URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2014, 15:45

Start la admiterea de toamnă: Universitatea scoate la concurs peste 6000 de locuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 8, septembrie, încep înscrierile pentru admiterea de toamnă la Universitatea din Oradea, excepţie făcând Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, care va începe să înscrie studenţi pe 15 septembrie, a anunţat, vineri, Biroul de presă al instituţiei de învăţământ.

Potrivit unei informări, pentru studiile universitare de masterat, depunerea dosarelor de concurs va începe în două etape: din 8 septembrie 2014 pentru facultăţile de Drept, de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Istorie, Relatii Internationale, Ştiinte Politice şi Ştiintele Comunicării, de Ştiinte, de Ştiinţe Economice, de Ştiinte Socio - Umane, de Teologie Ortodoxă, respectiv din 15 septembrie 2014 pentru facultăţile de Arte, de Geografie, Turism şi Sport, de Inginerie Energetica şi Management Industrial, de Inginerie Managerială si Tehnologică, de Litere, de Medicină si Farmacie, de Protectia Mediului, arată comunicatul.

Şi la doctorat, dosarele se pot depune începând cu 8 septembrie.

În sesiunea de toamnă, pentru studiile de licenta sunt disponibile 3.608 de locuri, din care 205 bugetate (19 fiind locuri pentru romi), repartizarea acestora putând fi consultată pe https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Licenţă. La masterat au fost alocate 2.410 de locuri din care 37 bugetate (https://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Master), iar la doctorat, candidaţii se pot înscrie pentru 140 locuri din care 123 locuri cu taxă, 7 locuri cu bursă şi 10 locuri fără bursă (http://www.uoradea.ro/Admitere+2014+-+Doctorat).

Doritorii îşi vor depune dosarele la secretariatele facultăţilor în funcţie de programul propriu al fiecărei facultăţi, detalii despre concursul de admitere urmând să fie găsite pe https://www.uoradea.ro/Admitere. La fel, pentru afişarea rezultatelor, respectiv confirmările, candidaţii vor urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi.

De precizat că o taxă de înscriere costă 150 de lei, pentru contestaţii se plăteşte 150 de lei, iar înmatricularea costă 100 de lei. Procesarea dosarelor pentru studenţii străini mai costă 150 de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Caterinca de licentiati
Oare care este valoarea diplomei obtinute? Cat o rola de hartie igienica cu un strat, cu doua straturi sau cu trei straturi de hartie? Oare rolele astea nu sunt obtinute prin reciclarea hartiei din diplomele eliberate? "Sofisticatii" de la Sorbonica au bani de shoping, reciclarea materialelor are ce recicla, singura problema este cu "licentiatii" dar si pe astia o sa-i inghita sistemul bugetar. Uite asa se misca economia.
Postat 08 Septembrie 2014, 09:31 de absolvent
caterinca de medici
trebuie produsi niste doftori pentru sculareala de ultima generatie achizitionata de desteptii orasului.
Postat 05 Septembrie 2014, 22:47 de sofocle
!!!!!
Astia de la Universitate nu sunt normali, vor sa-i faca pe toti prostii cu studii superioare! Domnilor, opriti-va, ce naiba!!!!!!!
Postat 05 Septembrie 2014, 19:32 de Titus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON