URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2015, 18:59

Fără salarii mai mari: Senatul Universităţii a respins toate cererile profesorilor asociaţi de a lua lefuri mai mari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii Universităţii din Oradea au respins, în şedinţa de luni, 39 de cereri primite de la tot atâtea cadre didactice asociate ale instituţiei, care suplinesc poziţii vacante şi sunt remunerate în regim de plată cu ora, prin care acestea cereau salarii mai mari. Solicitările au fost puse pe masa Senatului şi în precedenta şedinţă, din 4 noiembrie, dar atunci forul legislativ al Universităţii a amânat luarea unei decizii.

Din cele 39 de cadre didactice asociate, 18 sunt ale Facultăţii de Arte şi Muzică, 14 de la Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, câte unul de la Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Ştiinţe, respectiv cinci de la Inginerie Managerială şi Tehnologică. Practic, toţi cei 39 de dascăli au cerut să devină excepţii de la regulamentele Universităţii, care prevăd că în facultăţile cu deficit financiar, cadrele didactice asociate trebuie plătite la nivelul unui debutant în învăţământ, adică 4 lei pe oră.

Majoritatea petenţilor au cerut să fie remuneraţi la nivelul postului pe care îl suplinesc, invocând că lefurile pe care le primesc nu le acoperă traiul, ratele bancare ori naveta, în cazul celor care sunt aduşi din alte oraşe.

Consiliul de Administraţie al Universităţii, format din rector, prorectori şi decani, a avizat pozitiv aceste solicitări, dar Senatul le-a respins pe fiecare în parte.

"Am supus la vot fiecare solicitare, oferind două variante: plata cu ora la nivel de maxim şef de lucrări, conform procedurii, sau plata cu ora la nivelul postului configurat în statele de funcţii", a declarat, marţi, preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, pentru BIHOREANUL. Aşadar, în fiecare din cele 39 de cazuri, senatorii universitari au votat pentru plata minimă a asociaţilor.

Citeşte pe această temă şi articolul: Pretenţii de stranieri: Cadrele asociate ale Universităţii din Oradea cer salarii mai mari

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
In tara asta totul e invers
Adica in mediul universitar ajung o gramada de inapti, sunt platiti precum salahorii, dupa care venim si le cerem integritate, competenta si daruire! Cam la fel se intampla cu medicii,care nu stiu din ce rationamente sunt incadrati ca bugetari, in schimb ii platim "regeste" pe analfabetii din alte institutii, analfabeti cu facultati si doctorate acordate la apelul de seara! In tot acest timp, valoarile adevarate pleca pe aiurea, in locuri in care sunt apreciati. Ne meritam soarta, asta este cert.
Postat 25 Noiembrie 2015, 08:42 de User anonimizat
CE " M-AM MAI RAS " !
Ha ha ! Sunt si cele mai tari facultati de la Sorby....Facultatea de folcloristi si folcloriste si cea de arhitecti ( Doamne , unde s-a putut ajunge ! )
Postat 24 Noiembrie 2015, 19:26 de TDS
Plata cu ora
1.4 lei este rusinos si sa spui, cand e vorba de cineva care face formare la nivel universitar. Rad studentii cand aud ce se intampla. Stiu, e vina celor care nu si-au luat doctoratul. Dar cei care am luat doctoratul si , desi exista lege din aprilie 2015, nu primim sporul de doctorat care ni se cuvine, sa facem si noi cerere? Este al nostru acest spor! Cu ce drept ni-l ia cineva??? Asta nu e furt din buzunarul nostru??? Diriguitorii universitatii, mai bine ar casca bine ochii sa vada cine face treaba si cine nu. Si daca ar fi onesti cu ei insisi in primul rand, multe capete ar zbura peste gardul universitatii! Iar cei meritorii, sa-si ia plata pe drept. O vorba spune 'dupa fapta si rasplata'...dar nu e valabila in acest caz...stau pe posturi chiulangii care nu vin cu saptamanile la catedra, studentii lipsesc si ei ca doar au modele...ce sa mai vorbim ? Tara lui Papura-voda.
Postat 24 Noiembrie 2015, 19:24 de Oradeamea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON