URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2015, 15:15

IŞJ Bihor, tot fără şef plin: Ambii candidaţi la concursul de inspector şcolar general au picat examenul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor nu are noroc să aibă un şef stabilit prin examen. Cei doi candidaţi la concursul pentru funcţia de inspector şcolar general, actualul şef al IŞJ Bihor, Alin Novac-Iuhas, şi profesorul marghitean Iulius Timar, au picat luni examenul, fiecare la proba scrisă.

"Ambii am fost declaraţi respinşi, deoarece ambii am luat sub 7 la proba scrisă", a declarat Timar, luni, pentru BIHOREANUL. Acesta a mai precizat că a luat nota 6,6 la examenul scris. Întrebat dacă va mai concura la un viitor concurs pentru şefia IŞJ Bihor, Timar a ezitat să ofere un răspuns tranşant, dar a sugerat că da: "Eu mă ghidez după principiul olimpic: câştigi, continui, pierzi, continui".

Până la ora publicării acestei ştiri, Alin Novac-Iuhas nu a putut fi contactat de BIHOREANUL. Cel mai probabil, însă, el va rămâne inspectorul şcolar general numit prin ordin al ministrului Educaţiei.

Acesta a fost al treilea concurs organizat de Ministerul Educaţiei pentru şefia IŞJ Bihor. La prima competiţie, organizată la începutul lunii martie, s-au înscris şeful Inspectoratului de la acea vreme, Nicolae Avram, profesoara de fizică Lucia Curta şi profesorul de matematică Iulius Timar. În timp ce Avram şi Timar au fost descalificaţi pe motiv că nu aveau dosarul complet, Curta a picat examenul la proba orală.

În vară, Ministerul a organizat al doilea concurs. De data aceasta, singurii înscrişi au fost Avram şi Timar, şi ambii au picat examenul.

Ulterior, Avram a fost demis din funcţie de ministrul Sorin Câmpeanu, fiind înlocuit cu colegul său de partid Alin Novac-Iuhas, care până atunci era inspector şcolar pentru managementul resurselor umane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Meserrie.....
Trimite-ti pe unii care stiu si se pricep!
Postat 25 Noiembrie 2015, 08:12 de GORON
PSD-ist sau PNL-ist?
Dl TIMAR ar trebui sa ia niste Memo plus....in urma cu cateva sapt declara ca e apolitic,acum vine si spune ca treb sa plateasca o cotizatie...rusine!partidului ca a sustinut oameni ca dvs.
Postat 23 Noiembrie 2015, 20:05 de cocolino
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON