URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2014, 00:21

Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO)

Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
Bilanţul accidentului aviatic: Pilotul Adrian Iovan şi o tânără rezidentă au murit (FOTO) foto: Facebook Marius Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au vrut să salveze alte vieţi, dar şi le-au pierdut pe ale lor. Accidentul aviatic petrecut luni după amiază la Fântânele s-a lăsat cu două decese: pilotul Adrian Iovan şi o doctoriţă rezidentă care urma să facă parte din echipa de prelevare de la Oradea.

După ore în şir în care sute de oameni au căutat victimele, cei care au ajuns primii la răniţi au fost salvamontiştii bihoreni, alături de câţiva localnici, care l-au găsit pe pilot încarcerat şi decedat, iar pe doctoriţa rezidentă - în stop cardio respirator.

"Două persoane sunt decedate, una de sex masculin, iar una de sex feminin. Cinci sunt în viaţă, din care una în stare critică, cu fracturi la nivelul membrelor inferioare şi în şoc. Pacientul este instabil, dar acum au ajuns medicii şi s-au făcut manevre de stabilizare", a precizat dr. Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Judeţean Oradea, coordonatorul SMURD Bihor. Acesta a precizat că alţi trei pacienţi sunt cu leziuni de gravitate medie, dar sunt stabili, şi încă un pacient are leziuni şi contuzii care nu pun probleme.

După ce vor fi preluaţi de ambulanţe, cei cinci pacienţi rămaşi în viaţă vor ajunge la clinica de Chirurgie I, din Cluj Napoca, unde medicii sunt pregătiţi să intervină.

sorin-ianceu.jpgMedicul bihorean Sorin Ianceu (foto), care făcea parte din echipa de prelevare, le-a povestit jurnaliştilor de la Antena 3 că îşi aminteşte cum avionul a îngheţat, a pierdut altitudine şi cum s-a prăbuşit pur şi simplu între copaci. "A încercat să degivreze, a pierdut altitudine şi efectiv s-a împlântat în copaci. Din momentul respectiv ne-am prăbuşit. Împreună cu colegul meu de la Bucureşti am reuşit să scoatem victimele, din păcate pilotul era încarcerat şi n-aveam cum... Eu sunt bine, pe lângă ceilalţi sunt bine", a spus Ianceu, vizibil rănit la faţă.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Potrivit Mediafax, Iovan avea 55 de ani şi o carieră de zeci de ani ca pilot. El a lucrat la Tarom şi BlueAir, iar după pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

Un alt accident similar s-a petrecut în urmă cu 8 ani. La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stăniscu şi copilotul Augustin Toma şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Ba iar esti beat...
...ionatane..pilotajul se invata din liceu bou cu tite!Un pic de decenta boule...!
Postat 23 Ianuarie 2014, 10:47 de gheorghe
ceau
poate daca foloseau cuvinte cheie ca Basescu sau Udrea erau reperati de STS mai repede
Postat 21 Ianuarie 2014, 19:21 de salut
Condoleante!!!
Foarte bun comentariul lui roman...avem bani sa dam la biserici, avem 26 mil. euro pt 1 km de autostrada insa nu avem bani sa investim in sanatate si mai ales in imbunatatirea infrastructurii medicale, nu? Vin doua transe de alegeri anul asta....sunt curios cu ce promisiuni mai vine gloata de derbedei si poliglotzi din politica pt acest an. Halal unor astfel de gunoaie al caror singur scop e inavutirea lor si a lichelelor asemeni lor...Domeniile vitale ale statului (medicina, invatamant, aparare) sunt date uitarii iar banii nostri sunt investiti in biserici, autostrazi supraevaluate, licitatzii trucate precum si altele de genul...In concluzie, Condoleante familiilor indurerate, insanatosire grabnica ranitzilor si scumpilor nostri guvernantzi...sa le lumineze Dumnezeu mintea!!!!!
Postat 21 Ianuarie 2014, 17:43 de ionut
demisia
Cer demisia acestui premier care nu a făcut nimic de când a venit , doar a pus vina pe alții , și ne-a băgat noi taxe și impozite că nu aveam destule, cum anul 2014 este an electoral , toți politicienii vor fi concentrați cu imaginea lor și românii din nou vor rămâne cu promisiuni....păcat....Țară săracă bogată...
Postat 21 Ianuarie 2014, 16:16 de român
TRIST
România 2014 : doar în decembrie 2013, BOR primește 30 mil. euro dintr-un fond guvernamental. Ianuarie 2014, cade un avion cu 7 oameni la bord. Se aflau într-o misiune pentru salvarea unei vieți. Sunt găsiți in 5:30 min de catre un....padurar !!! Concluzie : Iubim ipocrizia hrănită de BOR atât de mult încât lingem geamuri, sugem mumii si bucăți de lemn contra cost, dar nu suntem dispuși sa-i plătim și să le oferim condițiile necesare celor care într-adevăr ne pot salva... Romania 2014
Postat 21 Ianuarie 2014, 12:42 de roman
??
ok inteleg localnicii erau mai aproape si au ajuns mai repede si cunosteau locurile dar pompierii si cei care trebuia sa-i salveze cu aparate de detectat performante???? unde sunt banii nostrii daca vor sa iti asculte tel in 5 min iti cunoaste dicotu si pozitia in care dormi dar acuma unde au vost gunoaiele sa detecteze macar un tel. daca isi dadeau silinta nu murea nimeni vai si amar tara de 2 lei
Postat 21 Ianuarie 2014, 12:29 de didi
pacat
PACAT DE FATA CARE A MURIT.D ZEU S O IERTE.ASTA S A INTIMPLAT PTR CA BUCURESTENII,IN GOANA LOR DUPA BANI, I A TRIMIS CU GUNOIUL ALA DE AVION .SA NU CREADA CINEVA CA TRANSPLANTELE LA BUCURESTI SE FAC PE BANI FRUMOSI.SE FAC PE EURO
Postat 21 Ianuarie 2014, 11:25 de adrian
socoate
AVEA 55 DE ANI SI 40 DE ANI DE CARIERA DE PILOT? Piloteaza de la varsta de 15 ani la Tarom si Blueair?
Postat 21 Ianuarie 2014, 11:24 de ionatan
com.
Condoleante familiilor victimelor si multa sanatate ranitilor accidentului aviatic .
Postat 21 Ianuarie 2014, 11:16 de petru
Niciodta o singura cauza nu ajunge!
BN2 este un avion pentru zboruri de vara, Iovan era la varsta la care doar agrementul era potivit, SRI nu a penetrat SMURD-ul ca sa aiba acolo echipe antitero de coborare pe franghii din elicopter, STS localizeaza numai telefoanele care au mandat de la DNA, iara Raed Arafat era plecat din tara si nu s-a putut colabora eficient intre institutiile abilitate.
Postat 21 Ianuarie 2014, 10:37 de Baby
bv. SOSO
Oare cate tragedii trebuie sa se mai intample pentru ca conducatori nostri sa isi dea seama ca siguranta cetateanului este pusa in primejdie datorita sistemelor depasite?Pacat... :( Sorin ranit fiind a dat dovada de o fermitate ajutand persoanele ranite,bv.
Postat 21 Ianuarie 2014, 09:45 de vladica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON