URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2016, 15:29

Topul facultăţilor orădene după prima săptămână de admitere: Medicină, Ştiinţe Economice şi Ştiinţe Socio-Umane

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima săptămână a admiterii de vară la Universitatea din Oradea, 2.462 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere pentru studii de licenţă.

Cea mai căutată facultate este, ca în fiecare an, cea de Medicină şi Farmacie, unde deja s-au înscris 802 candidaţi pentru examenul de admitere. La FMF sunt disponibile 193 de locuri bugetate şi alte 535 cu taxă, iar pretendenţii la studenţi vor susţine testele grilă pe 28 şi 29 iulie.

Topul facultăţilor căutate de tineri este continuat de cea de Ştiinţe Econoice, unde s-au înscris 265 de candidaţi, şi de cea de Ştiinţe Socio-Umane, cu 255 candidaţi care şi-au depus dosarele.

La Geografie, Turism şi Sport sunt 253 de înscrişi, la Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei 164, la Protecţia Mediului 119, la Drept 118 şi Ştiinţe 103. După ce vor fi declaraţi admişi, pentru a deveni studenţi, tinerii vor trebui şi să-şi confirme locurile.

Pentru studiile universitare de masterat, s-au înscris până luni 657 de candidaţi.

Facultatea de Geografie, Turism şi Sport va încheia luni înscrierea, atât pentru licenţă, cât şi pentru masterat. În schimb, la restul facultăţilor  admiterea continuă până în data de 26 iulie, excepţie făcând Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde doritorii se vor putea înscrie până în data de 28 iulie, inclusiv, atât pentru programul de licenţă, cât şi pentru cel de master.

Afişarea rezultatelor poate fi urmărită pe site-ul Universităţii la secţiunea "Admitere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
facultatea de stiinte socio umane ar trebui sa se desparta de non-valorile umane si profesionale
respectabila facultate de stiinte socio-umane ar trebui sa se debaraseze de dinozaurii raiosi care-si tin cursurile citind din caiete cu protezele-n buzunar si sa se orienteze spre performanta prcativa. vorbesc aici de mosio morariu, femeia etern nesatisfacuta tomescu, nepriceputa sclifosita gherdan, roade-coate politicanul ratat bente si altii ca ei. sunt depasiti din punct de vedere al valorii si implicarii/daruirii fata de oameni, ar fi cazul sa se retraga. marea incercare prin care ar trebui sa treaca cei de la filologie este cresterea numarului de burse in strainatate acordate studentilor. cu 3-6-12 luni in afara tinerii se scolesc infinit mai bine decat mergand la cursuri 3 ani si inca 2 de master. este rusinos ca dupa ce termina facultatea, studentii nu pot sa vb franceza sau germana. trebuie regandita programa universitara si fiecare profesor este liber sa o modeleze astfel incat sa se obtina fructul valoros si performant. insa cu batranii nu poti merge prea departe, te vor trage mereu in urma. scularea si regruparea, daca doriti sa mai fiti cautati!
Postat 25 Iulie 2016, 23:30 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON