URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2014, 16:36

Un olimpic nepremiat bate obrazul Primăriei pentru discriminarea făcută elevilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Unul din elevii orădeni premianţi la olimpiadele naţionale, despre care BIHOREANUL a scris că a fost "sărit" de Primărie la festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite, la fel ca şi alţi tineri orădeni, în timp ce unii dintre cei premiaţi nu s-au numărat printre fruntaşii olimpiadelor şcolare, a reacţionat la gestul edililor.

Într-o scrisoare remisă ziarului, Tontea Natanael Pavel (de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr), care luase locul 1 la Olimpiada Naţională de Germană, participând şi la cea de Istorie, a ţinut să le bată obrazul edililor încă o dată.

"Această situaţie s-a ivit din cauza unor economii făcute de Primărie chiar în domeniul educaţiei, adică exact acolo unde nu trebuia", spune Natanael, cu referire la discriminarea făcută olimpicilor.

Ca să-şi demonstreze spusele, tânărul arată cum olimpicii craioveni au primit de la Primărie nu câte 600 de lei, ci o excursie de 6 zile în Croaţia plus câte 1.000 de lei.

"Adică au cheltuit "numai" peste 2.500 de lei pentru fiecare olimpic! Da, pare de necrezut, domnule Mureşan (n.r. Ovidiu Mureşan, viceprimarul Oradiei), când urmează importantul an electoral 2014, să cheltuie atâţia bani cu nişte amărâţi de olimpici", scrie liceanul.

Considerând că olimpicii orădeni au fost trataţi "josnic", tânărul a ţinut să precizeze că nici măcar nu valoarea premiului conta, ci corectitudinea. S-a ales însă cu o învăţătură din toată povestea: deşi cocheta cu ideea de a se face politician, s-a lecuit.

În urmă cu două săptămâni, BIHOREANUL a arătat cum, pentru a face economii la bugetul local, Primăria a ales să premieze, la finele anului trecut, fix 29 de elevi orădeni cu rezultate bune la învăţătură, deşi Inspectoratul Şcolar realizase o listă cu 54 de astfel de elevi.

În acest fel, au rămas nepremiaţi 12 olimpici orădeni, în timp ce unii elevi au fost recompensaţi fără să fi obţinut premii fruntaşe la etapele naţionale ale olimpiadelor.

Citeşte pe această temă şi articolele:

"V-aţi bătut joc! La premierea elevilor merituoşi, Primăria Oradea a ignorat 12 olimpici pentru a face... economii"

"Harababură totală: Eleva premiată de Primărie pentru absenţa de la Olimpiada de latină a participat, de fapt, la cea de engleză"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
discriminarea
@eu: evident ca s-au dus pentru ei la Olimpiade(ma indoiesc ca parintii care au impus acest lucru)dar daca Primaria a decis o premiere atunci sa o faca corect si nu discriminatoriu! Oricum, discriminarea pe diferite criterii a devenit practica curenta la Primarie!
Postat 02 Februarie 2014, 01:22 de TDS
Ce treaba are Bolojan cu educatia ...?
E ca si cand ai bate covorul cu paiul ...!
Postat 01 Februarie 2014, 20:06 de Palm
cu sau fara
Mai lasatima cu premierea , nu primarul v-a trimis va obliga parintii. Daca participi la olimpiade o faci pentru tine nu pentru primar.
Postat 01 Februarie 2014, 19:06 de eu
Ne...olimpicii care ne conduc
Nu-l intereseaza pe viceprimar de olimpicii Oradiei pentru ca el habar n-are de notiunea de olimpic, n-a ajuns niciodata la vreo olimpiada, nici el, nici fiu-sau. De fapt pe edilii nostri ii intereseaza noar afacerile, daca e "rost de ceva " se implica, daca nu, nu. Primarul e super indragostit, viceprimarii isi fac mendrele, cat mai pot, ca nu-i deranjeaza nimeni ... o primarie de toata jena.
Postat 01 Februarie 2014, 18:47 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON