URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2015, 13:10

Lapte stricat pentru elevii bihoreni: 3.000 de cutii au fost oprite de la distribuire de inspectorii OPC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 3.000 de cutii cu lapte care urmau să ajungă la elevii din mai multe şcoli din Bihor, inclusiv din Oradea, au fost oprite vineri de la distribuire de OPC şi Inspectoratul Şcolar, după ce mai mulţi copii au sesizat în ultimele zile că produsul era stricat.

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului ne-a înştiinţat că au fost depistate loturi de lapte care nu respectă normele, astfel că Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis sistarea distribuirii a două loturi destinate unor şcoli din municipiul Oradea şi din judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian.

Elevii şi profesorii de la mai multe şcoli au sesizat încă de miercuri că laptele are mirosul şi gustul specific celui alterat, iar inspectorii OPC Bihor au stabilit că această sesizare se confirmă. Aşa că vineri două loturi, ce conţineau 2.942 de cutii de lapte şi erau destinate unor şcoli din Oradea şi din comune aflate în nordul judeţului, au fost oprite de la distribuire. Totodată, OPC Bihor a amendat firma distribuitoare, Logistic Media Pop Art SRL, înregistrată în judeţul Cluj, cu 10.000 lei.

Consiliul Judeţean Bihor, care a încheiat contractul cu firma clujeană pentru distribuirea laptelui elevilor, şi Direcţia pentru Sănătate Publică au demarat o anchetă. Din primele verificări, laptele produs de firma Olympus Braşov era în termen de valabilitate, ceea ce sugerează că a fost depozitat în condiţii improprii de către distribuitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ei in anul 2020,cind nu vor mai fi copii.
O megaporcarie acest " Laptele si cornul". Da' na,...sa se invete si copiii saracii cu stilul.Motiv pentru care imi permit din nou sa salut cu Urra !
Postat 25 Octombrie 2015, 21:25 de User anonimizat
PCR transpartinic. Ep. Siguranța alimentelor, între vorbe şi fapte. (II)
Completare. text complet Partea a III.a III. Propunere pentru Președintele PSD Bihor, totodată şi cadru didactic: Se tot vorbește despre materiile opționale/CDL-urile din învățământul preuniversitar. Una dintre materiile extrem de necesare a fi introduse este: Protecția consumatorului. Această materie ar trebui fie structurată pe două module: food şi non-food, respectiv să fie predată atât la gimnaziu (în clasa a VII-a), cât şi la liceu (clasa a XI-a, sau a X-a). 1. La Modulul food, elevilor ar trebui să li se predea noțiuni solide referitoare la: a) HG 106/2002 actualizat, privind etichetarea alimentelor; b) legislația UE actualizată pe linie de siguranță a alimentelor, care, evident, cuprinde şi elemente de igienă; c) modul de accesare/studiere a sistemului rapid de alertă RASFF; d) modalități de falsificare ale produselor alimentare, respectiv metode practice de identificare a produselor alimentare falsificate. 2. Modulul poate fi predat cu mare succes de către absolvenți ale unor specializări de industrie alimentară, inclusiv Controlul şi expertiza produselor alimentare.
Postat 25 Octombrie 2015, 10:59 de stefan
UHT
Din cit am citit eu pe cutie e lapte Olympus produs in grecia si distribuit de firma brasoveana. UHT valabil pina in aprilie 2016. Credeam ca laptele uht e indestructibil... sau o fi un "dar" grecesc...pentru UE
Postat 25 Octombrie 2015, 00:06 de excalibur
PCR transpartinic. Ep. Siguranța alimentelor, între vorbe şi fapte.
I. ”Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului ne-a înştiinţat că au fost depistate loturi de lapte care nu respectă normele, astfel că Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis sistarea distribuirii a două loturi destinate unor şcoli din municipiul Oradea şi din judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor, Claudiu Damian.” 1. Probabil că tot PSD-ul este de vină. O fi acționat împotriva copiilor votanților anti-PSD. 2. Faptul că nici la CJ Bihor nu există noțiunea de demisie de onoare, sau demitere, sau de a acționa preventiv, nu mă miră. Doar angajările se fac pe "criterii" strict corecte şi imparțiale. Şi, evident, conform legii. 3. Probabil că una din urmările celor depistate de copii: şi la CJ Bihor se vor face 1-2 angajări. Pe motiv de: multă muncă, puțini funcționari publici. II. Faptul că la DSVSA/Siguranța alimentelor Bihor este multă ”Omerta”/Ciocu`mic ”spune” multe. Şi absolvenții de ”Ștefan Gheorghiu” știu de ce. III. O sugestie pentru Președintele PSD Bihor, totodată şi cadru didactic: Se tot vorbește despre materiile opționale/CDL-urile din învățământul preuniversitar. Nu credeți că una dintre materiile extrem de necesare a fi introduse ar fi: Protecția consumatorului? Această materie ar fi bine să fie structurată pe două module: food şi non-food, respectiv să fie predată în clasa a VII-a, respectiv în clasa a XI-a, sau a X-a.
Postat 24 Octombrie 2015, 16:41 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON