URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2013, 15:39

Universitar orădean: "Ne omoară trepăduşii!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce şefii Universităţii au vrut să impună tuturor cadrelor didactice să predea mai multe ore, iar economiştii şi mediciniştii au reuşit să întoarcă propunerea în Senatul universitar, un conferenţiar - culmea, chiar dintre cei care s-au opus încărcării normelor didactice, implicit restructurării instituţiei - acuză conducerea instituţiei de management defectuos.

Într-un text publicat pe blogul personal, şeful Departamentului Management-Marketing din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Dorin Coita, vorbeşte despre trei mari probleme ale instituţiei: lipsa unei direcţii strategice în Universitate, evaluarea universitarilor exclusiv prin prisma cercetării şi numărul prea mare de angajaţi ai instituţiei.

"Se aplică un sistem primitiv de calcul financiar al performanţei după taxele încasate, sistem cu care nimeni nu e mulţumit şi care, oricum, nu produce efecte, pentru că cei neperformanţi sunt ţinuţi pe palme bine-mersi de ani de zile, fără a face niciun efort să se schimbe", scrie conferenţiarul.

Coita constată că Universitatea funcţionează exclusiv în beneficiul angajaţilor săi, dar şi că facultăţile cu deficit financiar nu au niciun interes să facă profit, mai cu seamă că "studenţii puţini şi orele puţine înseamnă linişte şi pace pentru universitari", care pot să doarmă liniştiţi acasă.

Concluzia finală a directorului de departament este că structurile Universităţii trebuie reorganizate şi trebuie daţi oameni afară. De preferabil, scrie Coita, disponibilizările trebuie făcute doar în rândul "trepăduşilor", nu şi a celor care chiar muncesc. Însă, spune tot el, conducerea actuală nu ştie cum să facă aceste concedieri şi nici nu are curaj, preferând "să prelungească agonia şi să omoare întreaga instituţie cu trepăduşii de gât".

În final, Coita susţine că Universitatea nu are deficit doar de bani, ci şi de competenţe manageriale, adică o formă mai voalată de a arăta cu degetul spre rector şi membrii echipei sale de management că ar fi proşti manageri. "Mai cred că există un uriaş deficit de competenţe manageriale reale în UO, că managementul este reactiv la probleme şi nu pro-activ, vizionar şi curajos. Aş vrea foarte mult să nu mai fie aşa", încheie universitarul.

UPDATE:

Ulterior publicării acestui articol, Dorin Coita a scos de pe blogul personal textul "Frământări şi griji la universitate". Motivând că este nemulţumit de preluarea textului de către ziar, de faptul că nu i-a fost solicitat acordul înaintea citării, deşi preluarea ideilor sale s-a făcut cu trimitere directă către blogul său, tocmai ca cititorii să vadă articolul integral, şi precizând şi că textul său se adresa "unui alt fel de public" decât cel al BIHOREANULUI, conferenţiarul a ales să elimine, susţine el temporar, articolul iniţial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
manipulator
Manipularea din partea celor care pierd (FSE-bani multi la PO, FMF-posturile celor fara valoare intrati in sistem fortat). Asa a picat proiectul prorectorului Tara cu mariea normei la 16 ore.
Postat 03 Iulie 2013, 14:47 de dept
@Sei-i-tai
Așa-i în democrație, nu-i musai să fim de acord. Dar ideile astea ale noastre ar trebui discutate la UO - și altele, că doar nu suntem numai noi deștepți pe lumea asta - și să se voteze pornind de la ideea că se vrea binele universității și al educației în general în țara asta. Numai că ne-am obișnuit ca dincolo de interesul personal să nu vedem nimic. Rectorul Bungău a vrut să facă o restructurare, anume să mărească normele fiecărui cadrul didactic, să taie din plata cu ora (unde se fac adevărate averi) și să plătească orele astea cu mai puțini bani. Mulțumită noii Legi a Educației naționale însă, care conferă putere decizională Senatelor universitare, la UO Senatul s-a opus și s-a dus pe copcă inițiativa Rectorului. Și iac-așa o să crape instituția... Pune careva pariu cu mine că alte instituții de învățământ superior din Oradea - private, desigur - au făcut chestia asta acum mulți ani și de-aia încă mai răzbesc? Și nu iau nici un șfanț de la guvern. UO trebuie să facă la fel pentru că este o instituție supradimensionată pentru propriile nevoi. Părerea mea...
Postat 01 Iulie 2013, 23:00 de Shogun
@Shogun
Aici parerile noastre difera.1. Nu cred ca solutia fragmentarii materiei e solutia ci mai degraba materii mai putine si mai complexe cu un nr mai mare de ore/credite. Avantaj: examene mai putine pentru student si evitarea suprapunerii materiei pe principiul ca nu stie stanga ce face dreapta si cu ceva trebuie umplute 14 sapt. 2. Cursurile (nu seminariile!!) pot fi comasate pe trunchiuri comune la stiintele ingineresti, cele sociale etc. Ex. algebra/analiza/fizica/chimia/economia, management/sociologie /legislatie pot fi facut comasat pentru studentii la inginerie, indiferent de specializare. Cursuri cu 100 de studenti s-au mai vazut, cu 10 mai rar. Ar scadea numarul celor care predau de la 30 la 4-5 dintr-un condei. Dar asta nu se va intampla ca nici trepadusii nici ceilalti si nici conducerea nu vrea asa ceva. Prea ar semana a restructurare adevarata (pt care nu trebuie acordul Ministerului) si multi si-ar pierde locurile caldute cu sporuri si gradatii tocmai castigate. Si n-ar fi pacat?
Postat 01 Iulie 2013, 16:56 de Sei-i-tai
@Shogun
ei, aici parerile noastre difera! 1.Nu cred ca trebuie predate mai multe discipline cu ore putine (sa fie discipline pentru tot poporul) ci mai degraba discipline mai complexe cu un numar mai mare de ore/credite. Avantaj: examene mai putine si scaderea suprapunerii materiilor, dupa principiul ca nu stie stanga ce face dreapta si hai sa umplem si noi 14 saptamani. 2. Sunt discipline care se pot face comasat. Ex. cursurile de analiza matematica/algebra/fizica/ chimie/ economie/ management/ legislatie pot fi facute pentru toti studentii de la inginerie deodata. Nu vorbesc despre seminarii, doar de cursuri. Cursuri cu 100-120 de studenti nu sunt o noutate. Noutate sunt cele cu 10 studenti! La fel pot fi comasati si cei de la economie, stiinte politice, comunicare etc pe trunchiuri comune. Si atunci cate locuri se vor elibera? Scade cumva calitatea invatamantului daca in loc de 30 de trapadusi care predau acum fiecare la cate 10 studenti vor ramane 4-5, cei mai buni? Dar cine vrea asa ceva? Nici trepadusii, nici ceilalti. Conducerea cu atat mai putin ca asta prea seamana a restructurare adevarata si multe functii cu sporurile aferente ar pieri.
Postat 01 Iulie 2013, 16:43 de Sei-i-tai
@Se-i-tai
Aici cam ai dreptate; cine vrea să facă cercetare și e serios o va face chiar dacă are de predat o grămadă. Restructurarea însa nu depinde exclusiv de UO, ci și de Ministerul Educației. Atâta vreme cât Ministerul cere încărcarea unui post cu maximum 2 norme nu se va putea face o restructurare serioasă. În plus, în amețitul de sistem românesc se merge - în general - pe varianta 2+2, adică 2 ore de curs și 2 de seminar pentru o materie ceea ce înseamnă foarte multă materie predată cu eficiență scăzută (atât pentru profesor, cât și pentru student). În Occident se merge pe varianta 1+1, ceea ce înseamnă că într-o singură zi poți preda un număr dublu de cursuri față de ce avem noi cu un număr redus de personal didactic. Păi de ce unele specializări de la universitățile occidentale au 3-4 oameni la catedră? Nu toate, e drept, dar nu sunt puține cele în această situație. De ce să nu plătești oameni mai puțini care să predea un pic mai multe cursuri cu ore mai puține / curs? Pe cei puțini și buni (și la predare și la cercetare) i-am plăti un pic mai bine, Ministerul ar face economie la bani cât încape și școala ar începe să arate ca școală. Cumetriile ar ieși în evidență imediat și așa mai
Postat 01 Iulie 2013, 12:35 de Shogun
erata
numele acestui rector va intra in istorie: va fi cel care a inchis Universitatea din Oradea. E si asta o cale de a te face remarcat.
Postat 01 Iulie 2013, 10:03 de David
comentatorilor
de ce va cramponati asupra CUI zice si nu sunteti atenti la CE zice? Scormonindu-i activitatea si aruncand cu noroi asupra lui Coita nu schimbati deloc adevarul observatiilor sale: avem o conducere de *, fara viziune, strategie si perspectiva. Singurul obiectiv, in termeni de marketing vorbind, este smantanirea. Sa mai culeaga ce e de cules si dupa noi potopul. Ma mir de rectorul asta ca tanar fiind ar fi putut sa-si faca un nume.
Postat 01 Iulie 2013, 10:00 de David
BRAVO DORIN
Bravo Dorin Coita. Bine ca a avut cineva curajul sa spuna ce probleme sunt. Un om dedicat facultatii, care este invidiat de multi trepadusi. Rezultatul muncii este invidiat, dar orele de munca nu !!! Un om cu gandire deschisa si metode de predare moderne cu idei noi, nu plictiseala si dormit in sali. Bravo tine-o tot asa !!!
Postat 01 Iulie 2013, 09:50 de Bravo
cercetare
ce certetare face Coi Ta? am cautat pe internet si am vazut ca ultima lista de lucrari este din 2010! De atunci ce a facut? A pupatcururi si ami ales p--zde? A sapat sa creasca in functie? A fost prea ocupat si nu a avut timp de cercetare! Saracu ce calitate INDOIELNICA! Clar e bun de rector... s-ar integra in poza generala, numai dorinta de a primi bani nemuncitzi, iar competente de unde ca nu are practica se pare deloc, decat pe taram universitar, vai si amar si de studentii cu care lucreaza dar mai ales de studente.... CALITATE INDOIELNICA cred ca e un oportunist patentat si gretzos si se mai si da la studente... nu-i -ar fi rushine!
Postat 01 Iulie 2013, 08:36 de mi-a
@Shogun
stai linistit ca nici cercetarea nu ar avea de suferit. Tot max 3-4 dintr-un departament trag si cercetarea in sus si intotdeauna sunt aceiasi. Restul sunt neamurile si prietenii...care nu pot fi dati afara. Trapadusii cum ii numeste Coita.
Postat 01 Iulie 2013, 07:35 de Sei-i-tai
Restructurare
Dacă UO nu se restructurează moare. Simplu. Moare și cu asta basta. Sunt prea multe specializări iar statele de funcții sunt prea stufoase. O specializare poate supraviețui cu 3 până la cinci profesori bine pregătiți, deci ceilalți pot fi puși pe liber. O să aibă de suferit cercetarea, dar dacă rămân la catedră doar cei mai buni, atunci singur respectivii vor face cercetare și dacă pică de oboseală că doar de-aia sunt buni. Universitățile de stat - inclusiv UO - trebuie să învețe că guvernul nu are bani la discreție, iar dacă universitățile private se descurcă (greu, dar se descurcă), atunci pot și cei de la stat cărora banii le vin de la guvern fără să se căzească ei să facă rost de finanțe. Eu, să fiu ministru, aș finanța doar câteva universități de stat, unde studiile să fie gratis. Restul să se descurce sau să treacă în tabăra universităților private. Atunci se va vedea cine e bun cu adevărat. Oricine face școală dacă primește bani de pomană; vreau să văd cine face școală când își face singur rost de bani. În clipa în care doar cele mai performante universități de stat sunt finanțate integral, calitatea învățământului și a cercetării va crește și la stat și la privați.
Postat 30 Iunie 2013, 23:35 de Shogun
felicitari
Ceea ce a spus omul asta e de bun simt! Nu trebuie sa ai nu stiu ce intentii ascunse sa observi ca lucrurile merg foarte rau si sa observi ca proastele obiceiuri se pastreaza si acum cand ne-a ajuns latul la gat. Felicitari pentru curajul avut de a spune tare un lucru pe care oricine are IQ peste 80 si nu e escroc observa.
Postat 30 Iunie 2013, 20:39 de David
om de pai
e omul de paie al decanitei Giurgiu. oare zvonurile care spun ca vor sa il schimbe, Giurgiu si echipa ei, pe rector sa fie adevarate?
Postat 30 Iunie 2013, 19:57 de brrr
Adevaratul COI ta
COI ta este o nulitate profesionala si manageriala, care nu e in stare sa scrie nimic, si aici nu vorbesc numai despre lucrari ISI. Este insa un om care nu se ocupa decat de imagine, gol pe dinauntru dar cu gura mare. Se vede ca e si de o lasitate covarsitoare. Pai scrii ceva pe blog, nu te-a obligat nimeni dar tu scrii, iar atunci cand tocmai scierile tale si-au atins scopul, adica au fost citite de mai multi, tu scoti articolul fara nici un motiv serios. Frica, lasitate, inconsecventa, lipsa curajului asumarii. Sau a fost amenintat de cineva? Sau sfatuit de cineva? Olimpiuta? Decana? Barney?
Postat 30 Iunie 2013, 18:15 de Iov
@IOAN SI NU IOn
Coi Ta a avut curaj fata de noi care scriem aici. De acea il apreciez. Nu merita barfit chiar daca este cum zici tu. Este un inceput sa scrii in numele tau adevarat. Uite eu nu am inca curaj. Urmeaza. Nu vreau functii. Vreau doar sa functioneze normal aceasta institutie si sa se faca curatenie cu sau fara parerea mea sau a lui Coi Ta. Opinia ta privind adevarul este la fel din cate vad. Ce asteptam? Distrugerea? Bungau revino-ti.
Postat 30 Iunie 2013, 16:46 de angajat
@coita
In principiu ai dreptate. Te apreciez pentru curaj. Ai sange in instalatie. Pe viitor voi fi sustinator direct la lucruri reale privind UO. Voi incerca sa te cunosc.
Postat 30 Iunie 2013, 16:34 de cr
@ Sei-i-tai
Nu va putea . Este "ipotent" managerial vorbind. Iar echipa de prorectori este catastrofa. Oameni buni de altfel, dar manageri zero. I- mi pare rau sa spun asta.
Postat 30 Iunie 2013, 16:28 de angajat
ADEVARATA PROBLEMA
Acest Coi Ta este un carierist si pupincurist notoriu. Lingea clantele de usile lui Antal. Probabil ca nu a primit cam ce-si imagina el de la actuala conducere si acum maraie. In alta ordine de idei, asta am votat asta culegem. Daca s-ar face o restructurare reala, ar trebui sa se inceapa cu membrii conducerii, care, dupa un an de „GUVERNARE” au adus universitatea in dezastrul in care ne aflam. Stimabilii de la CARMA si-au tras gradatii de merit (25% in plus pe cinci ani), 30% in plus la salariu (salariu diferentiat), indemnizatii de conducere (intre 15 si 45% in plus) si s-au pus pe tot felul de contracte in care nu au habar cu ce se mananca. Asa au ajuns unii de la un salariu de 2.500 lei net la vreo 7.000 lei, iar altii, mai mari ingrad au peste 10.000 lei/luna. Sa tot revendici restructurari si masuri demne de URZICA. Dupa ei potopul, acesta este sloganul care ii defineste. Nu universitatea trebuie desfintata - ea este benefica oradenilor si are si profesionisti - ci aceasta conducere incapabila sa rezolve problemele cu care se confrunta comunitatea universitara oradeana.
Postat 30 Iunie 2013, 16:20 de IOAN SI NU ION
@Shogun
Problema e ca tocmai acest lucru nu are cine sa-l faca! Noi am ales sa ne alegem conducatorul Si-l avem pe ala pe care-l meritam. Nu ca am fi avut din cine alege, dar daca toti prostovanii aleg, alesul va fi dupa chipul si asemanarea lor. Sa ne traiasca alesul sa ne tina pe toti in brate cu ore si salarii!
Postat 30 Iunie 2013, 16:08 de Sei-i-tai
Restructurare
Măi, mai terminați cu desființarea Universității din Oradea. Fără o universitate de stat, Oradea ajunge târg... N-am nimic cu celelalte universități orădene (Emanuel, Agora și Partium) însă acestea sunt prea mici, iar interesul urbei este să atragă cât mai mulți bani de la guvern, asta însemnând și prin universitatea de stat. Trebuie restructurată UO? E obligatoriu, chiar dacă facultăți întregi sunt închise. Totuși, eu unul cred că poate rămâne cu facultățile performante - că sunt câteva - acestea să primească finanțare, iar celorlalte să li se pună cruce... Sau să reorganizeze structura facultăților și departamentelor, să pună 2 sau 3 departamente într-unul singur păstrând doar profesorii care predau bine și au cercetarea la zi. Și s-ar rezolva problema, că doar nu-i vorba despre fizică nucleară...
Postat 30 Iunie 2013, 16:00 de Shogun
Coita pentru rector
Dorin Coita are mare dreptate. Ar trebui pus rector.
Postat 30 Iunie 2013, 15:22 de Observer
o sa-i cresca NASUL
@TDS cred ca o sa fii in gashca lui Pinocchio... I n rest si eu votez cu ...dizolvarea!
Postat 30 Iunie 2013, 14:06 de Gogu Pintenogu
rezerva de cadre
Propun sa fie angajata si madama Adriana Totorean pe post de strateg al universitatii. La cat de bine se pricepe la probleme de invatamant, pedagogie, cercetare, restructurari si acuzatii la adresa opiniei personale ale unui personaj cu ceva experienta in ceea ce vorbeste, e pacat sa piarda Barney ocazia de a-si imbogati Curtea cu inca un papagal vorbitor aiurea. Se mai gaseste o sarma si pentru ea. Daca nu, macar o diploma.
Postat 30 Iunie 2013, 13:05 de Viorel
Nu moare ci doar se intoarce firesc la statutul de Institut Pedagogic !?!
...
Postat 30 Iunie 2013, 12:16 de Carp III
catastrofa
@Gogu Pintenogu: prezent! nu, chiar nu il cunosc! ideea este ca indiferent daca este vorba despre marioare, nicolete, leonarzi, marceli etc! parerea mea despre U.O. este clara: CATASTROFA! Eu as desfiinta-o cu totul!
Postat 30 Iunie 2013, 12:00 de TDS
autoarea articolului
Domnisoara autoare a articolului e studenta UO sau a avansat si ea pe notele de plata a sorbonicii? Cresterea numarului de ore inseamna la dansa restructurare? La altii inseamna introducerea unui numar suplimentar de discipline pentru care, e posibil, ca profesorul sa nu fie pregatit la nivelul universitar solicitat. A preda 6 discipline diferite e bataie de joc la nivelul calitatii. Nu inseamna ca daca la un moment dat ai studiat o disciplina esti indreptatit sa o predai studentilor. Ca de cele mai multe ori asa se face e total gresit. Rezultatul sunt absolventii ca domnia sa, d-ra Totorean.
Postat 30 Iunie 2013, 09:17 de Andrei
Corect!
Chiar nu-mi dau seama de ce va luati de tipul asta? Pt ca asemeni copilului (in cazul lui, recunosc, cumplit de antipatic) a strigat adevarul: imparatul e gol! (a se citi ”conducerea e impotenta”). Si nu e asa? La noile state de functii, in loc sa faca o restructurare adevarata, se invart ca un coi intr-o caldare (scuzati asemanarea de nume) si nu stiu cum sa completeze orele ca sa ”iasa la toata lumea” ca au sau nu ceva in comun cu ceea ce vor preda. Salariile sa ne iasa, sa fie toata lumea multumita. Ce vor invata studentii ...who cares?
Postat 30 Iunie 2013, 09:10 de gojdistu
comentariu
FELICITARI DOMNULE PROF COITA SUNTETI PRINTRE PUTINI CARE AU CURAJUL SA CRITICE ACEASTA CONDUCERE A UO . DUPA PAREREA MEA CONDUCEREA AR TREBUI URGENT SA ISI DE DEMISIA PANA NU E PREA TARZIU.SI O PROPUNERE PERSONALA SA FITI DUMNEAVOASTRA RECTOR PT A PUTEA SCOATE UO DIN R.....T.
Postat 30 Iunie 2013, 08:33 de oradean
altă ÎNTREBARE
CENZURAT
Postat 30 Iunie 2013, 00:43 de Nişte :)
INTREBARE
Celor cu mari functii de conducere, spre exemplu: rector, prorectori, decani etc. - li se cere si lor activitate de cercetare??? Daca da, in ce masura au domniile lor timp pentru asa ceva? Daca nu li se cere asa ceva , atunci ar fi firesc ca dumnealor sa aiba inalte studii de management si atat!
Postat 29 Iunie 2013, 23:41 de ADINA
degringolada
Cert e ca o asemenea degringolada ca acum, nu a fost niciodata in U.O. ... suntem pe o corabie in deriva... recomand colegilor universitari sa-si gaseasca un <<plan B>> (plan de rezerva) pentru situatii si mai dezastruoase decat cele de acum, fiindca panta pe care alunecam, este una perdanta.
Postat 29 Iunie 2013, 22:47 de un alt universitar
cont
zice conferentiarul pe blogul personal http://dccoita.blogspot.se/2013/06/framantari-si-griji-la-universitate.html ca "Anterior apariţiei articolului nu m-a contactat nimeni de la Bihoreanul, nu mi-a cerut acceptul să scrie despre ideile din articolul meu" dar el cand copia lucrarile altora le a cerut acordul?
Postat 29 Iunie 2013, 21:09 de andrei
rade ciob de oala sparta
www.solar-santral.com/menuis/2012%20Epia%20Outlook005529.pdf nu a incarcat bine linkul
Postat 29 Iunie 2013, 20:57 de andrei
rade ciob de oala sparta
vad ca unii sunt din ciclul hai sa ma dau mare pana nu ma citeste nimeni, insa daca veti analiza valoarea academica a acestui ins veti vedea ca nici nu e de mirare ca nu vrea sa se faca performanta la UNiversitatea din Oradea caci el nu numai ca nu are niciun articol ISI dar pe deasupra reuseste si performanta sa faca plagiat comparati lucrarea de aici http://steconomice.uoradea.ro/anale/volume/2008/v4-management-marketing/149.pdf cu cea de aici %20Epia%20Outlook005529.pdf nu am rabdare sa caut raportul general dar puteti vedea s singuri nivelul acestui \"CONFERENTIAR\"
Postat 29 Iunie 2013, 20:56 de andrei
Unde-s banii ?
Cand s-a vazut ordonator, rectorasul cel viteaz sau Barney cum suntem obligati sa-l numim, din motive evidente, ce credeti c-a facut, in regim de urgenta? Si-a finantat programele proprii (si numai pe-ale lui, cum spun unii care au acces la acte). A tras sfori ca sa-si recompenseze in diferite moduri, acolitii, si-apoi s-a retras la buna hodina, dupa atata efort.... Iar acum zice ca n-are bani de salarii, ca sunt prea multi dascali (dar uita ca si-a majorat lui si sefimii care-l sustine intr-un mod nerusinat veniturile). De ce nu se posteaza pe site, veniturile nete, lunar, asa cum prevede o OU care e inca in vigoare? Daca nu am dreptate, sa-si faca publice veniturile din ultimul an universitar toti cei cu functii de conducere, si-atunci veti vedea unde-s banii...
Postat 29 Iunie 2013, 18:10 de ana
iepurasul cu piele de gasca! FRICOSHILAH
ma uitai sa citesc blogu recomandat, dar ce sa vezi se pare ca avusei dreptate chiar nu are sahnge `n instalatie. Ce sa vezi nu aai ce cah si-o sters comentariul invocat de Bihoreanul. Coita e. FRICOS si LASH. LASULE LASHULE LASHULE COITA LASHUL. FROCOSUL. fFace afirmatii dar numa dupa coltz
Postat 29 Iunie 2013, 17:22 de Gogu Pintenogu
tradator din pesele lu`caragiale
Unde esti TSD sa te auzim! Ccee mai zici acu`? pe asta-i cunoshti? ca pa mahrioarele despre care tot zici de ;la faculatatea asta de imputzizti. le shtiii pe marioare bine, da`pe ahsta-l cunoshti? zii si despre el! Se vede ca joaca la cacealma sau e farseur. Cica e si director, pardon mai mult dioretorashul vai de ei. Se vede ca nu are sange`n p---ta. Daca spune de trepadushi, nu spune "cine este trepadushii"? I pup u! RIP, Gogu Pintenogu
Postat 29 Iunie 2013, 17:15 de Gogu Pintenogu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON