URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2014, 16:33

Ia-le banii! Şedinţe de consiliere în carieră şi burse în bani pentru studenţii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şapte universităţi din România, inclusiv cea din Oradea, au primit bani europeni pentru a consilia studenţii cu privire la carierea lor. Coordonatorul proiectului "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine" este Universitatea de Vest Timişoara", în timp ce universităţi din Sibiu, Oradea, Bucureşti, Iaşi şi Târgu Jiu sunt partenere, la fel ca filrma Gi Group Staffing Company.

Proiectul a pornit de la constatarea că mulţi dintre studenţii români devin nemulţumiţi pe parcursul anilor de facultate, dându-şi seama că domeniul în care ar trebui să se angajeze nu li se prea potriveşte. Pentru a afla ce carieră li se potriveşte, 5.000 de studenţi din toate cele şapte universităţi vor fi anume consiliaţi.

Potrivit responsabilului de proiect din partea Universităţii din Oradea, Simona Trip, 1040 de studenţi orădeni vor face parte din proiect. Odată ce site-ul proiectului va fi lansat, doritorii vor trebui să se înscrie pe o platformă online. Jumătate dintre ei au fost deja identificaţi în urma unor întâlniri pe care membrii echipei de proiect le-au avut cu studenţii orădenii.

Tinerii membri ai proiectului vor participa la diferite conferinţe, dar şi la şedinţe de consiliere, în cadrul cărora li se vor evalua competenţele şi li se va întocmi un plan de carieră. De asemenea, studenţii vor face vizite la companii private din domeniul lor, ca să înţeleagă şi mai bine ce ar putea avea de făcut la viitorul loc de muncă, dar şi pentru ca reprezentanţii firmelor să ştie la ce să se aştepte de la studenţi.

În plus, studenţii vor primi şi burse de la iniţiatorii proiectului. Mai precis, 800 de tineri care vor participa la toate activităţile vor primi la final 500 de lei, iar alţi 80 vor fi selectaţi pentru a primi o bursă socială, în cuantum de 1.000 de lei.

Proiectul se va derula până la finalul lunii noiembrie a anului viitor, având o valoare totală de 20,7 milioane lei. Din aceşti bani, 2,5 milioane revin Universităţii din Oradea, care îi va folosi şi pentru amenajarea unui centru modern de consiliere. Finanţarea este asigurată prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
At
Numai gunoaie peste tot acești Hoții si mafioti au distrus romania cu totulau format partide de toate variantele posibile sau format găști si lucrează in stil de hiene ataca totii in haita
Postat 26 Iunie 2014, 20:01 de Ww
Interese personale
Alte salarii pentru membrii proiectului. (tinuti in secret, toti din "familie") Un cadou primit de Trip S de la Timisoara (prorector N) pentru a putea fi manager proiect (are nevoie la dosarul de profesor care i se pregateste) In schimbul cadoului a fost cedata de rectorul din oradea Universitatii de Vest Timisoara statiunea de la Gurahont. Prorectorul N din Timisoara, localnic si nas a celui mai mare specialist de acolo domnul Haiduc, multumeste pe aceasta cale rectorului din Oradea pentru intelepciunea pe care o are si pentru modul cum a lasat pe drumuri niste oameni care lucrau acolo. Asa sa va ajute dumnezeu la toti acesti "artisti" necurati.
Postat 26 Iunie 2014, 17:36 de Anuta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON