URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2012, 14:55

PDL depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Emil Boc a anunţat că PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, bihoreanul Ioan Mang. Pedeliştii cer demisia lui Mang, în urma acuzelor de plagiat care planează asupra acestuia.

Anunţul a fost făcut de Boc luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului. Fostul premier a precizat că moţiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaţilor, în prima săptămână cu şedinţe de plen, respectiv săptămâna viitoare.

Premierul Victor Ponta speră că acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei nu vor fi confirmate şi că, astfel, nu va fi cazul să îl înlocuiască pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, arătând însă că şi în cazul unei schimbări vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

"Controversele cred că vor continua, oricine pe care îl voi numi va fi contestat de o anumită parte, pentru că Ministerul Educaţiei, din păcate, este în acest moment un sistem cu foarte multe interese şi orgolii. Aici nu mai discutăm deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa şi am cerut unei instituţii a cărei credibilitate nu este de nimeni contestată, Academia Română, să verifice", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV.

Premierul a afirmat din nou că Ioan Mang va fi înlocuit la conducerea Ministerului Educaţiei dacă acuzaţiile de plagiat sunt confirmate, dar că speră să nu fie cazul.

Demisia lui Ioan Mang este cerută de pedelişti încă de săptămâna trecută, după ce mai mulţi profesori din străinătate, dar şi jurnaliştii români l-au acuzat pe ministru că a plagiat mai multe articole ştiinţifice. Cea mai mare parte a articolelor sunt semnate de Mang împreună cu soţia acestuia.

De cealaltă parte, şeful PSD Bihor a susţinut că nu este vinovat de nimic, precizând că unele articole pentru care este acuzat de plagiat nu îi aparţin, iar în restul n-a făcut altceva decât să citeze din teoria domeniului.

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat, luni, din nou, după participarea la şedinţa PSD, că este şi rămâne în fruntea ministerului, explicând că în cazul lui urmează să decidă Comisia Naţională de Etică.

Întrebat fiind despre propria demisie, el a declarat că aceasta este până la urmă o decizie politică, dar că el nu are nicio vină. "Urmează să se decidă Comisia Naţională de Etică. Am înţeles că s-a sesizat, şi vedem", a explicat Ioan Mang. Întrebat când se va întruni comisia, ministrul a răspuns că până în 15 iunie. "Eu am primit un termen astăzi de la ei. Până în 15 iunie", a spus ministrul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
replica decenta lui @Stefan poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang
@Stefan poupincuristul senatorului PSD ioan Mang sa-ti scriu decent pentru ca altfel iarasi ma cenzureaza cei de pe forumul eBihoreanul pentru cuvinte vulgare si expresii indecente.DREPTATEAsi ADEVARUL faptelor ,si dupa fapta (de plagiat )si rasplata=excuderea din viata publica si viata politica a senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL DEMISIA lui,demiterea lui din toate functiile publice platite din banii publici!:))=)) 1)Sunt un forumist de pe forumul eBihoreanul si nu sunt un postac de servici de partid PSD Bihor asa ca si tine @Stefan !:))=)) @stefane pe mine un @roman simplu din ROMANIA ,tu NU ma ameninti ,intimidezi,cenzurezi cu Insulta si Calomnia atita vreme cit nu te-am insultat injurat sau am scris minciuni (adevar si dreptate)despre tine si PLAGIATORUL!:))=)) @Romanul simplu scrie adevar si dreptate dar si poate scrie si mai acid si mai critic comentarii la articolele analizate despre PSD Bihor , eu nu vreau NIMIC , numai sa distrug credibilitatea PSD Bihor si conducerea corupta!:))=))P.S,@Romanul Simplu va scrie si mai multe comentarii acide si critice la adresa PSD Bihor ,@stefane go to hell cu PLAGIATORUL Mang!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Mai 2012, 06:27 de Romanul Simplu
excelent prof de drept
Dl Boc e un profesor exceptional de drept, care nu stie ca acuzatiile nefondate sunt calomnie. Pana cand o autoritate competenta, care sa ratifice acest document ca ar fi o incalcare a drepturilor de autor(ORDA,OSIM,WIPO(World Intellectual Property Organization),OHIM) nu-si exprima decizia definitiva si irevocabila este considerata calomnie.
Postat 15 Mai 2012, 09:42 de dan
replica la articol
Nu -mi place sa recunosc aceste lucruri concrete din punctul de vedere al unui militant social democrat dar Emil Boc presedintele PDL are adevar si dreptate in afirmatii si au tot dreptul ca sa depuna o motiune de cenzura impotriva senatorului PSD Ioan Mang(ex ) ministru al Educatiei(sanchi ca imi place acest lucru cu motiunea de cenzura )!:))=)).Acum se va dovededi plagiatul si senatorul PSD Ioan Mang in onoarea care o mai are (daca o mai are ?) va trebui ca sa-si de-a demisia din toate functiile politice ,inclusiv din functia de presedinte de filiala PSD Bihor in care a fost ales ,,legitim si legal `` dupa 2 ani de interimat ,si vorbele lui Mihai Bar ex consilier judeteanla alegerea presedintelui de filiala PSD Bihor ,a facut din statutul PSD o hirtie igienica de sters foundul lui de senator PSD `` !:))=))Puterea unui partid social democrat PSD este increderea pe care o are in acel partid social democrat si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant ,puterea aceea se pierde cind aceea incredere s-a pierdut in membrii ,pentru ca liderii partidului se cearta pentru o mai mare putere in acel partid social d``citat Ion Iliescu :))=))Aceasta este opionia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Mai 2012, 08:41 de Romanul Simplu
”Bocuţ de la Securitate” - ieri: activist UASCR; azi: nomenclaturist-şef PDL. (II)
O ”moţiune” necesară: completarea listei cu persoane lustrabile din Legea lustraţiei, cu cei care au ocupat funcţii de conducere în Uniunea Tineretului Comunist, respectiv UASCR. Tovarăşii Boc Emil şi M.R.U. ştiu de ce!
Postat 15 Mai 2012, 00:28 de stefan
mang
pana in 15 iunie cade guvernul! si asa ne dorim cu totii dupa ce au demonstrt si astia ce pot! jos usl! huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Postat 14 Mai 2012, 22:12 de mang
gdiemnd
mang, recunoaste! ai plagiat sau nu? sa stim s noi, tot guvernul usl e plin de plagiatori si de hoti
Postat 14 Mai 2012, 22:08 de gfhfu
manga
nu trebuie sa-si dea demisia mang? nu a spus ponta ca daca impotriva unui ministru se va depune o motiune de cenzura, in momentul ala ministrul in cauza isi va da demisia?
Postat 14 Mai 2012, 22:07 de ion
MANGlitorul are ortaci, nu gluma !
Citind in presa despre cazul ministrului xerox imi dau seama ca multi, foarte multi dintre postaci sunt cel putin in aceeasi situatie cu mang. Este inca una, a cata, dintre ,,binefacerile'' comunismului ! Pe langa turnatorie, delatiune, nemunca, iata ca apare si cancerul furtului intelectual ! In fond furtul de inteligenta era (si cred ca mai este !) una din preocuparile de baza a securitatii/urmasilor ei....
Postat 14 Mai 2012, 21:17 de .
”Bocuţ de la Securitate”, ieri: activist UASCR; azi: nomenclaturist-şef PDL.
I. ”Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa...” Victor Ponta. 1. Dle Prim ministru: În cazul tov. Boc Emil, de ce Comisia Naţională de Etică nu s-a sesizat încă? II. Cum a ajuns şcoala românească să ”fabrice” tâmpiţi? Un singur exemplu: 1. ”Ştim că domnul Boc este un profesor de drept constituţional foarte slab – dovadă stau cele şapte "realizări" neconstituţionale ale sale. De data aceasta, domnul Boc dovedeşte şi foarte multă ipocrizie. Una spune când a fost parlamentar al Opoziţiei şi alta face când este premier al Puterii…” - Ioan Mang 15 noiembrie 2010. 2. ”Propun Senatului Universității BabeșBolyai, în calitatea mea de cadru didactic universitar, să pună în discuţie retragerea titlului de profesor universitar de drept constituţional domnului Emil Boc, pentru faptul că se află nu la prima greşeală, este din câte ştiu eu la a şasea sau a şaptea greşeală de acest gen” – Ioan Mang. III. Păcat pentru studenţii tov. Boc Emil, că actualul ministru MECTS nu a avut onoarea să dea o admitere la facultate împreună cu acesta, în condiţiile unei admiteri din anii `70 şi în sistemul: cel puţin doi pe un loc. Le-ar fi făcut un mare bine, prin eliminarea unui asemenea ”specialist” în Drept Constituţional! IV. Despre moţiune lui tov. Boc: 1. ”Hoţul strigă hoţii!” 2. ”Lupul (portocaliu) moralist”. V. În loc de concluzii: Mrs.&Mr. Mang: Keep walking. Good luck! ”Păpuşarii” dosarului dvoastră nu au ce căuta la catedră şi pe la tot felul de ”butoane” BINE bugetate!
Postat 14 Mai 2012, 20:59 de stefan
corectitudine
USL, dar sa fim corecti! bag mana in foc ca e plagiat! Filip, ministrul invatamantului? pai a doua zi se dovedeste clar ca si el a plagiat(un fel de a spune, intr-un fel s-a si dovedit deja!). mai bine un director de la un liceu care sa nu aiba o opera dar sa stie sa conduca(vorba cuiva, problemele dificile sunt mai degraba in preunivesritar)
Postat 14 Mai 2012, 20:25 de TDS
Jenibil
Negarea evidentelor nu i-a facut bine nici lui Bill Clinton in cazul Lewinsky...
Postat 14 Mai 2012, 18:06 de gyorgy tozser
Muhaha
daca ministerul educatie se ocupa cu din astea vai-s-amar ce s-a ajuns de tara asta.....jos cu incultii
Postat 14 Mai 2012, 18:04 de Muhaha
Vremuri cacacioase.
Pedelistii au trecut de la perioada pupatului la cea a scuipatului. Mang trebuie sa solicite audit financiar la Ministerul Invatamantului, iar Boc, Baba si Funeriu sa scuipe de la Jilava.
Postat 14 Mai 2012, 16:42 de SAFE
asta este nu iese FUM fara FOC.
legea permite acest drept de MOTIUNE deci ce ati vrea ca USL sa faca ce ii taie CAPUL ? LEGEA trebuie RESPECTATA indiferent ca vb de PDL sau USL, in rest este indiferenta, aveti drepate USL de ce nu s a legat de pagiat daca nu practica PLAGIATUL , de ce? poate si VICTOR PONTA a facut PLAGIAT :))) ha, ha, ha, ha, MAYBE ! deci ce vreti sa spuneti ca avem un GUVERN de fosti si actuali analfabeti pagiatori? RUUUUSINE celor care ne determina sa incalcam LEGEA, rusine celor care MIROS cacatul si il dau altora sa l manace, RUSINE! A fi OM e lucru MARE in rest PENALI !
Postat 14 Mai 2012, 15:41 de pacat de noi
mai taci, bah boc!
cine vorbeste! pai cretinoidul ala de funeriu al vostru n-avea nici macar diploma de bac. duceti-va si impuscati-va, piticilor atomici!
Postat 14 Mai 2012, 15:38 de mia
asta este nu iese FUM fara FOC.
aici PONTA a GRESIT grav nu e mai breaz ca TRAIAN BASESCU :)) PONTA are puncte slabe multe nu va face pentru ROMANI, pana acum nu a facut NIMIC concret, sa nu ne imbatam cu apa! TREBUIE sa l DEMITA , asta este sa vedem URMATORUL MINISTRU :))) o sa fie FILIP ?
Postat 14 Mai 2012, 15:37 de pacat de noi
Piticul Atomic
Treaba e ca nu numai la Mang ar trebui sa i se faca cercetari pt. plagiatura ci la toti profesorii universitari, indiferent de universitate (inclusiv lui Mr. Boc). Si atunci sa vedem care are o lucrare scrisa 100% originala.
Postat 14 Mai 2012, 15:36 de ro
lasate ma
cand nu le convine ceva, repede sar si ei. Tipic, nici nu ma asteptam la altceva din partea lor. Nu e vreun neam de al lor la putere, trebe dat jos repede.
Postat 14 Mai 2012, 15:25 de David
PDListii astia
Cand au dreptate au dreptate, si acum au. Asa este!. Dar tot nu le dau votul meu. Nici la locale nici la nationale. Prea tare si-au batut joc de tara aceasta si de oamenii ei.
Postat 14 Mai 2012, 15:10 de @ PDL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON