URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2013, 13:40

Înainte de vizita ARACIS, Universitatea şi-a stabilit punctele slabe şi punctele tari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrucât în luna octombrie va fi evaluată instituţional de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, vizită în urma căreia s-ar putea alege cu calificativul "încredere ridicată" faţă de "încredere", care îl are în prezent, Universitatea din Oradea şi-a pregătit rapoartele de autoevaluare necesare.

Senatul Universităţii a aprobat în şedinţa din această săptămână - de altfel, ultima din acest an universitar - raportul de autoevaluare al instituţiei şi rapoartele celor 19 programe de studii ce vor fi cuprinse în evaluare.

Conform raportului de autoevaluare, punctele tari ale instituţiei de învăţământ sunt diversitatea programelor de studii, amplasamentul geografic al Universităţii, cadrele didactice competente ori relaţiile de colaborare cu mediul ştiinţific naţional şi internaţional.

La polul opus, printre punctele slabe, raportul arată criza financiară a învăţământului românesc, legislaţia incoerentă, lipsa de pregătire a absolvenţilor de liceu şi lipsa unui marketing de promovare a Universităţii printre străini.

Oportunităţile Universităţii sunt, însă, parteneriatele cu mediul de afaceri ori absorbţia de fonduri structurale prin proiecte transfrontaliere, în timp ce pericolele sunt scăderea numărului de candidaţi sau reducerea interesului cadrelor didactice, care s-ar putea reorienta spre domenii mai bine remunerate.

Toate rapoartele vor fi trimise ARACIS la începutul lunii august, urmând ca vizita propriu zisă să aibă loc între 16 şi 18 octombrie.

Rectorul Constantin Bungău a declarat de mai multe ori că obiectivul său pentru anul 2013 este creşterea calificativului Universităţii, ceea ce i-ar putea aduce, de anul viitor, un buget mai mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
incompetenti
universitate de cacao care nici siteul cu admiterea nu si-l poate actualiza. Ce treburi mai importante decat admiterea are rectorasul cel viteaz? Parca asta se lauda ca este realizarea lui de capatai. De trei zile nu este actualizata lista!
Postat 28 Iulie 2013, 11:53 de gojdistu
Asteptam ARACIS-ul
Sa vina ARACIS-ul sa verifice nitel si statele de functii! Sa vada ce competenta au cei care predau normele alea de 16 ore. La Oradea fiecare preda cu foile in fata ce vrea si ce poate numai salarul sa iasa. Cu cit mai multe discipline cu atit mai multa spaga pentru examen.
Postat 25 Iulie 2013, 23:09 de dumitrascu sever
Noa ce să zâc!
roger-iusule! Nu-s cam multe neamurile profesorilor (17000 studenți) ?
Postat 25 Iulie 2013, 23:08 de Bihoreanu'
banii n-aduc fericirea, doar diplome la universitate!
despre ce calitate vorbim la univ din oradea cata vreme decanii sunt disperati sa bage la cursuri studentii ca sa isi pastreze profilul?!?! se deschid usile tuturor neamurilor, finilor, nasilor, cunostintelor doar pentru bani, nu pentru vocatie sau aptitudini! ce sa mai vorbim de calitatea indoielnica a profesorilor cam 75% din ei sunt niste cotizanti la randul lor, niste copy-paste in euro sau natura. ia sa verificati masteranzii - in afara de taxe, au dreptul sa taca din gura pentru a-si primi diploma! profesorii de la master cer traduceri din engleza in romana ca sa ii treaca, nu tin cursurile, doar cer servicii in interes personal! daca le iei hartiile din fata, habar n-au sa continue cursul - asta nu e tot un furt intelectual? cata vreme univ. depinde de bani si studenti-sponsori nu de valoare intelectuala, se duce la dracu toata treaba cu etica si morala in invatamantul superior de aici!
Postat 25 Iulie 2013, 22:51 de roger
autoevaluare ?
Daca \"criza financiară a învăţământului românesc, legislaţia incoerentă, lipsa de pregătire a absolvenţilor de liceu\" sunt punctele slabe ale Universitatii din Oradea, ce sa mai zic.... La asa profesori (conducatori), asa rezultate !
Postat 25 Iulie 2013, 15:59 de George
HA HA HA
Cadrele didactice competente: familia Ionescu! EL conduce in continuare doctorate, scoate alti incompetenti, desi nici dosarul lui de profesor nu e in regula promovand prin declararea in fals a unor contracte. EA, o plagiatoare notorie, conduce in continuare lucrari de licenta si face parte din comisii de licenta! Rectorul unde este?
Postat 25 Iulie 2013, 14:13 de sorbonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON