URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2012, 18:39

Noul Senat al Universităţii a format o comisie pentru a analiza contestaţia la adresa lui Antal (FOTO)

Senatul în exerciţiu al Universităţii Orădene (SUO) s-a întrunit, vineri, în ultima şedinţă, pentru a-şi valida membrii proaspăt aleşi. "Au fost validaţi 57 de candidaţi din partea facultăţilor. Din noul Senat fac parte 57 de cadre didactice şi 19 studenţi", se arată într-un comunicat transmis de Universitate.

Lista noilor senatori va fi afişată pe www.uoradea.ro, la butonul Alegeri academice 2011 - 2012. Între aceştia se numără şi Andrei Luncan, fostul arhitect şef al Oradiei, actualmente cadru didactic la Facultatea de Construcţii, care a întrunit 339 de voturi, Ioan Horga, decan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, cu 313 voturi întrunite, şi dr. Florian Bodog, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, care a adunat 438 de voturi.

SUO a mai hotărât, vineri, şi reprogramarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al acestui for, de pe 27 februarie, pe 29 februarie, deoarece, conform regulamentului, candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Senatului se depun cu cel puţin 15 zile înainte de alegeri, iar termenul ar fi expirat duminică, 12 februarie. "Preşedintele Senatului trebuie să fie membru al acestuia. Având în vedere că astăzi (vineri - n.r.) a fost validat noul Senat, termenul avut la dispoziţie de potenţialii candidaţi pentru depunerea candidaturilor este destul de scurt, aşa încât, s-a decis amânarea alegerilor pe 29 februarie. Astfel, candidaturile se pot depune la registratura UO, până marţi, 14 februarie 2012, ora 15", se mai arată în comunicat.

Contestaţie analizată

Pe de altă parte, tot vineri, noul Senat s-a întrunit în prima sa şedinţă, pentru a stabili, pe lângă alte subiecte organizatorice, componenţa Comisiei de analiză şi soluţionare a contestaţiei depuse de liderul sindical Gheorghe Constantin Ionescu, în ce priveşte candidatura lui Cornel Antal la funcţia de rector pentru un mandat mai scurt, de doar 3 ani şi 4 luni.

După cum se ştie, încă de la început Ionescu a contestat candidatura lui Antal la Biroul Electoral Universitar, susţinând că aceasta este ilegală pentru că legea prevede posibilitatea unui mandat parţial doar pentru cadrele didactice care s-ar pensiona pentru limită de vârstă în timpul exercitării mandatului. Dar, pentru că regulamentul Universităţii privind alegerea rectorului nu prevede nimic despre posibilele contestaţii ale candidaturii, contestaţiile se adresează Senatului nou format la 24 de ore de la data alegerilor.

"Senatul a decis constituirea unei comisii formată din 5 membri care să analizeze constestaţia. Comisia este compusă din conf.univ.dr. Boloş Marcel, lector univ.dr. Lavinia Onica Chipea, prof.univ.dr.ing. Sorin Curilă, conf.univ.dr.ing. Tudor Mitran şi lector univ. dr. Adrian Popoviciu. Aceasta va trebui în termen de trei zile lucrătoare să vină cu un răspuns la constestaţie în faţa Senatului UO. Răspunsul comisiei va trebui votat de Senatul UO în şedinţa programată pe marţi 14 februarie 2012, de la ora 13", mai arată informarea Universităţii.

Şerbănescu, înlocuit

Într-o altă ordine de idei, tot vineri, studenţii din Senat şi-au votat preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul general al studenţilor din Senatul UO. În competiţia pentru preşedinte s-au înscris 2 candidaţi: Răzvan Lucian Tau şi Adrian Vuşca, ambii de la facultatea de Ştiinţe Economice.

Răzvan Lucian Tau este cel care a luat locul lui Răducu Şerbănescu la preşedinţie, adunând 15 voturi din 18.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar general s-a înscris câte un singur candidat: Romeo Vasile Filip (Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei) care a obţinut 18 voturi, respectiv Andra Nistor (Litere), care a fost votată de 17 studenţi. Un buletin de vot a fost alb.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
OM NORMAL
De ce tot timpul il alege-ti pe conf. univ. dr. COITA DORIN CRISTIAN in toate structurile ca membru in FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE. Nu mi se pare un profesor exemplu pentru a fi ales. Abia spune 5 cuvinte intr-un discurs.
Postat 18 Februarie 2012, 15:00 de OM NORMAL
Mare chestie
Si ce daca toti vor avea mandatele cat Antal? Cand i-a pasat lui ca , printre altele, consecintele faptelor lui produce prejudicii gratuite altora? Asa ca poti tu sa mori cu dreptatea in mana, Antal iti arata ca nu esti informat si ca esti intr-o grava eroare.
Postat 11 Februarie 2012, 20:25 de @indignatul
Glossa
"De te-ating, sa feri în laturi, De hulesc, sa taci din gura; Ce mai vrei cu-a tale sfaturi, Daca stii a lor masura; Zica toti ce vor sa zica, Treaca-n lume cine-o trece, Ca sa nu-ndragesti nimica, Tu ramâi la toate rece."
Postat 11 Februarie 2012, 11:23 de Eminesc
Pentru CP
Din pacate, domna/domnule CP, in acest caz, "gura pacatosului adevar graieste"! Chair nu era si altcineva dornic sa candideze pentru 4 ani? Se pare ca nici MECT nu a luat pozitie l timp, dupa ce a facut o lege cu erori, ne da noua sfoara si sapun ca sa ne spanzuram singuri. Vom continua sa ne balacarim in presa si justie. Ce competenta poate o comisie senatoriala intr-o problema juridica, cand asa zisii juristi UO au doar "opinii" si nu "ceritudini"? Scandal ne-a trebuit, scandal avem, iar altii care vor sa ne desfiinteze, jubileaza...
Postat 11 Februarie 2012, 10:01 de Indignatul
Legislatie contradictorie
Ce presupune un madat mai scurt al rectorului? Ce se va intampla la expirarea mandatului unui rector, chiar pensionabil inainte de trecerea celor 4 ani? Cat dureaza mandatul prorectorilor si decanilor? E clar ca \"mor\" deodata cu \"regele\". Dar cei alesi in mod direct, cum ar fi directorii de departamente si senatorii? Cine are dreptul sa le scurteze mandatul si sa provoce alegeri ad-hoc? Nimeni n-a gandit consecintele unor astfel de aberatii? Frumoasa tara, trist popor...
Postat 11 Februarie 2012, 09:52 de Indignatul
Legislatie contradictorie
Ce presupune un madat mai scurt al rectorului? Ce se va intampla la expirarea mandatului unui rector, chiar pensionabil inainte de trecerea celor 4 ani? Cat dureaza mandatul prorectorilor si decanilor? E clar ca "mor" deodata cu "regele". Dar cei alesi in mod direct, cum ar fi directorii de departamente si senatori? Cine are dreptul sa le scurteze mandatul si sa provoce alegeri ad-hoc? Nimeni n-a gandit consecintele unor astfel de aberatii? Frumoasa tara, trist popor...
Postat 11 Februarie 2012, 09:50 de Indignatul
Impostorii
Cu ce drept acest impostor face contestatie din pozitia de lider sindical,iar se foloseste de paravanul sindicatului si de cotizatiile oamenilor. Asa cum s-a folosit pentru promovarea lui si a plagiatoarei de nevasta-sa prin falsuri minciuni si carti plagiate.Cat timp vor mai aduce prejudicii Universitatii din Oradea acesti diabolici bolnavi???Nu s-a convinsi nici acuma, ca oamenii nu il vor ,.Chiar daca s-ar repeta alegerile ar avea mai putine voturi decat prima data.
Postat 11 Februarie 2012, 09:40 de Constanta POPESCU
curat murdar
Nici nu au facut cunostinta bine unii cu altii dar s-au si gasit pentru intocmirea unei comisii.
Postat 10 Februarie 2012, 23:33 de bubulan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON