URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2016, 18:06

Şefii Universităţii dau garanţii că instituţia va funcţiona bine şi în lipsa lui Bungău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prorectorul Marcel Roşca şi preşedintele Senatului universitar Sorin Curilă au dat publicităţii, luni, un comunicat de presă menit să liniştească mediul academic, în faţa situaţiei neplăcute şi inedite cu care se confruntă, şi anume arestarea la domiciliu a rectorului Constantin Bungău.

În debutul comunicatului se anunţă că Roşca are atribuţiile rectorului delegate şi va asigura astfel managementul instituţional.

"Dorim să vă asigurăm că mediul academic orădean va continua să aibă un rol activ în dezvoltarea comunităţii, aşa cum a făcut-o şi până acum, promovând o atmosfera academică şi comunitară de susţinere şi continuitate", transmit cei doi lideri ai Universităţii din Oradea.

Curilă şi Roşca mai spun că "procesul instructiv – educativ şi activitatea de cercetare va continua pe baza programelor şi regulamentelor asumate". "Avem convingerea că întreg mediul academic orădean va acţiona în mod responsabil pentru asigurarea bunei funcţionări a instituţiei pe toată durata interimatului", se arată în comunicat.

De asemenea, Roşca şi Curilă anunţă că Universitatea pregăteşte sesiunea de admitere din această vară. Înscrierile la concursul de admitere la formele de studiu de licenţă şi master, sesiunea iulie, se vor face începând cu data de 18 iulie 2016. În perioada următoare, toate facultăţile şi departamentele vor organiza şcoli de vară, pentru a le demonstra elevilor de liceu ce înseamnă studenţia.

După cum se ştie, rectorul Constantin Bungău este de vineri în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Tribunalul Bihor, căruia procurorii DNA i-au cerut arestarea preventivă a rectorului, dar şi a fostei decane Floare Chipea şi a soţilor Camelia şi Marin Dindelegan. Pe toţi patru, anchetatorii îi acuză de corupţie în organizarea concursului de profesor universitar prin care Camelia Dindelegan a promovat la cel mai înalt grad didactic.

Detalii despre ce le impută procurorii DNA rectorului şi celorlalte trei persoane puteţi citi în ediţia tipărită din această săptămână a BIHOREANULUI!

Citeşte pe această temă şi articolele:

Bungău, suspendat de la şefia Universităţii. Marcel Roşca este rector interimar

Tribunalul Bihor: Rectorul Bungău, soţii Dindelegan şi fosta decană Chipea merg în arest la domiciliu (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
adevarul despre teodor maghiar
Defunctul Teodor Maghiar a fost un infractor de mare clasa. Pe care numai moartea ce a venit la timp l-a salvat de la ani lungi de inchisoare. iar fiii lui netrebnici au evitat si ei cu ajutorul unui puternic angrenaj sa dea socoteala. Universitatea parea a fi pe calea cea buna in vremea rectoratului lui Cornel Antal. Situatia in care au aruncat-o presupusele fapte ale lui Constantin Bungau ca si decizia nebuneasca a acestuia de a-l readuce in actualitate pe comerciantul de diplome MAGHIAR ADRIAN a stricat totul.
Postat 27 Iunie 2016, 22:02 de andreimagheru
UO
Cei care îl cunoaştem, suntem convinşi de corectitudinea lui Constantin Bungău. Este OM bun şi dedicat Universităţii din Oradea. Costel, avem încredere că esti puternic şi că va fi bine !
Postat 27 Iunie 2016, 21:59 de coleg_universitar
Maghiar
Sanatate sacrificata pentru 24 de milioane de euro prejudiciu în cazul studentilor raportati in fals și prejudiciu de 118 miliarde lei vechi la nivelul anului 2004 pentru diplome false. Sigur, nu a ajuns tot la familia Maghiar, dar a ajuns în mare si acolo! Plus, sticle de whiskey, intentii, carcasa de porc, etc. ce mai primea Unchiu, conform legendelor urbane.
Postat 27 Iunie 2016, 21:45 de no_name
RUSINE
PT andreimagheru, Nu va e rusine analizati-va ati facut ceva pt comunitatea in care ati trait? Fam Maghiar a facut. Daca nu era Teodor Maghiar Universitatea din Oradea nu era ci doar praful se alegea asa cum vreti voi sa fie. Ce credeti ca face daca tot timpul criticati si jigniti? Aratati intai ce faceti pentru cei din jur. Ei au facu. Va marturisesc ca nu-i cunosc personal dar am TOATA STIMA pentru fam Maghiar, tatal lor si-a sacrificat sanatatea pt UO si pentru semenii sai. DUmnezeu sa ii ajute
Postat 27 Iunie 2016, 20:42 de simpluprivitor
Te apuca rasul... daca nu ar fi de plans...
Auzi... mediul academic... profesorii cinstiti (intr-un comentariu mai jos). Care mediu academic, care profesori cinstiti? Aia care l-au votat pe Bungau desi stiau ce pramatie e, ca sa ramana totul cum a fost: mediocritate, nepotism si coruptie. Ce-mi place ca Sorin Curila sluga prea-plecata a lui Bungau a schimbat repede macazul, acum e sluga prea-plecata a lui Rosca.
Postat 27 Iunie 2016, 19:04 de vasyion
demisia lui bungau obligatorie
Profesorii cinstiti ai Universitatii ar trebui sa ceara public demisia lui Bungau. Ca si pe aceea a vinzatorului de diplome Adrian Maghiar! Cum pot sa stea oare ceilalti decani alaturi de aceasta mizerie umana?
Postat 27 Iunie 2016, 18:52 de andreimagheru
Cind Rosca e garantul banditismului
Sigur. U Oradea merge foarte bine. Dl. Rosca e garantul. Cu cei 25 000- euro luati gratie inactiunii lui Bungau. Unde mai pui ca banditul Maghiar l-a numit pe Bodoc prodecan. Nu va e rusine, nesimititilor? ...
Postat 27 Iunie 2016, 18:50 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON