URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2013, 07:48

Universitatea din Oradea, pe locul 18 în ţară la cercetare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cercetările făcute de universitarii orădeni în ultimul an nu au fost de prea mare folos instituţiei. Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Universitatea din Oradea, în clasamentul mondial Scimago, o ierarhie anuală a universităţilor şi instituţiilor de cercetare din întreaga lume, instituţia orădeană şi-a păstrat pe plan naţional exact aceeaşi poziţie ca şi anul trecut. Mai precis, locul 18 din 22 de unităţi cuprinse în ierarhie.

În clasamentul Scimago se iau în considerare 6 indicatori, precum numărul de articole ştiinţifice, colaborarea internaţională, numărul de articole publicate în cele mai prestigioase reviste ori numărul de articole aflate printre cele mai citate.

Primul loc la nivel naţional este ocupat de Universitatea Politehnică din Bucureşti, locul al doilea de Academia Română, iar a treia poziţie de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. După Universitatea din Oradea, în clasament se mai regăsesc doar Universitatea Ovidius, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca.

Chiar dacă pe plan naţional este pe aceeaşi poziţie ca anul trecut, la nivel mondial Universitatea din Oradea a urcat 26 de poziţii, fiind pe locul 2.263 din 2.744 de instituţii şi universităţi analizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
CLASAMENT
Meritul Universitatii din Oradea, este ca face parte din grupul celor 20 de universitati romanesti ( dintr-un total de 100) care pot fi clasificate de SCIMAGO. Asa ca, PUTIN RESPECT din partea carcotasilor care SPARG TASTATURA pe comentarii, dar nu produc nimic RD.
Postat 07 Noiembrie 2013, 16:30 de MUSCA
Sorbonica!!!
Daca din 22 de unitati cuprinse in ierarhie, Sorbonica e pe locul 18, inseamna ca e mare domnule, tocmai buna de desfiintat!
Postat 07 Noiembrie 2013, 13:50 de Sara
cercetarea la oradea
din cele aproape 1000 cadre didactice, cred ca numarul celor care in ultimii ani au realizat o cercetare pe bune, e undeva sub 10%. cine e prin zona, vede clar ca la conferinte sunt prezentate in 90% din cazuri pseudocercetari, doar chestii irelevante. iar cei ce vor sa promoveze, in mare parte plagiaza (cred ca peste 50%) sau scot lucrari la edituri nestiute de nimeni, in 3 exemplare. articolele, adica pseudocercetarile sunt in cel mai bun caz sustinute la nivel de conferinta a departamentului, multe sunt rusinoase si pentru acest nivel. oricum, nu le citeste chiar nimeni. singurii care mai misca pe acolo, alaturi de cei 10%, sunt doctoranzii. insa nu purtatoriid e serviete, gen dume, care stiu exact ca e irelevanta cercetarea in raport cu scopurile lor. in ultimii ani au fost realizate cercetari importante in mai multe domenii, multi dintre tinerii doctori fiind deja afirmati la scara nationala ba chiar internationala. in rest, la o privire aruncata sumar, veti vedea cu zecile si "doctorii" burtdusiti prin functii de preparator, asistent sau nici macar in mediul universitar, a caror simplu rol a fost sa le aduca dimineata cafeaua si ziarul coorodnatorilor si sa le mai plagieze.
Postat 07 Noiembrie 2013, 12:47 de ioan si nu ion
aiurea
Cand nu avem ce comenta la fond ne legam de forma! O meteahna veche ce ascunde un anumit tip de caracter. E bine ca tineti lectii de gramatica si ortografie decanului de la FIMT fara sa reusiti sa CITITI ce a vrut sa spuna! Poate ne spuneti dvs, intr-o forma corecta gramatical CEVA. Pana atunci, poate mai reflectati inainte de a va afla in treaba!
Postat 07 Noiembrie 2013, 10:55 de gojdistu
viziune
E inca bine! Sa vedeti ce va fi la anul si in anii care mai vin. Cine mai are chef de cercetare cu sabia lui Damocles deasupra capului? Cu amenintarea ca nu mai sunt bani de salarii, ca se vor desfiinta posturi si ca primii care vor pleca vor fi cei cu posturi inferioare, care de bine de rau mai munceau in speranta unei promovari, vor cerceta doar sefii cu familiile lor.
Postat 07 Noiembrie 2013, 09:47 de gojdistu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON