URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2017, 14:54

Sentință a Curții de Apel Oradea: Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, poate să conducă doctorate din nou

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au admis cererea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, de a suspenda Ordinul ministrului Educaţiei în urma căruia prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea a rămas fără dreptul de a conduce doctorate.

"Admite cererea formulată de reclamantul Bodog Florian Dorel, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 5567/18.10.2016, emis de pârât, până la pronunţarea instanţei de fond", se arată în hotărârea publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Astfel, până când se judecă procesul de anulare a aceluiaşi ordin, deschis de Bodog tot la Curtea de Apel Oradea, PSD-istul îşi primeşte din nou dreptul de a coordona doctoranzi. Procesul privind anularea ordinului nu are încă stabilit un prim termen de judecată.

Hotărârea pronunţată luni de judecători nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 5 zile de la comunicare. Totuşi, ea este executorie, astfel că Bodog trebuie să-şi reprimească dreptul de a coordona doctoranzi.

Contactat de BIHOREANUL, rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a spus marți că nu se poate pronunţa vizavi de efectele sentinţei până când Universităţii nu îi este comunicat documentul oficial al Curţii de Apel Oradea.

Prodecan şi profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, Bodog a rămas fără dreptul de a coordona doctorate în 18 octombrie, după ce ministrul Educaţiei de la acea vreme, Mircea Dumitru, i-a retras acest drept şi titlul de abilitat printr-un ordin.

Decizia ministrului s-a bazat pe o hotărâre a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare, care arăta că Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine titlul de abilitat, şi anume nu a semnat ca autor principal minim 6 articole ISI. Această dezvăluire a fost făcută de BIHOREANUL, care anul trecut a publicat o serie de articole care demonstrează că Florian Bodog şi-a obţinut ilegal titlul de abilitat, dar şi pe cel de profesor, fără a îndeplini criteriile minime obligatorii prevăzute de lege.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
congo
ma fuc sa fac rezervare la bilet(doar dus)
Postat 25 Ianuarie 2017, 09:25 de gicacontra
Ciocul....
...mic si joc de glezna!Adica ..sah mat!Sa traiti dom ministru...!
Postat 25 Ianuarie 2017, 08:19 de grigore
... Carp...
...mai sta sau il baga cineva si pe-asta la puscarie, unde ii e locul ?
Postat 24 Ianuarie 2017, 18:50 de AgentulTermic
HELIOPORT !
Helioportul e mort din fasa ! Portul este prea aproape de spital si curentii de aer risca sa arunce jos helicopterul de pe policlinica peste parcari, oameni. Trebuia facut pe spital, la cativa pasi distanta . Cativa doar , dar ce mult conteaza !
Postat 24 Ianuarie 2017, 16:50 de scortosul
@moderator
Nu aţi putea să ne comunicaţi şi componenţa completului de doctori în curte care a decis?
Postat 24 Ianuarie 2017, 16:41 de eutanasiu
Apel umanitar :
Domnule Ministru, da' de heliportu unicat v-ati interesat cat de cat, ma refer la hartia care lipseste ? Acuma, ca ati rezolvat problema cu habilitarea, felicitari, va rugam sa ne ajutati sa putem zbura si noi cand reprezentam urgente. Multumiri. Sunteti un Om bun, am mai spus-o.
Postat 24 Ianuarie 2017, 16:03 de Iness
ASA GRAIT- A STATUL DE DREPT...
Ce sa vezi...Da, nu s-a judecat fondul ! Totusi...
Postat 24 Ianuarie 2017, 15:12 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON