stii ca coletul a fost trim pe numele lui tata si credinciosi tai supusi ai instigat la fals punand pe mama sa semneze pt coletul cu pricina din dosar? stii ca coletele trim din ext pot fii ridicate doar de catre pers ind si agentii vamali inpreuna cu idiotii tai de subalterni au pus pe mama sa semneze? stii ca Delia a fost la posta cu copia buletinului lui tata cu doua zile inainte sa fie dus coletul la domiciliu,Delia a revendicat coletul si au refuzat sa ii dea coletul? de ce nu at arestat-o in posta pe Delia ca mama si tata nu avea nici cea mai mica idee de coletul ala!? mai vrei si alte antrebari? competenta in voi este asa de mare ca ma mir cum de nu va crapa obrazul de rusine sa face-ti trficanti din mama si tata! mai am o antrebare; cate colete a ridicat Delia de la posta cu copiile buletinelor lui mama si tata si
Postat 19 Noiembrie 2013, 23:11 de Flonta Cornel August
sa vada tara intreaga adevarul si cum ne ajuta presa romana presarand mincini si adevarul vrea!!!!!
Doamna reporter, tara noastra se duce la vale din cauza ca majoritatea de gazete dezinformeaza dar acum ai numarul meu de telefon! sunama te rog si fa o copie la dosarul mamei mele si hai sa vb despre adevar si ce s-a intamplat . vreau sa vad daca presa in tara noastra e de partea adevarului! Ai nr-ul meu de telefon si hai sa vb in fata intregii tari! eu nu imi ascund identitatea,dv o sa ascunde-ti adevarul? sa vedem daca te intereseaza adevarul si esti de partea buna! astept sa ma contactezi.
Postat 17 Noiembrie 2013, 03:19 de Flonta cornel August
ignoranta ignoratilor
cand am sa vin in tara doresc sa cunosc aceasta scriitoare de articole ca sa ii zic eu adevarul din acest dosar pt care mama executa o pedeapsa total nevinovata si in dosarul penal nu exista nici o proba inpotriva mamei mele dar exista indicii in alte directii! ELENA MARINESCU hmmm! 00593980798730 e numarul meu de telefon
Postat 17 Noiembrie 2013, 02:54 de Flonta cornel August
Ne mandrim cu satul nostru
Nu din orice sat se lanseaza figuri internationale ( Puiu Lascau, nana Floare)
Postat 28 August 2013, 10:17 de zavoian
Nana Floare
Bata-te focarea ta, nana Floare, ce traficanta periculoasa ai ajuns!
Postat 27 August 2013, 14:05 de ......
Poftim?
Asta-i o gluma? Cum sa fie femeia asta traficanta de droguri???? Probabil ca cel mult si-a dat seama ca fiul se ocupa cu ceva nebunii si l-a acoperit dar mai mult, sa fim seriosi. Cred ca saraca nici macar nu stie ce-s alea droguri. Eu oricum dorm linistita la noapte. O infractoare periculoasa mai putin pe strazi.
Postat 26 August 2013, 22:33 de ClaudiaR.
biata femeie
Biata muiere, arata intr-adevar ca o traficanta de droguri!
Postat 26 August 2013, 17:56 de europa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON