URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2014, 08:41

Începe goana profesorilor după un loc la catedră

Pentru dascălii bihoreni care încă nu au prins nici un post complet de titular la vreo şcoală din judeţ începe agitaţia. Inspectorii şcolari responsabili pentru managementul resurselor umane Alin Novac şi Horea Abrudan au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că toate unităţile de învăţământ din Bihor au început să stabilească normele cadrelor didactice titulare pentru următorul an şcolar, drept urmare vor şti şi câte norme didactice rămân fără acoperire.

Aceste informaţii trebuie transmise Inspectoratului Şcolar până pe 14 februarie.

Prima etapă de repartizare a posturilor vacante pentru anul şcolar viitor va avea loc pe 28 februarie, când, în şedinţă publică, se vor distribui posturi pentru cadrele didactice titulare dar care au doar jumătate de normă. Etapa, denumită "completare de normă", va fi precedată de înregistrarea cererile dascălilor, între 25 şi 27 februarie, la Inspectoratul Şcolar.

Cadrele didactice cărora şcolile nu le vor putea asigura nici jumătate de catedră, adică aflate în situaţia de restrângere de activitate, vor putea să-şi găsească un post şi prin şedinţe publice fie prin transfer prin consimţământul unităţilor de învăţământ. Transferul dascălilor se poate face doar cu acordul consiliului de administraţie al şcolii primitoare, aceste consilii pot impune şi condiţii specifice. "Nici nu-mi pun problema ca cineva să influenţeze votul Consiliului de Administraţiei", a declarat inspectorul şcolar general, Daniel Negrean.

Toţi dascălii dornici să afle informaţii despre etapele de mobilitate sunt îndemnaţi de reprezentanţii IŞJ Bihor să consulte site-ul inspectoratului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Întrebare
ISG Negrean poate spune dacă adjunctul său A.N.I. a ajuns "pe bune" profesor titular la C.T.M.Viteazul?
Postat 13 Februarie 2014, 18:27 de Mihai Viteazul
Am dosar deci levitez
Incepe sezonul cositului. Cei slabi la dosar, care si-au pierdut vremea cu munca la catedra in loc sa pirateze articole obscure sau sa-si inscrie numele [si adesea bugetul] in cursuri cu denumiri pompoase vor cadea secerati, iar deasupra lor, adevarata crema, certificata de sfanta treime din imaginea alaturata, va triumfa pana la sfarsitul veacurilor [pana se schimba garnitura politica].
Postat 13 Februarie 2014, 16:39 de Iron Man
gradatii de merit
Dand de acest articol am intrat din curiozitate pe site-ul ISJ, si ce mi-a fost dat sa vad la Gradatii de merit acordate in 2013 ??? Varga Ileana de la sc. Bococi, are gradatie de merit la capitolul profesori , culmea la disciplina Informatica, nu la capitolul directori... Cum vine asta ?? Ce invarteli s-au facut ?? Cu atat mai mult cu cand la informatica, este o nulitate. Stiu ce vorbesc, am avut copilul la acea scoala - nulitate este putin spus. Si maistrii o depasesc. Atunci cum poate avea gradatie de merit ca profesor de informatica?? Si nu e singura anomalie pe site-ul ISJ.
Postat 13 Februarie 2014, 09:28 de cristiana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON