URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 17:38

Trăiască berea! Studenţii orădeni pot obţine bani pentru studii legate de bere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pentru al doilea an consecutiv, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie din Bucureşti oferă studenţilor români burse în valoare totală de 36.000 de euro pentru a face cercetare vizavi de consumul de bere.

Bursele se adresează studenţilor din ani terminali de la orice specializare de natură ştiinţifică (cu excepţia studenţilor de la Medicină, care se pot înscrie încă din anul 4 de studii), masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor. Aceştia pot lucra individual sau în echipă, dar trebuie să aibă un cadru didactic coordonator şi să propună Centrului o idee interesantă de cercetare legată de consumul de bere.

"Un proiect eligibil, care a obţinut finanţare, a constat într-un studiu care urmărea modificările cerebrale, după consumul moderat de bere", a exemplificat Alin Popescu, secretarul general al Centrului, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea.

Doritorii trebuie să-şi trimită ideile de proiecte prin email, la centru@beresanantatenutritie.ro, iar pe site-ul Centrului pot obţine atât formularele de înscriere, cât şi regulamentul selecţiei. Perioada în care se pot trimite proiecte este cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 ianuarie 2013, urmând ca în luna februarie un juriu să selecteze ideile ce vor primi finanţare. "Vom oferi 2 sau 3 burse, decidem după ce vedem proiectele. Finanţarea nu va fi egală, valoarea bursei urmând să fie stabilită în funcţie de costurile proiectului", a precizat Popescu.

Centrul românesc de studii asupra consumului moderat de bere e înfiinţat pe modelul unuia similar din Spania, de la care, de altfel, au fost "împrumutate" şi concluzii ale studiilor. Spaniolii scot în faţă calităţi dovedite ale berii, precum antioxidanţii conţinuţi ori faptul că reduce riscul formării pietrelor la rinichi. De asemenea, berea are rolul de a rehidrata organismul după efort fizic, iar berea fără alcool e recomandată mamelor care alăptează.

Bursele sunt oferite de Centrul de Studii prin finanţare obţinută de la Asociaţia Berarii României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
traiasca BEREA
ma pot inscrie ca si cobai? adica sa beau bere pe gratis si sa incasez si bani de bursa din asta? :D
Postat 01 Noiembrie 2012, 19:23 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON