URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2014, 11:18

De ce ai minţit, Mang? Fostul ministru Mihnea Costoiu susţine că şeful PSD Bihor a fost declarat plagiator de acum 2 ani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce a susţinut în repetate rânduri că nu a primit răspuns la acuzaţiile de plagiat formulate împotriva sa chiar la instalarea ca ministru al Educaţiei, în primăvara anului 2012, în primul Guvern Ponta, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a fost demascat chiar de fostul ministru delegat pentru Învăţământul superior, Mihnea Costoiu. Dezvăluirile acestuia au fost făcute vineri, în conferinţa de presă de predare a mandatului.

Verdict clar: a plagiat!

"Decizia noastră, pe care am comunicat-o şi domnului Mang, este de plagiat. Răspunsul este dat de multă vreme, domnul Mang a primit verdict de la Comisia de Etică de plagiat, avem şi sancţiune de doi ani. Pot pune decizia la dispoziţie. Domnul Mang nu mai este expert ARACIS, este suspendat din poziţie, din momentul respectiv nu a mai fost trimis la evaluări", a spus Costoiu, citat de ziare.com.

Întrebat de ce Ioan Mang este pe lista de evaluatori ai universităţilor, în condiţiile în care este plagiator dovedit, Mihnea Costoiu a fost şi mai precis. "Acolo nu e vorba de un titlu, dânsul nu şi-a obţinut titlul de doctor în urma unui plagiat; acolo este vorba despre un plagiat în cadrul unei lucrări ştiinţifice", a declarat Costoiu, potrivit hotnews.ro.

Fostul ministru a mai adăugat că Ioan Mang, care este profesor la catedra de Calculatoare a Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei de la Universitatea din Oradea, a primit şi o sancţiune pentru fapta sa, aceea de a nu mai ocupa funcţii în conducerea universităţilor pe o perioadă de 3 ani.

Prins cu minciuna

Declaraţiile proaspătului ex-ministru reprezintă, practic, primul anunţ oficial făcut pe această temă, deoarece verdictul cu privire la plagiatul lui Mang nu a fost făcut public niciodată, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor. După cum se ştie, furtul intelectual a ieşit la iveală în luna mai 2012, la doar câteva zile după ce liderul PSD Bihor a fost numit ministru al Educaţiei, reuşind "performanţa" de a rămâne pentru doar 9 zile în această funcţie, deoarece în urma scandalului de plagiat a fost forţat să demisioneze.

Presa a încercat să afle finalitatea anchetei în cazul Mang în repetate rânduri, dar atât Ministerul condus de PSD-istul Costoiu, cât şi Consiliul Naţional de Etică au refuzat să facă publice chiar şi cele mai mărunte informaţii! Inclusiv BIHOREANUL a făcut demersuri pentru a afla stadiul anchetei, însă fără rezultat. Pe 13 iunie 2013, redacţia noastră a trimis o cerere în acest sens la Minister, singura reacţie a instituţiei fiind redirecţionarea solicitării către Consiliul Naţional de Etică, care, la fel, a menţinut tăcerea.

Tăcere vinovată

Deşi, la rândul său, a fost întrebat de jurnaliştii orădeni în repetate rânduri dacă a primit vreo soluţie de la CNE, profitând de opacitatea instituţiilor controlate de colegii săi PSD-işti, Ioan Mang a ascuns la rândul său răspunsul.

Mai mult, liderul PSD Bihor a promis că, la aflarea deciziei finale privind cazul său, va organiza o conferinţă de presă în care să-şi prezinte în detaliu poziţia faţă de fiecare lucrare susceptibilă de plagiat, ceea ce, însă, nu mai a făcut. "Dar nu va fi o conferinţă de presă, ci un seminar", promitea Mang în septembrie 2012, pentru ca apoi să-şi "uite" complet promisiunea. Deşi a avut ocazia în nenumărate rânduri, Mang nu a vorbit niciodată despre răspunsul CNE.

Contactat de BIHOREANUL, liderul PSD nu a răspuns într-o primă fază la telefon. Ulterior, însă, a revenit şi a spus că declarațiile lui Mihnea Costoiu sunt neadevărate, că nu a primit nici un verdict de plagiat, şi că dacă nu şi le va retrage îl va da în judecată.

Citiţi detalii despre acest subiect în articolele:

Reacţia lui Mang: Costoiu vorbeşte prostii, dacă nu corectează îl dau în judecată

"Plagiatorul" Mang e sigur că Ministerul Educaţiei nu-l va găsi vinovat de copy-paste

Plagiat "spălat": Un asistent universitar şi-a asumat vina pentru plagiatele soţilor Mang!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
REPLICA
Cum ` De ce ai mintit Mang(PLAGIATORUL PSD Bihor)?:))=)) Ioan Mang PLagiatorul PSD Bihor a mintit ca sa-si apere reputatia si renumele, asta sa nu zicem functia de presedinte al filialei PSD Bihor , asta sa nu zicem functia de vice presedinte al Consiliului Judetean Bihor , asta sa nu ziocem multe , dar mai bine le zicem ca sa afle totii romani simpli bihoreni ADEVARUL si DREPTATEA despre faptele de coruptie ale lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor... cate functii de directori in deconcentrate a vandut mem,brilor de p[artid PSd Bihor si nu numai , dar cate si alte cate fapte impotriva romanilor simpli bihoreni , numai disccutia cu prefectul Claudiu Pop in care se intreba `Dam si la prostime ceva ?`RUSINE pentru discutia asta !RUSINE!RUSINE! NU ne repreziunta ca si social democrati se reprezinta pe el si interesele lui personale.`Prostimea ` suntem noi poporul roman simplu bihorean votant al PSD , iar restul din conducerea corupta PSD Bihor, iar restul sunt `aristocratia social democrata corupta ` care conduce partidul PSD.RUSINE!Demisia lui Ioan Mang din functia de presedinte afilialei PSD Bihor! JOS Ioan Mang!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 23 Decembrie 2014, 10:12 de Romanul_Simplu
Pe bază de copiat a fost sancţionat, dar tipul nu se simte !!!
Pentru că a şi minţit după aceea, cu privire la acelaşi subiect, ar cam fi timpul să se care din politică !!! Chiar dacă politicienii sunt mincinoşi prin definiţie, al PSD Bihor este şi prost pe deasupra !!!
Postat 22 Decembrie 2014, 18:52 de WinDos
Doamne ajuta
Acum sa vedem ce face Comisia de Etica a Universitatii din Oradea! Atentie la psdistii din Comisie!
Postat 20 Decembrie 2014, 11:59 de Universitarul_autentic
TZ
Din pacate 90% dintre tezele de doctorat sau alte lucrari SUNT PLAGIAT! Inclin sa cred ca Teza lui Victor Ponta nu e plagiat pentru ca in general lucrarile de drept seamana toate intre ele! As baga insa mana in foc ca la SORBONICA procentul merge spre 99,99%! Exemplul numarul 1 este Bolos(desi tezele/ca el are doua!/nu au fost sustinute aici!). Ca sa elaborezi o teza de doctorat asa cum trebuie ai nevoie de timp! Nu numai de timp, evident! Cum poti fi si director in Primarie, si diacon celib si etc! Dar sa si faci teza remarcabila? NU SE POATE! mai ales daca ai si pornit cu un handicap: tu n-ai reusit sa intri la facultate in epoca si brusc, luat sub aripa lui Filip, cresti mai ceva ca Fat Frumos? Ca o parere personala AR TREBUI VERIFICATE TOATE TEZELE DE DOCTORAT DIN ROMANIA! PS Bineinteles ca la teze de doctorat DUBIOASE se califica si MINTAS! Oh, Domane!
Postat 20 Decembrie 2014, 11:49 de TDS
ei si ce?
Comisia de etica a Universitatii va informa decizia. Iar nu se va intimpla nimic. Sau se va deschide un proces cu intentia clara de a fi pierdut. Ca in cazul grangurelui Marcel Rosca. La multe falsuri si la multe plagiate!
Postat 20 Decembrie 2014, 11:48 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON