URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2014, 14:35

Studenţii orădeni au un nou preşedinte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Studenţii din Senatul Universităţii din Oradea şi-au ales un nou preşedinte, după ce fostul lor lider, Răzvan Tau, a absolvit facultatea.

Noul preşedinte al studenţilor este Romeo Filip (foto), student în ultimul an la Calculatoare, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Filip este membru al Senatului universitar din 2012, iar în ultimii doi ani a ocupat funcţia de vicepreşedinte. El a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al studenţilor senatori şi a fost ales prin votul studenţilor senatori.

"Îmi doresc să duc mai departe proiectele demarate ca vicepreşedinte, inclusiv organizarea unor evenimente caritabile, să apărăm drepturile studenţilor şi să obţinem condiţii mai bune pentru studenţii din cămine", a declarat Filip, marţi, pentru BIHOREANUL.

Noul vicepreşedinte al studenţilor orădeni este Ştefan Golda, el fiind ales de studenţii senatori în detrimentul unui alt candidat, Cristian Ştef.

Membri vechi şi noi

Pe de altă parte, în şedinţa de luni a Senatului universitar, componenţa forului legislativ al Universităţii a fost actualizată, în principal din cauza faptului că nouă studenţi senatori şi-au încheiat mandatul, în urma finalizării studiilor.

De asemenea, un student şi-a pierdut calitatea de senator fiind exmatriculat din facultate, un altul şi-a dat demisia din for, iar alţi trei studenţi au fost daţi afară din Senat, pentru că au acumulat absenţe nemotivate de la şedinţe. Studenţii au fost înlocuiţi cu cei de pe listele de rezerve ale facultăţilor, cu excepţia Facultăţii de Istorie, căci a fost depusă o contestaţie vizavi de alegerea lui ca student senator.

Totodată, două cadre didactice (Buda Aurelian Stelian şi Mândrea Laurenţiu) şi-au dat demisia din Senat, fiind înlocuiţi de următorii de pe listele facultăţilor, respectiv Emil Gligor şi Adela Bradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Incepe sa iasa adevarul la iveala
Viitorul va demonstra care este adevarata fata a acestui student. Rabdare si veti vedea de ce este instare. Este nai prost cu mult decat Dume. Daca este si hot cum spuneti voi, e jale. Ce faci Simona Trip te inconjuri de hoti si prosti? Dupa modelul cui oareee? Bun pshiholog mai esti Simonoo. Cunosti oameni bine si ii promovezi. Tineo tot asa. Bafta. PSD ul i-ti va fi recunoscator precum altora.
Postat 31 Octombrie 2014, 06:25 de Tania
Tot aia e
E o chestie de fală, habar nu are să scoată doua vorbe, cine a fost la deschiderea anului universitar a văzut, si cred ca are si aproape 27 de ani..unii au copii familie, el tot student in camin..sa lasa pe alții care sunt capabili.oricum nu a făcut nimic, decat să invârtă locuri de cazare si aprobări pentru tranferuri cerand sume de bani... iar dacă neagă sigurat se găsește o studentă sa recunoască cât i-a pretins pentru un transfer, sau un loc intr-un camin mai bun.
Postat 30 Octombrie 2014, 21:24 de Marcel
@doggy_c
Are rost, omul conducerii fiind. Este omul de casa a distinsei Trip Simona. Prin el dirijeaza cazarile ilegale in camin. Prin el dirijeaza voturile studentilor din senat in favoarea rectoruluisi totul pentru a ajunge madama Prof univ (ca este cea mai pitica din conducere)Jenanta marsavie PSD ista. Voi studentii sunteti considerati de conducerea asta doar platitori de taxe. Ii urez studentului Romeo sa calce pe urmele lui Dume ca sunt la fel doar ca unul este PNL celalalt PSD. (are sanse daca asculta mult de penala Simona)
Postat 30 Octombrie 2014, 09:06 de marcela
Vama Veche: "Iesiti la Vot, sa Nu Iesiti la Defilare cu armata!"
Elevii sa se Documenteze despre Ion Iliescu, Victor Ponta si activitatea lor in Partidul Comunist Roman. Si tuturor tinerilor le recomand ce le recomanda si Tudor Chirila de la Vama Veche: "Iesiti la Vot, sa Nu Iesiti la Defilare cu armata!" Comunistii ramasi in PSD vor sa reintroduca armata!
Postat 29 Octombrie 2014, 23:01 de tudor chirila
?
In primul rand calculatoarele (la care e student Romeo Filip) apartine de facultatea IETI (Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei). In al doilea rand de ce a fost ales un student in an terminal care nu o sa se ocupe prea mult de forul studentilor? Ar fi fost mult mai bine sa fie ales un student din anii mijlocii. In al treilea rand ce rost are acest for al studentilor eu ca fost student si actual masterand nu am vazut sau simtit nici un efect al liderilor studentesti, de altfel nici nu s-ar putea face simtita prezenta lor atata timp cat studentii nu au un camin studentesc, organizatii la nivel de facultati si departamente care sa aibe ca obiectiv si implicarea in proiecte de schimb de experienta, concursuri studentesti, cercuri etc etc etc
Postat 29 Octombrie 2014, 21:31 de doggy_c
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON