URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2012, 17:26

Şefa de la Transfuzii şi decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, în echipa candidatului Ionescu

Pe ultima sută de metri înaintea alegerilor pentru funcţia de rector, printr-un comunicat transmis presei sâmbătă, profesorul Gheorghe Constantin Ionescu şi-a prezentat echipa cu care vrea să îşi ducă la îndeplinire obiectivele pe care le are la conducerea Universităţii orădene. 

"Doresc să aduc în atenţia comunităţii universitare şi a opiniei publice orădene echipa de conducere propusă pentru asigurarea îndeplinirii obiectivelor manageriale, compusă din următoarele cadre didactice, recunoscute în mediul academic orădean prin performanţe profesionale, devotament, spirit civic, etic şi moral", se arată în comunicat.

De la Facultatea de Medicină şi Farmacie conf.univ.dr. Olivia Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzii Bihor, va fi prorector responsabil cu probleme de calitate şi cercetare ştiinţifică, iar conf.univ.dr. Petrişor Cismaş - Pruteanu, e nominalizat ca prorector responsabil cu probleme sociale şi relaţia cu studenţii.

Prof.univ.dr. Dan Morar, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, va fi prorector responsabil cu managementul financiar, iar prof.univ.dr. Nicu Dumitraşcu, decan la Facultatea de Teologie Ortodoxă, va fi prorector responsabil cu relaţiile internaţionale şi comunicare.

Într-o precizare ulterioară, Ionescu a punctat că prorector responsabil cu managementul şi dezvoltarea academică va fi prof.univ dr. Gheorghe Oros, matematician la Facultatea de Ştiinţe, şi nu dr. Gheorghe Oros, de la Facultatea de Medicină.

"Sunt convins de beneficiile muncii într-o echipă formată din profesionişti, puternică prin dăruire şi abnegaţie - motiv pentru care criteriile de alegere a prorectorilor au fost strict obiective, bazate pe expertiza, profesionalismul şi altruismul acestora. Ne dorim să facem parte, la finele mandatului, dintr-o comunitate universitară al cărei impact asupra mediului economic să fie excelenţa manifestată prin profesionalism şi demnitate", arată comunicatul transmis de Ionescu.

În acelaşi document, candidatul a reiterat şi direcţiile strategice asumate de întreaga echipă prin programul managerial, ca de pildă diagnosticarea corectă a întregii activităţi universitare, consolidarea, în gestiunea finanţelor, a principiului descentralizării sau regândirea restructurării universitare.

După cum se ştie, alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii orădene se vor desfăşura pe 8 februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
@sorbonel
tema initiala? ai un nume, ma voi prezenta si eu de indata ce o faci tu, si pe urma putem sa ne contram in opinii ca doar e democratie. in fine, la fel cum tu nu esti de acord cu aceasta propunere, eu sunt... vad un potential imens in Dna Burta, si voi ramane la parerea mea, imi cer scuze daca am fost mai acid la comentariile precedente, in fond cred ca si pana acum cercetarea de la UO a fost nesemnificativa, macar o schimbare, rau nu poate aduce. deci ma voi increde in potentialul Dnei doctor la vot. in rest, imi cer scuze inca odata, si in fond de va fi Antal, de va fi Ionescu eu personal nu am nimic de castigat, pur si simlu vad echida Dl Ionescu mai competenta (a Dl Antal nu o stim) parerea mea, e nevoie de o schimbare. numai bine
Postat 06 Februarie 2012, 23:21 de @sorbonel
@ @ sorbone;
rezultate cu studentii... se vede si la evaluarea din partea std... 70%!
Postat 06 Februarie 2012, 22:37 de ???
@
domnule. hai sa revenim la tema initiala. prorector responsabil cu cercetarea stiintifica. nu neg ce a facut dansa la centrul de transfuzii... dar noi vorbim de o universitate, care inseamna cercetare! nu poti pune prorector cu cercetarea o persoana care nu are si nu a avut cercetare! clar?
Postat 06 Februarie 2012, 20:19 de sorbonel
@sorbonel
banuiesc dupa felul in care scrii, ca esti probabil angajat al UO astfel incat stii atat de multe. din moment ce ai primit mail de la rector, esti cu drept de vot pt alegeri (la fel ca mine), si de aici vin cu intrebarea: de ce nu renunti la anonimat? iti este frica? sau ce ai facut dumneata de esti in masura sa aduci acuze la adresa Dnei Burta? ai realizat macar 5% din ce a realizar dansa? sa stii ca nu exista alt cadru la FMF care sa aiba activitate si rezultate cu studentii decat Dna Burta, iar acest lucru poate fi confirmat de oricine, deci revin, daca sunteti in masura sa aduceti asemenea acuzatii, va ROG RENUNTATI LA ANONIMAT, sa stim si noi daca chiar aveti dreptul la asemenea afirmatii, sau le spuneti din ura/invidie sau alte motive. respect
Postat 06 Februarie 2012, 20:09 de @ sorbone;
ISI
Unde ai gasit dumneata acele articole ISI? Ar fi bine sa scrii si la ISI ca ei nu stiu! Dupa platforma WOS (ISI daca vrei), dansa are 9 intrari, toate in categoria Meeting Abstracts. Iar despre un rezumat de trei randuri nu poti spune ca este un articol! La toate domeniile de cercetare (deci fara cele umaniste), conteaza exclusiv ISI, mai nou chiar AIS-ul. Deci iti recomand sa te documentezi inainte sa scrii prostii.... Apropo, inca nu am verificat, dar apare pe uoradea.ro (am primit mail de la rector) lista celor care au contribuit la ierahizarea universitatii... hai sa verific ce are persoana respectiva....
Postat 06 Februarie 2012, 19:19 de Sorbonel
pt sorbonel
sorbonel..... atac la persoana? mai informeaza-te cu privire la Dna Burta sa vezi ce a facut pe unde a fost de-a lungul anilor. intamplator am lucrat cu dansa, si culmea are articole acreditate ISI. lumea nu va fi mutumita niciodata, ca e Antal, ca e Ionescu asa zisii sorbonei vor comenta tot timpul. nu te opreste nimeni sa mergi la Cj sau TM, doar e democratie. ps: esti la medicina sau de unde stii ce conteaza la medicina? vorbesti cam multe prostii
Postat 06 Februarie 2012, 18:59 de pt sorbonel
fac
citesc comunicatul echipei lu' ionescu... regandirea FAC, intocmite pe grade, paneluri, coroborate cu criteriile de promovare... sunt curios cum vor face! nu de alta dar este treaba prorectorului cu cercetarea... oare ligia burta va elabora fise dupa care ea sa aiba <0,00> puncte? .... nu de alta dar la medicina conteaza exclusiv AIS iar ea nici articole ISI simple n-are....
Postat 06 Februarie 2012, 13:08 de sorbonel
cercetator din burta
hai! sic! ce legatura are ligia burta cu cercetarea? cert ca felea este prea fixist dar nu poti spune ca habar n-are de cercetare! daca iese ionescu, si pe burta la cercetare, vom avea fise de autoevaluare unde numai gargara se puncteaza!
Postat 06 Februarie 2012, 12:40 de sorbonel
HA, HA
Dupa structura echipei de conducere se vede ca nu prea si-a gasit sustinatori! Altfel nu se explica lipsa unui reprezentant de la facultatile ingineresti, desi toate impreuna au angajati mai multi decat Medicina, iar \"ilustrul\" Nicu Dumitrascu s-a refugiat la Oradea, dupa ce Clujul i-a dat un picior in fund pentru faptele marete savarsite acolo si nu are nici o sansa sa-l primesaca UBB-ul datorita caracterului, eticii si moralitatii lui.
Postat 06 Februarie 2012, 11:56 de mirat!!!
Super Banc
Primul si ... ultimul banc cu Antal: A fost odata si de atunci niciodata, un fatalau care si-a pierdut nevasta si pruncul prin tarile reci, pentru ca nu prea avea calduri. Atunci, cugetind el \"la rece\" si-a ales o T(arancuta) rece ca ghiata dar care avea o copilita rupta din soare. Nu se stie de ce (ha, ha, ha!) si ele au plecat la \"munca de noapte\" printre \"dusmanii\" romanilor. Deci, ce-a mai ramas din el? ANAL! Te pomeni ca Bolos e in ecipa lui si ... asa se explica totul, totul!
Postat 05 Februarie 2012, 20:37 de ACC-Muc cel mic
banc
Stiti bancu cu Ionescu? Ionesculata nu v-o dau, dar asteptati... Cam asta e ionescu, o chestie care s-a sculat un pic, dar pica la loc.
Postat 05 Februarie 2012, 11:11 de dr. house
PE APA SAMBETEI
Indiferent care castiga este aceasi mancare de peste, sau 0 barat. Amandoi sunt din acelasi material putred. In cativa ani se va duce pe apa sambetei universitatea noastra. Nu-mi dau seama cum din atatia profesori, s-a gasit sa candideze cei mai penibili? Chiar nu avem oameni de ,, doamne ajuta'' in orasul asta?
Postat 04 Februarie 2012, 20:23 de BEN
pentru Argus
La prima vedere, dorinta dvs. poate fi (ne)satisfacuta cu urmatoarele "ziceri": Antal: lipsa de interes in aspectele ce tin de propria educatie/cultura; placerea de a participa la munci fizice, in defavoarea celor intelectuale; lipsa de fermitate; sindromul "liderului cocosat" (ii place sa fie sef, dar se pozitioneaza INTOTDEAUNA in spatele "frontului"). Ionescu: preocupare asidua pt. a acumula cunostinte, educatia si cultura fiind asimilate cu "blazonul personal"; nu-i plac muncile fizice, le prefera pe cele intelectuale, unde rezultatele exceptionale se datoreaza solutiilor de exceptie gasite chiar si in cele mai "intunecate" colturi; ferm, decis, principial; nu-si va abandona NICIODATA "soldatii", va sta in fruntea lor indiferent de "greutatea" luptei.
Postat 04 Februarie 2012, 20:12 de Grafolog
dr. S
Am zis epoca şi nu clanul ! Ce face Ionescu ?
Postat 04 Februarie 2012, 19:55 de Doctor
Clanul Maghiar
Clanul Maghiar e cu Antal! Toate "actiunile" lor dovedesc staruinta cu care incearca sa-i "pacaleasca", adica sa-i MINTA din nou pe medici. Asa ca, vom scapa de "clanul de trista amintire" numai daca il votam pe dl. Ionescu. Nu va dati seama ca dl. Ionescu DEJA face ce-a promis? Antal de ce nu-si prezinta echipa? Nu cred ca ii e rusine de ea (un nesimtit nu are rusine), mai degraba ii e teama ca va pierde voturile celor pe care crede ca i-a pacalit!
Postat 04 Februarie 2012, 19:49 de dr. S
@raul
Raul, acolo sunt peste 300 de oameni cu drept de vot, trebuie rasplalitata "increderea". Oare vom suferi si in continuare din cauza lor? Epoca Maghiar reinvie !!!
Postat 04 Februarie 2012, 19:39 de Doctor
STEFANUT
bBai desteptule, compara tu semnatura lui Ionescu cu a lui Antal si comenteaza dupa. Aia nu e semnatura ci o dovada clara a faptului ca face progrese serioase in a invata cum se scrie litera A mare. Despre aia sa intrebi tu un grafolog sa vezi ce zice.
Postat 04 Februarie 2012, 19:35 de OBSERVATOR 2
Observator
Ce ghiul are candidatul. Si ce semnatura are! Am vazut-o pe documentul atasat! Ce zice un analist grafologic despre asta?
Postat 04 Februarie 2012, 17:46 de Argus
intrebare
Nu sunt cam multi de la Medicina?
Postat 04 Februarie 2012, 17:38 de Raul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON