URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2013, 12:56

Primenirea de toamnă: Directori noi la şcolile orădene şi inspectori şcolari schimbaţi din funcţii

Primenirea de toamnă: Directori noi la şcolile orădene şi inspectori şcolari schimbaţi din funcţii Viorel Mititean şi Maria Oniţa, foşti directori ai Colegiilor Emanuil Gojdu, respectiv Mihai Eminescu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această săptămână, mai multe şcoli din Oradea, printre care inclusiv Colegiile Mihai Eminescu şi Emanuil Gojdu, au directori noi. Şeful IŞJ Bihor, Daniel Negrean, a confirmat, miercuri, pentru BIHOREANUL că Ministerul Educaţiei i-a avizat propunerile de schimbare a unor directori. Totodată, Negrean a obţinut avizele şi pentru înlocuirea a 6 inspectori şcolari.

Şcoli pe mâna femeilor

Inspectorul-şef Daniel Negrean a declarat că a propus Ministerului Educaţiei neacordarea detaşării în interesul învăţământului în următorul an şcolar pentru 14 directori bihoreni şi 15 directori adjuncţi. Altfel spus, a propus înlocuirea lor, motivele fiind medicale, personale ori de management defectuos.

Din acest an şcolar, cele mai importante două colegii din Oradea au directori noi. În urma pensionării profesoarei Maria Oniţa, Colegiul Naţional Mihai Eminescu este condus acum de profesoara Ioana Codreanu, director adjunct rămânând tot profesoara Hochhauser Eniko.

Totodată, fostul director al Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Viorel Mititean, a ales să renunţe la post, locul său fiind luat de fost adjunctă Liana Bako. Director adjunct este acum profesoara Dora Anderson. "Colegiul Gojdu este pentru prima oară condus de o echipă de femei. Ne dorim ca în această şcoală să crească disciplina elevilor şi să existe o mai bună comunicare cu părinţii", a precizat Negrean.

Director nou are şi Colegiul Naţional Iosif Vulcan, în persoana profesoarei Adriana Savu, după ce fosta directoare, Simona Martin, a fost promovată pe o funcţie de inspector în cadrul IŞJ Bihor. Pe de altă parte, fostul inspector de informatică din cadrul IŞJ Bihor, Omer Ismet, este noul director al Colegiului Tehnic Traian Vuia, în locul profesorului Dorel Şaitoş. "La această şcoală ne dorim să dezvoltăm învăţământul profesional şi era nevoie de o schimbare a concepţiei", a precizat Negrean.

Directoarea Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Antiana Lung, a fost la rându-i înlocuită cu fostul director al Colegiului Economic, Răzvan Vonea, în timp ce la Liceul Baptist directorul adjunct Iosif Curta a devenit director plin, iar fostul şef al şcolii, Constantin Buleandră, este acum director adjunct.

Schimbări de directori s-au mai făcut şi la şcoli din judeţ, precum cele din Drăgăneşti, Buduslău ori Căpâlna.

La vremuri noi... vine UDMR-ul!

Valul schimbărilor a lovit şi în interiorul IŞJ Bihor, unde din această săptămână sunt 6 directori noi. Astfel, noul inspector pentru învăţământ preşcolar şi primar în limba maghiară este Peto Csilla, fost deputat UDMR în mandatul 2008-2012 şi, totodată, fostul inspector pe acest post până în 2008. "Fosta inspectoare, Farkas Tunde, a mers director la Grădiniţa Orsolya, unde directoarea nu mai dorea să continue. Dat fiind că doamna Peto a mai lucrat în IŞJ, colegii au spus că este o persoană potrivită", a declarat Negrean.

Profesoara Anca Mile de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu este de acum inspector de specialitate pentru limbi moderne, în locul Deliei Popa. "Semnalele au fost că pe anumite discipline, precum germana şi franceză, comunicarea nu a fost întotdeauna cea mai bună, iar la limba engleză lipsesc rezultatele", a explicat şeful IŞJ Bihor.

Locul inspectorului de informatică Omer Ismet, care este noul director al Colegiului Tehnic Traian Vuia, a fost ocupat de profesoara Alina Luncan, de la Liceul Onisifor Ghibu. Inspectorul de educaţie fizică şi sport Tiberiu Sâncelean a fost, la rându-i înlocuit, cu profesorul Călin Hoţupan de la Liceul de Artă. "Domnul Sâncelean a spus că-şi doreşte să se orienteze spre un alt tip de management", a spus Negrean.

Un alt inspector cu state vechi, Ilie Crăciun, a fost înlocuit, funcţia de inspector de specialitate pentru implementarea descentralizării instituţionale fiind luată de Simona Martin, până acum director la Colegiul Naţional Iosif Vulcan. "Am monitorizat activitatea acestui departament şi este nevoie de o altă abordare", a explicat Daniel Negrean, adăugând că se aşteaptă să crească eficienţa evaluărilor dascălilor.

De asemenea, inspector pentru dezvoltarea resursei umane este de acum Sele Tunde, în locul Martei Vad, care s-a dus director la Liceul Teoretic Petofi Sandor din Săcueni, unde fostul director n-a dorit să mai ocupe această poziţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
Multumesc Anton, Tinca
Eu multumesc doamnei directoare Anton de la Tinca ca tine la matematica profesori indulgenti ca Ardelean si Tamba. Ce daca nu au luat note de titularizare? Pai, copilu meu sa stie tabla inmultiri si va fi bine, nu toti trebe sa fie directori. Si ele stiu amindoua tabla inmultiri si nu le dau note rele copilor
Postat 17 Septembrie 2013, 14:45 de surfa clau
...un profesor la superlativ la Colegiul M.Eminescu....
Felicitari doamnei profesor CODREAN IOANA de la Colegiul Mihai Eminescu din Oradea pentru avansarea in functia de director al colegiului! Un profesor adevarat, un profesor remarcabil, un profesor deosebit care cu mult devotament si dragoste a invatat generatii de elevi care sunt sigura ca o sa-i multumeasca toata viata pentru ceea ce a facut pentru ei...Sunt o mama a unui elev care a facut cu dansa geografie din clasa a 5-a pana in clasa a 12-a si care desi nu o cunosc personal nu am apucat niciodata sa-i multumesc pentru notele fff.bune pe care le-a obtinut la capacitate si la bacalaureat datorita si numai datorita dansei. Va multumesc doamna profesoara Ioana Codrean!
Postat 17 Septembrie 2013, 11:06 de mihaela s.
Tinca matematica
ARDELEAN si TAMBA sunt pilele de matematica la Tinca. In timp ce posturile lor nu au fost scoase nicaieri profesori cu note destul de bune la titularizare sunt someri.
Postat 16 Septembrie 2013, 08:18 de matematica Tinca
TINCA-posturi matematica
Veniti si vedeti la Tinca, cum predau matematica 2 profesoare care nici n-au indraznit sa se prezinte la examen. Pe posturi care nu au fost scoase niciunde. Au fost e drept scoase la titularizare acum vreo 2 ani, fix pt ele : Tamba si Anton, dar nu au fost in stare. Apoi nu le-a mai scos nimeni! De ce se scot cele 3 posturi de acolo la titularizare?
Postat 15 Septembrie 2013, 20:22 de anton macrici
escroc
Vad aceste scimbari destul de proaste. Cea mai mare problema nu cred ca sunt inspectorii de specialitate ci ,,ESCROCUL'' DE insp.gen Negrean., un spagar de doi bani, pe care PNL , il mai tine pe aceasta functie. Nu stiu de ce? probabil pentru a colecta banii........... schimbare buna d-a MARTIN , ce sa zic ...din directoare penala la CNIV, .....mai bine INSPECTOR LA ISJ BIHOR..............felicitari d-le Negrean.......ai reusit sa-ti aduci amanta la ISJ BIHOR, ASA CIRCULA ,,ZVONURILE " pe holurile ISJ -ului. felicitari PNL,
Postat 13 Septembrie 2013, 11:17 de Fabian
Mare adevar, trebuie scoase radacinile
Mare adevar, trebuie scoase radacinile, altfel buruienile se inmultesc repede. La umbra unei buruieni piere orice este frumos. Ma bucur ca s-a ridicat inca o voce......suntem deja DOI, cat despre baietii cu ochi albastri stau si asculta telefoane si coabiteaza cu caracatita.... cu prelungiri si in invatamant. Sper ca in curand vom fi mai multi. Dacalii bihoreni sunt foarte bine pregatiti, cunosc aceasta.....e nevoie de ATITUDINE. Nu mai lasati mediocrii sa ia decizii in numele vostru, in numele generatiilor pe care le educati. Mediocritatea zugruma orice forma de inteligenta si bun simt. Povestea cu hainele Imparatului, bine cunoscuta, este foarte valabila si in acest caz. Ignoranta, frica.....sunt caile de atac prin care toti acesti mediocri au acces la decizii. Asadar, luati ATITUDINE si totul va fi altfel!
Postat 07 Septembrie 2013, 09:24 de Zian
TĂIAȚI GUNOIUL DIN RĂDĂCINI !
D-le Zian,mare adevăr grăit-ai!Venind în sistemul de educație am spus-Domnilor,nu mă pot obișnui cu atâta mediocritate!Domnilor din fruntea țării,ultimii 20 de ani au produs ingineri și economiști făcuți pe câteva referate copiate de pe ,,clopoțel.ro,,. Lăbărelile lui Luca,Monenciu și mulți,mulți alții, sunt,în fapt acțiunile unor oamenii care nu știu face nimic util pentru viitorul ce vine după ei...Sunt-hai să spunem odată și adevărul-acțiunile unui grup organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni . Am spus de mai multe ori,și mai spun pentru ultima oară-mizez pe băieții noștrii cu ochii albaștrii...!Pentru D-zeu băieți!...arătați-le ce puteți!TĂIAȚI GUNOIUL DIN RĂDĂCINI ! FACEȚI LOC PENTRU SĂMÂNȚA CEA BUNĂ A NEAMULUI NOSTRU! AȘA SĂ VĂ AJUTE DUMNEZEU !
Postat 06 Septembrie 2013, 21:53 de bihoreanu
Primenirea educatiei, hai sictir !
Primenirea educatiei, hai sictir......nu are cine sa o faca . Cat timp politicul face cartile....educatia nu va fi decat o sluga a intereselor celor parveniti. Societatea civila trebuie sa ia ATITUDINE altfel generatiile care urmeaza vor fi inculte, fara orizont si cunoastere. Toti acestia care decid soarta invatamantului bihorean sunt departe de o viziune si o conceptie a ceea ce trebuie sa faca. Pleaca ai nostri, vin ai nostri......credeti ca un concurs va fi altfel?Va spune un OM patit....nu intereseaza pe nimeni ce poti oferi, ce dezvoltare profesionala ai urmat, ramai cu efortul depus si experienta pe care nu o poti impartasi celor care au nevoie de ea. Luati dragi dascali, parinti, elevi ATITUDINE !
Postat 06 Septembrie 2013, 18:38 de Zian
să ne facem că suntem corecți....
După cum se vede din numărul de citiri ale articolului,interesul pentru soarta învățământului este uriaș.Cu toate acestea există și dezinteres pentru viitorul școlii...după cum ia deciziile în numirea(sau păstrarea conducerii școlilor) ,cel mai puțin interesat de viitor(de viitorul școlii,că la al lui s-a gândit...)este Negrean. Negrene,faptul că l-ai pus pe Omer director la Traian Vuia nu acoperă jegul de pe obrazul tău gros !
Postat 06 Septembrie 2013, 06:45 de XYZ
Da cu MITITEANU ce-ati avut?
Da cu MITITEANU ce-ati avut? DACA VA PASA CAT DE CAT DE PERFORMANTA SI COMPETENTA, NU ATI FI INLOCUIT ''OMUL '' CU ''ANIMALA''.GOJDU ESTE UN LICEU ROMANESC DE TRADITIE CARE NU MERITA SA FIE INTINAT C-PRIN NUMIREA UNEI SOVINISTE LA CONDUCEREA SA! TOTI UNGURII DIN BIHOR S-AR FI CASTRAT DACA NEGREAN AR FI NUMIT UN ROMANS LA CONDUCEREA ADY ENDRE! DOBITOCI INCONSTIENTI SI INCAPABILI ; ACESTA ESTE NUMELE VOSTRU , ADICA CEI CARE ATI DECIS ASTA-DE LA MIC LA MARE ! SA VA FIE RUSINE!
Postat 05 Septembrie 2013, 17:45 de ELEVII SI PARINTII
ed fizica
b
Postat 05 Septembrie 2013, 12:20 de prof
Colegului apolitic
Stimate coleg.Păcat că nu ai și curajul să spui cine ești. Am postat aceste comentarii nu pentru domnul Negrean, el îmi cunoaște poziția. Fiți sigur că nu am frustări. Dacă era așa acceptam funcția propusă la CN E.Gojdu unde sunt profesor.Știu că nimeni nu este numit pe vecie pe o funcție, dar să nu credeți că pentru a deveni un bun inspector școlar, nu este nevoie și de timp.Și apropo de opt ani : sunt alți colegi cu state de vechime mai mari în cadrul instituției. Cred că știți și dumneavoastră.Iar apropo de demisie- nu am ajuns la inspectorat datorită fostului ISG, nici faptului că sunt membru de partid(excepție 08.10.2009-31.08.2010 când am avut o funcție de conducere pe care de fapt nu mi-am dorit-o, dovadă că nu am fost ISGA până în iunie 2012 când a venit noul ISG.Și apoi cred că trebuia cineva, cel puțin cu mai multă experiență(dacă nu și cu competențe) să asigure" tranziția", cel puțin un an. De aceea am acceptat să mai rămân pe funcție până la începutul acestui an școlar.Vă doresc sănătate și satisfacții în activitate. Și mai mult curaj. "Mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi "
Postat 05 Septembrie 2013, 11:03 de Crăciun Ilie
liceiul GOGA Marghita
dar despre "apoliticul"director de la O.GOGA Marghita,pre numele lui SAS,dat afara din locuinta de sotie si socru pentru imoralitate si cu care nu mai vrea sa lucreze niciun cadru didactic din aceasta scoala din cauza arogantei ,tupeismului si neamului prost de care da dovada acesta,nu spuneti nimic?
Postat 05 Septembrie 2013, 10:57 de Moromete
eminescu, the best !
Felicitari colectivului de la Eminescu si implicit d-nei directoare Oniţa ! Incet, in liniste, pas cu pas, Eminescu a trecut pe primul loc intre liceele din judet. Dovada este media ultimului admis in clasele de top. Or sa sara gojdistii, dar cifrele vorbeste ! Si nu e vorba de 2013, 9,70>9,69, 9,27>9,13 asa a fost si in 2012 9,41>9,30. Nu am terminat la niciunul din cele doua licee, dar am fost singura clasa din judet ai carei elevi au intrat toti (!!!) la facultate in sesiunea din vara. Vorbesc de vremea cand examenul de admitere la facultate chiar era examen.... ratai, luai pusca-n spate si tarii cat mai mult carbune ! ; fetele trebuiau sa faca dovada ca au lucrat ca sa poata da examen anul urmator... vremuri grele !
Postat 05 Septembrie 2013, 10:28 de DlGoe
!!!!!
Dinozaurul de Saitos in sfarsit a fost debarcat! Sufera omul!!!!
Postat 05 Septembrie 2013, 03:15 de Camelia
valeu aoleu
pe la scoala si gradinita tinca pe cand ceva scimbari sau vreun control sa vedeti aici ghiveci .valeu
Postat 04 Septembrie 2013, 22:55 de anton macrici
@ Craciun Ilie
D-le Craciun, esti sigur ca Daniel Negrean citeste aceste comentarii ?? De ce nu i le-ai spus personal cand erati colegi la inspectorat ? Acuma frustrarile nu-si au rostul ! 8 ani in inspectorat ... cam mult. Nu suntem cununati cu functile, de fapt nu suntem cununati nici cu meseria, eventual cu nevasta ! Din loialitate si prietenie fata de LUCA ar fi trebuit sa va dati demisia anul trecut ca sa nu mai fiti singurul membru PDL din institutie ! Sanatate si "succesuri" in noul an scolar !!
Postat 04 Septembrie 2013, 21:02 de Un coleg apolitic
DE LA RIDICOL LA PERICOL-2
Măi inspectoratule,hai să-ți spunem și ție unul din motivele pentru care părinții nu mai înscriu copiii ,,la Voicu,,.Da,da,școala tehnică din Ștei nu mai are numele pe care îl știi tu inspectoratule,se numește ,,LA VOICU,,.Hai, nu te fă că nu știi! Unu din PNL i-a zis șefului vostru,ilustrul cornel,să vă spună să-i ziceți lui Voicu să afișeze tarifele la poarta școlii,la vedere,inspectoratule! HAI,NU TE PREFĂ CĂ NU ȘTII,NEGRENE! Și zic părinții,Negrene-DE CE SĂ-MI DAU COPILUL LA LICEUL TEHNIC,CA SĂ-L MAI ÎMBOGĂȚESC ȘI EU PE VOICU? Lasă-l acolo pe Burtă că mai are puțin până îi lasă pe toți profesorii pe drumuri.
Postat 04 Septembrie 2013, 20:53 de bihoreanu
profesori
DL dorel saitos,spune ne pe ce criterii ai angajat profesori incompetenti sa ne invete copii la liceul TRAIAN VUIA,profesori ce apoi au luat 1 la titularizare?.pe astia de 1 sa i pui sa ti invete copii tai,nu pe ai mei
Postat 04 Septembrie 2013, 20:26 de alin
DE LA RIDICOL LA PERICOL
Bravo inspectoratule că numai la Traian Vuia vrei să dezvolți școala profesională!La celelalte licee industriale rămâne ca până acum,adică școli care produc nimic.La Ștei ar trebui să-i zici ,,REZERVORUL DE BENZINĂ DIN CARE SUGE BURTĂ,,.Ar fi un nume mult mai potrivit. Oricum,Burtă va face ce au făcut directorii de la uzina mecanică din Ștei.Va conduce școala până la obștescul ei sfârșit.Aproape a reușit...Mai are puțin.Anul acesta l-ai mai ajutat și tu și ilustrul inert Iulian,fotbalist la ,,Prăbușirea Ștei,,.Orașul Ștei vă este profund recunoscător vouă și formidabilului Cornel Popa,șeful vostru. Pentru neamul românesc voi ați depășit demult stadiul de RIDICOL și ați intrat în cel de PERICOL. Cât despre Ismet Omer,este cu adevărat un tip valoros!
Postat 04 Septembrie 2013, 20:07 de bihoreanu
Jenant
Incredibil! Un ziar atât de critic dar care se pretează la analfabetisme! Cum se poate să postaţi aşa ceva stimabililor! Şi pe deasupra vorbiţi şi de sistemul de învăţământ. Bine că atunci când vine vorba să îi ironizaţi pe alţii sunteţi cei mai grozavi, dar când trebuie să vă exprimaţi corect din punct de vedere gramatical utilizaţi dezacorduri într- o veselie! Vă recomand să mergeţi înapoi la şcoală şi abia atunci când veţi învăţa să scieţi corect să vă apucaţi de jurnalism!
Postat 04 Septembrie 2013, 18:03 de Nicolae
\'Brazii se frang dar nu se îndoiesc\'
Continuare. În articolul de azi se spune"Am monitorizat activitatea acestui departament şi este nevoie de o altă abordare", a explicat Daniel Negrean, adăugând că se aşteaptă să crească eficienţa evaluărilor dascălilor. Domnule Negrean de ce nu mi-ai spus acest lucru timp de un an? Sau am fost singurul membru al compartimentului, încadrat pe acest post(nu am nimic cu colega mea OAA).Credeți că , după opt ani, nu mai am competențele necesare coordonării activității managerilor școlari? Pentru aceasta aștept "judecata" celor peste 500 de directori cu care am lucrat sau foști și actuali inspectori. Mai bine spuneați adevărul-eram singurul membru PDL din instituție și trebuia făcut ceva..t.Nu vă port ranchiună, nu sunt supărat, dar știți că-mi place adevărul și nu am adoptat niciodată'poziția ghiocelului '.Vă doresc"succesuri" alături de ceilalți colegi din echipa actuală. "Să dea Domnul să-i fie inspectoratului mai bine fără mine decât cu mine" . Să auzim de bine.
Postat 04 Septembrie 2013, 17:39 de Crăciun Ilie
traiaszca ioana din BINS
In sfarsit un director adevarat,la Eminescu, in persoana prof IOANA CODREANU,nepoata ex primarului de BINS,Odobasianu(penalului,ex incatusatului)
Postat 04 Septembrie 2013, 17:23 de gica
'Brazii se frang dar nu se îndoiesc'
Stimați cititori ai ziarului. Chiar dacă știu că nu interesează pe mulți dintre dumneavoastră, vă rețin atenția cu câteva precizări pe marginea unor afirmații făcute de către IS, mai ales cea care mă vizează direct.Aceasta deoarece încă din ediția ziarului din data de 26 august, la rubrica Premiile lui Bihorel, apare o dezinformare,respectiv "Schimbată va fi şi directoarea Colegiului Pedagogic, care va face schimb de posturi cu actualul inspector şcolar de management, Ilie Crăciun\". Doamna director nu a fost schimbată ci promovată, iar propunerea de a fi eu director la CN I.Vulcan a fost o intoxicare, cu scopul, bănuiesc, de a se spune că mi-a fost oferită funcția dar am refuzat. De fapt, eu consider și cunosc,că nu este corect ca să accepți o funcție într-o unitate de învățământ în care nu ești profesor titular. Iar în această școală sunt destui colegi care pot manageria activitatea.Acest lucru după părerea mea, cu rare excepții, îl fac doar cei numiți cândva de N. Iorga "fripturiști." Un(o) anonimă care semează Andra, fără a mă cunoaște face următorul comentariu tupeu de pedeleu [01.09.2013, 11:14] daca o sa accepte cadrele inseamna ca n au pic de demnitate.Ce tupeu , ce pretentii la acest pampalau decat Pedagocicul.....si cand te gandesti decati ani freaca mangalul si...pe la inspectorat
Postat 04 Septembrie 2013, 17:20 de Crăciun Ilie
posturi
cum sint date CONTRACTELE LA PLATA CU ORA LA TRAIAN VUIA?PE CE CRITERII?AU AJUNS SA PREDEA INDIVIZI SI INDIVIDE CE AU LUAT NOTA 1 LA TITULARIZARE
Postat 04 Septembrie 2013, 17:06 de alin
nu e suficient
...Filimon,,Hava sunt sustinuti de toate partidele asa ca de ei se uita....Dar nu inteleg de ce nu se schimba odata si contabilii care au furat la greu cu directorii..Orice miop vede ,,casarile'' legale din scoli .Directorii au furat din patrimoniu scolar impreuna cu administratorii,contabilii si nimeni nu se sesiseaza..SE AUDE LA SAGUNA? DAR LA VUIA? LA SAGUNA FEMEILE DE SERVICI PLANG DE BUCURIE CA NU MAI FAC CURATENIE PE LA UNII SAU ALTII SI LA COAFORUL EX DIRECTOAREI.
Postat 04 Septembrie 2013, 16:22 de justitiarul
gasca sau mafie?
Filimon , Mitran , Hava ? Nimic? Astia-s pe linie? Sau sunt bazati?
Postat 04 Septembrie 2013, 15:43 de nila
@ D-nei Totorean
Dar contabili de pe la scoli nu schimba ISJ-ul ? Nu va puteti interesa ? De exemplu pe antica Cristina Antik de la Colegiul I. Vulcan n-o urneste nimeni de pe functie? Freaca menta in scoala pe care a dat-o in judecata si pe deasupra mai cere daune morale de sute de milioane de lei ... vechi. De ce ? Am auzit c-au indraznit profesorii s-o puna cu botul pe labe.
Postat 04 Septembrie 2013, 15:26 de Curiosul
asa e in Romanica
schimbari politice,nu in functie de competentele omului...si cum in politica intra toate potirnichile...motto romanesc Prostul mosteneste pamantul,adica functie
Postat 04 Septembrie 2013, 15:00 de alin
Iustrii anonimi
Mnah, ce sa spun, s-a dus ultimul om cu stiinta de carte din inspectorat, l-au ciuruit. Cat despre primenire, n-am auzit niciodata aceste nume, nu s-au remarcat cu nimic, poate Vonea, dupa cum se uita dupa eleve pe coridoare... Despre concursuri nu s-a auzit la voi? Sau mereu va gasiti lucruri mai importante decat ce asteapta cei in folosul carora va tociti pingelele cu atata truda?
Postat 04 Septembrie 2013, 14:19 de Moga
Esti pr@f
@snow, nu stiu mare lucru despre Arte, dar ce spui despre Ady, ultimul liceu in care mai conteaza educatia, tocmai datorita doamnei director, un adevarat exemplu pentru cei din breasla ei, te califica in bocanc expirat. Sa ai noroc in viata cat adevarul pe care-l poarta comentariul tau anterior!
Postat 04 Septembrie 2013, 14:11 de Nora
dezbina si stapaneste
sau dece nu va atingeti de directoarea de la Liceul de Arte?
Postat 04 Septembrie 2013, 13:43 de snow
Incompetenta...
De ce nu va atingeti de Liceul Ady??? Directoare incompetenta, sluga UDMR :( Nu se pot rezolva multe probleme...cica "Nu putem face nimic"... Dragi parinti am dreptate?
Postat 04 Septembrie 2013, 13:39 de snow
UDMR e, totusi, cel mai tare!
Asa e, UDMR trebuie NEAPARAT SA NE CONDUCA, nu doar Oradea e linsata in acest mod....Pesemne alianta binecunoscuta PNL-UDMR, avand ca obiect ATRIBUIREA RECIPROCA DE FUNCTII (vezi Salonta!) este cel mai bun lucru care li se poate da dascalilor bihoreni...Vai si amar...
Postat 04 Septembrie 2013, 13:39 de Teto Pilla...
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON