URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2016, 17:37

Târgul de carte Gaudeamus a ajuns la final. eBihoreanul.ro - trofeul presei la secţiunea online (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Târgul de carte Gaudeamus şi-a luat la revedere, duminică, de la orădeni, cu o mini festivitate în care, în urma voturilor vizitatorilor, au fost acordate, simbolic, trofee.

Potrivit organizatorilor, cea de-a treia ediţie organizată la Oradea a fost o reuşită completă dat fiind că s-au înregistrat cu 2.000 de vizitatori mai mulţi faţă de anii trecuţi.

"Aşa cum am spus şi la începutul ediţiei, târgul de aici, de la Oradea, se bucură de cea mai mare creştere, dacă vorbim de un târg de carte Gaudeamus Radio România. Numărul de vizitatori este, iată, absolut impresionant: 17.000 de persoane au trecut pragul acestui târg. Sunt convins că şi vânzările de carte pe care editorii le-au avut în aceste zile au însemnat foarte mult pentru o economie culturală, care de multe ori are de suferit", a declarat managerul Radio Cluj, Bogdan Roşca, cel care a înmânat diplomele.

Toate distincţiile au fost acordate prin votul publicului. În ce priveşte Trofeul Gaudeamus, locul 3 a fost ocupat de Editura RAO, locul 2  de Editura Niculescu şi locul 1 – Editura Trei.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată "Biblia pierdută" de Igor Bergler, publicată de Editura RAO şi vândută la târg într-un tiraj estimat de 140 de exemplare.

Trofeul Presei a fost acordat pe secţiuni. Câştigătorii au fost desemnaţi de către vizitatorii care au menţionat instituţii mass-media drept sursă de informaţii despre târg. La fel ca anul trecut, cei mai mulţi au declarat, la capitolul online, că au citit despre eveniment pe siteul www.eBihoreanul.ro. La secţiunea publicaţii, a câştigat cotidianul Jurnal Bihorean, la radio - postul Vocea Evangheliei Oradea, iar TV - postul Digi 24 Oradea.

Şi de această dată organizatorii au acordat şi Premiul Miss Lectura, câştigat de Diana Gavriş, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu". O diplomă specială a primit directorul Editurii Eikon, Valentin Ajder, pentru programul de evenimente consistent şi diversificat pe care l-a susţinut de-a lungul întregului târg, dar şi Colegiul Mihai Eminescu din Oradea, pentru implicare. Elevii acestui liceu au participat, la deschiderea târgului, la un flash mob care a reconstituit simbolic drumul poeziei lui Mihai Eminescu până la statuia lui Iosif Vulcan din Parcul Libertăţii.

"Oradea nu-şi dezminte reputaţia, de oraş în care Târgul Gaudeamus a înregistrat cele mai spectaculoase creşteri. Ne bucurăm pentru acest lucru şi vă mulţumim pentru faptul că ne-aţi oferit acest festin cultural care s-a întins pe parcursul a 5 zile", a spus, la finalul festivităţii, Lucian Silaghi, şeful Direcţiei pentru Cultură Bihor, totodată preşedintele de onoare a târgului la Oradea.

În cifre, cea de-a treia ediţie a Târgului Gaudeamus la Oradea a însemnat: 66 de participanţi reuniţi în 43 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte; o suprafaţă record de peste 400 mp de standuri (cea mai rapidă creştere înregistrată în ultima vreme de un târg GAUDEAMUS), peste 30 de evenimente propuse de către organizator şi expozanţi şi adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă, şi circa 200 de volume donate de către vizitatori pentru proiectul "Cărţile se întorc acasă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON