URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2014, 12:28

Directorul Colegiului Andrei Şaguna, reţinut pentru şpagă la Bacalaureat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Răzvan Vonea, a fost reţinut luni seară într-o acţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor şi a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, acuzaţiile fiind de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. În trei dintre aceste fapte a colaborat cu şefa Biroului Juridic al Universităţii din Oradea, Ramona Bacter.

Printre alte şpăgi şi "atenţii", date sau primite, directorului i se impută că ar fi oferit 5.000 euro ca să ajute un elev să promoveze Bacalaureatul.

Bani, wisky şi cafea

Primele fapte s-au petrecut, spun procurorii, la începutul anului 2014, când Ramona Bacter i-a dat lui Vonea 100 euro, o sticlă de whisky şi un pachet de cafea, deoarece acesta a lăsat-o să creadă că are influenţă asupra unui anume profesor Benţe de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi, astfel, îl va determina să o promoveze pe sora lui Bacter, Teodora Iulia Hanciu, la examen.

Apoi, în luna februarie, Vonea a mai luat 100 euro de la aceeaşi Bacter "în scopul promovării elevului Bodea Aurel a semestrului I al anului şcolar 2013-2014, în condiţiile în care acesta nu frecventează cursurile instituţiei de învăţământ şi nici nu a fost evaluat la nicio disciplină".

Descinderi în examen

Cea mai scumpă afacere dintre cei doi ar fi trebuit să se încheie în aprilie 2014, când Vonea i-a oferit lui Bacter 5.000 euro "ca aceasta să îşi exercite influenţa asupra unui funcţionar din Ministerul Educaţiei cu atribuţii în desemnarea preşedinţilor la examenul de bacalaureat". Potrivit înţelegerii, Bacter ar fi trebuit să ajungă preşedintele comisiei de Bac la centrul de examinare Mihai Viteazul din Oradea, ca apoi să îl ajute pe elevul Popa Paul Beniamin să promoveze examenul, "în contextul în care elevul nu învaţă".

Despre elev, Vonea i-a spus lui Bacter că este o cunoştinţă apropiată de-a sa şi, totodată, fiul unui mare constructor ce deţine blocuri de locuinţe în cartierul Nufărul din Oradea şi în Viena. Metoda de fraudare a examenului de bacalaureat urma să fie, conform procurorilor, "bileţelul dus la centrul de evaluare".

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, săptămâna trecută, chiar în timpul unuia dintre examenele scrise ale Bacalaureatului, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, coordonaţi de un procuror, au descins la percheziţii într-o sală de clasă şi l-au prins pe elevul în cauză cu telefonul la el, iar în mobil avea subiectele rezolvate.

Ca între profesori

Procurorii îi mai impută lui Vonea şi o infracţiune de abuz în serviciu în formă continuată, pentru că în perioada 2013-2014, deci de când este director al Colegiului Andrei Şaguna, a promovat elevi care nici nu frecventează cursurile şcolii şi nici nu au fost vreodată evaluaţi. Vonea fie le impunea profesorilor şi diriginţilor să încheie situaţia şcolară a tuturor elevilor, fie se întâlnea cu elevii pentru a le preda subiectele de teză, "după care prelua tezele gata întocmite pentru ca în cazul unor eventuale verificări să apară scrisul lor".

Totodată, pe 26 mai, directorul a şpăguit două preşedinte de comisie de la examenul de grad (susţinut de cadrele didactice), Verghelia Tiurbe şi Oana Secară, cu 100 euro, respectiv 300 lei, pentru a se asigura că acestea vor da o notă mare la inspecţia de gradul I pe care urma să o aibă o anume Negruţiu Dora Lucia.

Luni, Vonea a fost reţinut, iar marţi a fost dus în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Practici "tradiţionale"

Colegiul Andrei Şaguna este o şcoală cu "tradiţie" în nereguli la Bacalaureat. BIHOREANUL a dezvăluit în luna ianuarie a acestui an că predecesoarea lui Vonea, fosta directoare Antiana Man, este suspectată că la Bacalaureatul din 2013 i-a obligat pe profesori să falsifice situaţii şcolare ale elevilor, numai ca să-i poată înscrie la examen, iar şcoala să devină Centru de examinare.

De asemenea, directoarea a dat cu dedicaţie un contract de 200.000 lei, şi-a însuşit 6 smartphone-uri de serviciu şi a plătit peste 50.000 lei pentru lucrări neexecutate. În urma anchetei jurnalistice, în luna februarie, poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la şcoală şi la casa fostei directoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
66 Comentarii
prof bun
Copilul meu stie totvl despre sex de la profi. Despre contraceptie mai putin si despre pozitii mai mult. Au vorbit si la biologie si la engleza. La geografie si mai si. Nu vrea la liceu. Vrea repetent. Corigent e la mate, romana
Postat 23 Iulie 2014, 22:45 de parinte sc 11
geografie
Profa de geografie e singura care vorbeste cu elevii si despre sex. E profa perfecta. Vrem cu ea si romana.
Postat 21 Iulie 2014, 23:10 de tata
PANA NU E PREA TARZIU
Ce pot face pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a sexualităţii copilului: Oferă nume corecte pentu organele sexule, nu denumiri eufemistice. Învăţă-l pe copil care sunt zonele intime private şi care sunt atingerile potrivite şi nepotrivite. “Aici te poate atinge doar mama când îţi face baie sau doamna doctor, doar în prezenţa mea.” Această abilitate este singurul instrument al copilului care îl poate proteja de abuzul sexual, deoarece el ştie ce este bine şi ce este rău ca atingere. Răspunde la întrebările copilului în ritmul în care acestea apar. Oferă răspunsul minim la întrebare. Dacă copilul este mulţumit te opreşti, dacă nu este mulţumit el va formula o nouă întrebare pentru tine. “De unde vin copiii ? Din burtică mamei” – copilul se poate opri aici sau poate continua: “Şi cum ajung acolo ? Un ou mic de-a lui mami şi un ou mic de-a lui tati se unesc”– copilul se poate opri aici sau poate continua: ”Ce este ăla un ou mic ?… ”. « Prin sex anal se pot face copii ? » Exersează discuţiile pe teme sexuale pentru a avea o atitudine confortabilă şi un ton relaxat atunci când răspunzi la întrebări. Reacţiile de fâstâcire, jenă transmit copilului mesajul că sexualitatea este o temă inconfortabilă, de care este dificil să vorbim. Ajută-l pe copil să înţeleagă plăcerea sexuală şi limitele comportametelor de autostimulare. Atunci când observăm un copil că îşi atinge organele sexuale putem să validăm plăcerea « Ştiu că este plăcut/liniștitor. Poţi face asta, dar doar atunci când eşti singur, nu când sunt şi alte persoane de faţă». Ce să nu faci : Nu pedepsi copilul pentru interesul sexual «Asta nu te interesează pe tine», «Eşti încă prea mic pentru asta». Aceste reacţii îi transmit copilului mesajul că el nu poate vorbi cu tine despre asta. Nu pedepsi copilul când îţi atinge organele sexueale “Ia mâna de acolo, este ruşine”. Reacţiile agresive la adresa comportamentele sexuale îl învaţă pe copil că plăcerea sexuală este un lucruu rău este ceva ce aduce pedepse şi consecinţe negative.
Postat 21 Iulie 2014, 15:33 de parinte
pt LIA
Speram ca se va verifica modul in care fosta directoare a divortat si a facut partajul imediat dupa primele audieri din urma cu cativa ani. Trebuie recuperat prejudiciul creat liceului si verificate bunurile care au trecut la sotul cu care locuieste in continuare impreuna! In situatia anularii actelor facute in fraudarea creditorilor (a se vedea sechestrul instituit in dosarul Voiculescu cu terenurile instrainate altor persoane) oare cum se va termina ... ?
Postat 16 Iulie 2014, 07:43 de vecinii
mai e o delapidatoarea: MARTIN
Dar deapidatoarea de SIMONA MARTIN, fosta directare de a PEDAGOGIC pe cand o aresteaza astia??? Ca atat cat a furat asta nu au furat totii directorii la un loc !!!! A "promovat-o " Negrean cu care facea afaceri mare inspectoare ! Habar nu are sa vorbeasca dar sa mai si scrie ! (...) Vonea e copil pufi pe langa ea !!! Sa nu mai vorbim de spagile pe care le- a dat lui Luca sa o tina pe functie dupa ce a furat salariile profesorilor !!!! Mare rusine ! sa faca dreptate justia sa ajunga dupa gratii si Martin !!! (...)
Postat 14 Iulie 2014, 22:16 de S.F.
@Anca III
Am si eu o intrebare: ce inseamna \"post factul\" ?
Postat 14 Iulie 2014, 09:35 de Io.Io.
directori
de ce nu o puneti si pe Man Antiana langa Vonea in arest?ar putea sa-si impartaseasca experientele!!!
Postat 13 Iulie 2014, 14:49 de Lia
@parinte
esti un mizerabil needucat ... cred ca ai o mare frustrare ! :))))))
Postat 13 Iulie 2014, 10:43 de fiudeprof
viata
In invatamant au intrat toti ratatii. Nu sant capabili de o meserie si distrug elevi. Si fac si sex in timpul orelor
Postat 12 Iulie 2014, 23:28 de parinte sc 11
setea de functii
Insetat de aceeasi putere, orbit de aceeasi lacomie, Vonea se vroia director la Colegiul Iosif Vulcan ca impreuna cu contabila Cristina Antic - care a fost data afara de la Aeroport si de la primaria din Toboliu - sa poata fura si sa-si poata continua afacerile mizare ale firmelor pe care le conduc impreuna. Ce credeti ca poate altceva face o contabila dintr-o scoala ??? Sa faca contabilitati la o gramada de firme in timpul programului scolar, iar directorul sa o acopere si sa-i permita acest lucru.
Postat 12 Iulie 2014, 19:01 de alt observator
setea de functii
Insetati de putere si functii,orbiti de lacomie,cei doi au venit dintr-o scoala cu o atmosfera infecta,unde toata lumea urmareste pe toata lumea ,intr-o scoala linistita,unde fiecare isi vedea de treaba lui si punea suflet in ceea ce facea.Au distrus cat au distrus dar Doamne-Doamne nu i-a mai rabdat,Practic,s-au autoexclus!
Postat 12 Iulie 2014, 11:50 de un observator
...
Antiano mamă cum ţi se pare viata in lumea mea? De ceva timp m-ai facut cel mai simpatic prieten al tau. Deşi vedetă, aşa-i că totul pare un film prost de neimaginat în urmă cu ceva timp?
Postat 12 Iulie 2014, 00:39 de ...
pt sanda
Antiana nu numai ca e libera,dar mai e si profesoara la Saguna dupa tot ce a facut.Dar stai linistita pt ca daca nu este lege este Dumnezeu pt toti.Isi vor primi toti ceea ce merita.Eu sper!!!
Postat 11 Iulie 2014, 17:58 de maria
javro
Javro sa stii ca eu astept sa ajungi la locul tau ...
Postat 11 Iulie 2014, 17:50 de prieten
jaf
Se culca in sala profesorala intre ei. Curvarii. Si elevilor nu le vorbeste despre sex. Fac pe pudicii
Postat 11 Iulie 2014, 17:17 de alinu
Scoli pt profesori sau Profesori pt scoli
NIMENI NU IUBESTE OMUL DE CARE II ESTE FRICA. Arisotel Deci cine ar putea iubi pe acesti profesori care cred ca , vorba lui Caragiale, trebuie SCOLI PENTRU PROFESORI , NU PROFESORI PENTRU SCOLI! Pentru ca asta cred profesorii de la Sc 11, care nu sunt apti de a-i face pe copii sa indrageasca vreo materie: nici macar sportul nu le place, sa nu mai vorbim de istorie, geografie, matematica sau lectura. Nici reviste sau ziare nu citesc, eventual cele de genul XXL, ca sa compenseze ceea ce diriginti constipati nu sunt in stare sa vorbeasca cu ei. Ore de sexologie din ce motiv nu le preda dirigintii? De contraceptie si boli cu transmitere sexuala de ce nu le vorbeste nimeni? toata lumea stie ca pe la 13-14 ani toti adolescentii au viata sexuala inceputa. De dezvoltarea emotionala a copiilor nostri cine se ocupa? Ca de stiinta stim ca nimeni, toti profesrii abia asteapta sa vina pauza, week-endul, vacanta. Nu li se insufla dragostea fata de istorie, fata de geografie, lectura (mai mare rusinea- au un vocabular ca strabunicii lor), de matematica. Toti copiii stiu ca orele trebuie sa treaca si atat RUSINE! RUSINE! RUSINE!
Postat 11 Iulie 2014, 14:43 de diana
Antiana asta nenorocita e libera ??????
Fosta directoare a Colegiului Tehnic Andrei Şaguna din Oradea, anchetată pentru delapidare Bihor miercuri, 22 ianuarie 2014, 10:09
Postat 11 Iulie 2014, 13:54 de sanda
tandem
Ramona si Antiana,doua javre ordinare,totusi,cine curata atatea mizerii in urma lor????
Postat 11 Iulie 2014, 08:07 de emma
pt iritat
Cred ca trebuie sa asteptam s-o puna dinou directoare pe javra aia. Cu trecerea timpului o s-o scoata nepatata din toate mizeria. Se pare ca ea are dreptate si toti ceilalti sunt niste idioti, dupa parerea unora!
Postat 11 Iulie 2014, 07:37 de oradean
functii
Acesta este stilul Colegiului Economic "Partenie Cosma" Oradea. Amandoi directorii, Antiana Man si Razvan Vonea, au venit de la acest colegiu dupa ce au fost acolo directori adjuncti. De acolo au invatat toate manevrele.
Postat 11 Iulie 2014, 07:20 de anonim
Va baga mortul in casa si la universitate.
Bun manager este domn Bungau. Iti cam piere sclipirea de odinioara cand te dadeai rotund in cercurile din oras. Lumea te vedeomule. Tot Bacter asta la nenorocit si pe Bungau cu caminele de la infratirea? S-au facut lucrari fara proceduri de licitatie anul trecut in vara si abia apoi au facut in decembrie 2013 cu consemnul lui Bacter o procedura de achizitie trucata in care firma care a facut lucrarile in vara 2013 a fost castigatoare. In martie 2014 sau platit lucrarile si zice lumea prin targ ca totul este bine. PSD sa implicat si aici? Se zice ca printr-o doamna care a fost pe la Bucuresti cu PSD isti.
Postat 11 Iulie 2014, 06:42 de oradean
BACTER RAMONA .....O NENOROCITA DE FEMEIE
CENZURAT
Postat 10 Iulie 2014, 23:54 de TOMUT MARIA
Rabdare
Razvane,fii tare,niciodata nu te-am respectat mai mult ca acum cand esti victima celor mai ordinare inscenari,crede-ma acum stralucesti mai mult decat atunci cand aveai functii,Dumnezeu va fi cu tine si cu familia ta,amintiti-va de IOV,oamenii de bine sunt alaturi de voi!
Postat 10 Iulie 2014, 18:12 de prieteni adevarati
esti mult deasupra
nu esti tu perfect razvane ,asa cum nimeni nu este,dar esti cu multe clase mai sus decat ordinarele care ti-au inscenat aceste mizerii!fii tare,caci Dumnezeu va scoate ADEVARUL la suprafata,ca untdelemnul!!!!!mai sunt si in justitie oameni care nu se tem de vrajitorii si magii negre!!!!!!!
Postat 10 Iulie 2014, 17:33 de un grup de colegi
Noapte buna,JUSTITIE???
Razvan Vonea chiar nu facea parte din tipologia directorilor din invatamantul bihorean,era manierat,extrem de capabil,cu multa credinta in Dumnezeu,voia sa faca multe lucruri frumoase si punea mult suflet in tot ce facea!Prin urmare,trebuia eliminat!!!!!Noapte buna,Justitie!!!!!!!!Insa dormiti pe bani multi,bani de la noi,de la amaratii astia de rand care ne amagim ca pe voi va intereseaza ADEVARUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 Iulie 2014, 17:06 de contribuabilul
Justitie,trezeste-te
stimati reprezentanti ai justitiei,sunteti chiar asa de legati la ochi sau atat de indiferenti fata de adevar incat nu va intereseaza cui puneti catusele,totul este sa aveti tapi ispasitori???chiar nu va pasa ca lasati serpii pe-afara si inchideti gandaceii?De cine ne aparati,in final,de muste?????????????????
Postat 10 Iulie 2014, 16:48 de un contribual
se aresteaza pt.gainarii
"directoarea a dat cu dedicaţie un contract de 200.000 lei, şi-a însuşit 6 smartphone-uri de serviciu şi a plătit peste 50.000 lei pentru lucrări neexecutate. În urma anchetei jurnalistice, în luna februarie, poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la şcoală şi la casa fostei directoare" DIRECTOAREA ASTA NU E ARESTATA PENTRU SUMELE ASTEA ??????????????????????????????????????????????????
Postat 10 Iulie 2014, 16:09 de iritat
RAZVANE NU TE PLANGEM CA NU AI MURIT !!!
RAZVANE NU TE PLANGEM CA NU AI MURIT! Revii tu in forta, ai potential, esti un baiat destept, asa cum putin directori sunt la ora actuala in judetul asta. Iti dorim RABDARE, INCREDERE IN VALOAREA TA SI MULTA CREDINTA BAIATULE. Dumnezeu te-a pus la grea incercare dat nu te-a parasit pentru ca esti credincios. Iti trimit ganduri bune, Doamne ajuta-ti !
Postat 10 Iulie 2014, 15:37 de S.
Bacter n-ai caracter !!!!!
Bacter n-ai caracter !!!!! Cum ai putut sa-ti tradezi propriul prieten ! De ce nu ti-ai tradat dusmanii ??????????????????? Si chiar pe Vonea l-ai turnat ???? unde iti este demnitatea ta de om....esti jalnica, grosolana si de neieratat !!!!! Vonea ar face bine sa-ti "plateasca" fiecare acuzare la care a i fost INSTIGATOARE !!!! De ce Vonea nu a dat in gat pe nimeni ? Ai vazut Bacter ce caracter are Vonea, unul pe care tu nu il vei avea niciodata !!!!!!!! De ce nu-ti dai in gat si barbatul Bacteroaie ???? Ca sora ti-ai dat o !!!! Ce neam, ce mizerie, ce femeie nedemna poti sa fie Bacter !!!!VONEA TOT RESPECTUL PENTRU FAPTUL CA A I RECUNOSCUT SI PENTRU FAPTUL CA NU A I DAT IN GAT PE ALTI !!!!!
Postat 10 Iulie 2014, 13:40 de M.
@parinte
Doamne fereste de parinti im...becili si agramati ca tine ! tu din ce categorie sociala perfecta faci parte ca sa-ti pot injura stirpea ? oare, de ce nu se vede ca , in general, capii oricaror institutii sunt predispusi coruptiei, iar apoi, se arunca anatema asupra truditorilor de rand ! cat de imbe...cil sa fii sa jignesti o intreaga clasa sociala ?
Postat 10 Iulie 2014, 13:27 de fiudeprof
pana cand
Pana cand putreziciunile care fac pact cu politia,procuratura,securitatea vor zburda in libertate si sunt inchisi oameni de bun simt care au cazut de fraieri?!
Postat 10 Iulie 2014, 11:21 de justitia
realitatea supara
Alinuta, e problema ta ce crezi. Eu am postat doar sa imi exprim parerea , ca si altii, nu sa intru in polemici cu cei care controleaza punctuatia comentariilor. Fii sigura ca am mai multa scoala si educatie (sa nu mai zic de clasa) decat tine. Adevarul supara. Poate esti unul din profesorii spagari din sistemul asta rusinos. e trist...
Postat 10 Iulie 2014, 10:35 de Teacher
TRADARE !
Vonea a fost tras pe sfoara !!! Copilul nu a participat la examenul de la romana si de la mate !!! Vonea trebuia sa rezolve geografia ! Cum se face ca politia a asteptat elevul in Viteazu sa iasa din examenul de la geografie daca nu totul ar fi fost o mare REGIZARE !!!! Bacter proceda asa ca presedinte de Bac ! Vonea nu a fost presedinte de Bac in ultimii 3 ani, deci nu era SPECIALITATEA lui, CI A LUI BACTER CARE I-A SPUS EXACT CE TREBUIE SA FACA ! Sceneta a fost pregatite minutios de anchetatori ! Tras in cursa, Vonea a picat ! !!! RUSINE BACTER !!!!
Postat 10 Iulie 2014, 10:14 de coleg
Astia sunt dascalii copiilor nostrii
Astia sunt dascalii copiilor nostrii ,spagari,curvari ,oameni fara scrupule si pregatire !? Fac afaceri in scolile statului si tot ei se plang ca nu au salarii decente. La ce fac si ce ofera copiilor nostrii nu merita nimic !!
Postat 10 Iulie 2014, 09:58 de parinte
zau?
mai, "profesore'', cum putea profesoara respectiva sa oblige elevii "oarecum" sa urmeze cursurile scolii respective, la 14 ani ??? :D La ce scoala 'predai' ?
Postat 10 Iulie 2014, 09:48 de @profesor
Ascensiunea Ramonei
Grozava asta de Ramona Bacter si barbatu-sau Calin Bacter au fost adusi de undeva de la tara de fostul insp. gen. Luca si plantati in inspectoratul scolar, ea jurista si el inspector. Pe el l-a titularizat Luca in CN Iosif Vulcan, fara concurs, pe ochii lui frumosi. Ca profesor e foarte slab. Dupa ce a plecat din inspectoratul scolar a aterizat direct in Universitate. Cum e posibil asa ceva?? Doar ea stie! Cu PILE. Dupa ce se va termina porcaria asta cu Vonea, ca orice minune tine doar 3 zile, probabil cucoana doctor docent Ramona Bacter va ajunge direct in Ministerul invatamantului. In ce lume traim! ASTA SE PETRECE DE 20 DE ANI IN INVATAMANTUL BIHOREAN.
Postat 09 Iulie 2014, 23:57 de Eu
Rusine BACTERRRRRR
(...) Bacter RAMONA..ai doi copii..chiar nu ti-e frica de Dzeu,grasa ce esti!..atata prostie in cap..nu ne-o mai arata!...daca ai citi aici ,a-i vedea ce "iubita"esti.....dizgratioasa si ca femeie si ca OM.....sper sa scape ISJ-ul de tine de tot..te-ai inscris in PSD cu "dedicatie" dela Mintas ca sa ai spate
Postat 09 Iulie 2014, 21:49 de eu
trezire
Razvane,cum ai putut sa te lasi prostit de javrele astea doua?!Ce ti-au facut?!Te-au drogat?!
Postat 09 Iulie 2014, 19:55 de antiramonica
dacia
As vrea sa stiu de ce nu postati comentariul referitor la directorul de la scoala Dacia? Pt ca am scris ca ia mita pt inscrierea copiilor in clasa 1? Pt ca am scris ca cere fondul scolii ilegal? Pt ca am scris ca cere cei 2%??? Am scris realitatea.
Postat 09 Iulie 2014, 18:25 de jokeman
Foamea de functie
Dl prof. Vonea s-a jucat cu functia de director ca la Loz in plic El n-a fost doar la CCD, la Economic sau la Andrei Saguna. S-a vrut director si la Pedagogic, in cardasie cu contabila de aici Cristina Antic. Care de fapt ii face contabilitatile firmelor lui Vonea. Doar ca celor doi nu le-a iesit pasenta. Va dati seama ce cuplu grozav ar fi fost Vonea director si Antic contabila sub...alterna ??? Ar fi mers ca pe roate propriile afaceri!! Dar acum ... Vonea a plecat ... poate o trage dupa el si pe Cristinuca asa cum a tras-o si pe Ramonica. Poate il salveaza marele judecator Antic care va judeca "drept" si-l va scoate basma curata. Vom trai si vom vedea !!
Postat 09 Iulie 2014, 18:10 de A. Saguna
!!!
Pe langa Mircea Basescu, astia sunt niste amarati, niste coate goale!
Postat 09 Iulie 2014, 18:09 de Carol
Alinuta
Draga ”teatcher”, de ce minti ca esti profesor ? Or fi multi profesorasi slab pregatiti dar sa se exprime atat de slab , nu cred ! Astia au invatat ca inainte de ”etc” NU SE PUNE VIRGULA ! Apoi , folosirea punctelor de suspensie te tradeaza ...esti tot alin.
Postat 09 Iulie 2014, 15:41 de Alinuta
Curatenie DNA ca Bungau nu poate
Jurista sefa de la Universitate se pare ca acceptând să încheie cu procurorii acord de recunoaştere si colaborare (turnatorie) care prevede condamnarea ei la 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de încercare de 3 ani, timp in care are obligaţia să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o anumita perioadă. Asa se explica ca nu este retinuta. Sa fie intrebata si de neregulile facute de dansa la Universitate la biroul juridic. Sa arate cu degetul si spre alti vinovati de fapte mult mai grave decat a directorului spagar.
Postat 09 Iulie 2014, 15:27 de a
jurista spagara
jurista spagara bacter presedinte de comisie la Eminescu acum cativa ani a primit 10000 ron nerusinata
Postat 09 Iulie 2014, 13:58 de profu
Tot la Scoala 11
Asa este .Pot sa confirm ca la Scoala 11 functiona pina de curand aceasta scoala EUROSUCCES avand administrator pe D-L Pop Ioan dar in spatele afacerii se afla Butiri Anton Lucian impreuna cu Marele Domn Director Malita Daniel platea 100 de lei chirie cu chitanta dar in realitate se plateau 100 Euro D-na Profesoara Delia obliga oarecum elevii aproape de absolvire sa urmeze cursurile scolii pe care o conduce bineinteles avand ca instructor pe acelasi Domn Director Malita
Postat 09 Iulie 2014, 09:01 de profesor
sa nu generalizam!
"toti iau spaga (sau majoritatea)"... nu e adevarat! eu mai duc acasa din cand in cand si cate o bucata de creta sau doua! ca toata lumea fura in tara asta si cu totii suntem corupti!....totusi, de ce generalizam??
Postat 09 Iulie 2014, 09:00 de nero
70% din invatamant este putred
Intradevar asa este situatia in invatamant precum a descris-o Teacher si partial sunt de acord cu Alin cand a specificat ca 70% dintre profesori. Nu inteleg de ce unii ce unii fac comentarii jignitoare la parerea cuiva, eu cred ca tocmai aici este problema in Romania, ca in loc sa COMENTAM TOTI, SA RIPOSTAM toti impotriva nemerniciilor din sistem, sa ne exprimam opinia impotriva acestui sistem groaznic din invatamant - pe care iata deja iar il schimba cu o noua ordonanta de urgenta numai pentru realizarea intereselor personale a celor de la putere.......SE GASESC UNII SA COMENTEZE IMPOTRIVA ALTORA cand normal ar fi ca toti sa comentam problema din invatamant in sine......DA, 70% dintre DIRECTORI sunt spagari, pentru ca de zeci de ani sunt pe FUNCTIE, si si-au creat o adevarata RETEA MAFIOTA..... de aici se vede ca oamenii din Romania se ocupa de paiul din ochii altora, de mici barfeli pe la colturi si nu de PARUL pe care ni-l baga in ochi atat DIRECTORII cat si guvernantii !!!!!
Postat 09 Iulie 2014, 08:40 de Profesor
Pt alinuta
Draga alinuta cateva intrebari am.cum dracu se face ca meseria asta de profesor in 80%din cazuri se misteneste din generatie in generatie ....toti fii mostenesc harul?...sau au vazut la parintii lor ca e o "vaca de muls" cu putina munca? De ce la toate grevele ce au loc sunt trimisi la inaintare femeile de servici si poate 2-3 profesori incepatori (care recunosc ca le e greu),...inseamna ca celorlalti le e bine,de ce nu intrati in legalitate si sa va fie impozitate orele date in particular?...pt ca aveti hotia in sange
Postat 09 Iulie 2014, 08:38 de Alin
alin are dreptate...
Alin are dreptate...scuze ca poate anumiti profesori se simt jigniti. Din pacate coruptia e asa de rapsandita si genrealizata in invatamant ca nu cred ca va disparea curand (sau poate niciodata). Faptul ca profesorii au salarii mici nue o scuza sa ia spaga sau atentii. In nicio tara civilizata din Europa nu se ia spaga ins coli, cu atat mai mult sa promovezi, sa iei un examen, etc. Deci, ii dau dreptate lui Alin..si sunt cadru didactic. Mi-.e sila de ce vad in tara si cum continua. Chestiile astea sunt praf in ochi..stirile astea wow..ca au prins un director luand spaga..etc. Aici e vorba de rafuieli si cine are ghinion e prins. Sa fim seriosi...toti iau spaga (sau majoritatea). Acuz sistemul si fiecare persoana care se complace in aceste practici. Ma bucur ca am iesit din acest sistem..si mi-e jena sa povestesc cuiva ce se intampal in realitate in invatamantul romanesc.
Postat 09 Iulie 2014, 00:36 de teacher
Esti lemn si comunist
Alin e doar o loaza care si-ar fi dorit si el sa "lucreze 9 luni din 12" ca sa-l citez pe ipochimen si un frustrat debil cu accente comuniste. Numai un ignorant cras poate debita niste enormitati de asa natura. Mai copil debil, tu ai habar ce inseamna sa predai o ora la o clasa plina de redusi ca tine ? Tu realizezi ca asta echivaleaza cu 3-4 ore de munca in alt domeniu ? Ordinara e doar originea ta ginecologica. Vezi tu, unul din neajunsurile democratiei e ca majoritatea normala trebuie sa suporte iesirile retarde unor materiale vegetale precum esti tu. Noroc ca stim ca bei bere la pet, consumi seminte in spatele blocului si te imbraci in trening, ca sa mergi cu familia ta grasa la mall. Nu ne facem iluzii.
Postat 08 Iulie 2014, 23:15 de @ Alin baiat violin
colegiul SAMUIL VULCAN BEIUS
PE CAND descinderi la liceele din Beius, unde fostii directori dar si actualii au cate 2-3 case,masini scumpe si se plang ce salarii mici au. Daca E SALARIUL MIC,cum au reusit sa adune case ,masini,terenuri etc. DNA, PE CE CRITERII TI-AI ALES CLIENTII ?
Postat 08 Iulie 2014, 21:42 de prof
asta
Asta e fiul profesorului de conta...sau e doar o coincidenta de nume?
Postat 08 Iulie 2014, 21:38 de jokeman
Alinuta
Aline , esti frustrat ! Ai tu ce ai cu corpul didactic. Ori ai esuat tu in domeniu( desi nu cred dupa cum folosesti punctele de suspensie) , ori esti un elev care se taraie prin scoala, ori vreun parinte de loaza. Zic asa ca prea cu patos graiesti !
Postat 08 Iulie 2014, 21:30 de Alinuta
Universitatea ce spune?
Mai poate ramine dna Bacter, incurcata rau in povestea asta de spaga, sef al Serviciului Juridic al Universitatii? Care este pozitia conducerii Universitatii?
Postat 08 Iulie 2014, 20:57 de poli
Alin
Draga Core ....cine te-a pus sa te faci profesor?...de altceva nu esti capabil?...daca tot te plangi
Postat 08 Iulie 2014, 20:38 de Alin
Prost gramada
Asta chiar ii prost gramada...si tupeu de idiot!
Postat 08 Iulie 2014, 19:38 de io
sa generalizam cu dorel
@Alin, mai da cu domestos ca puti de prostie. Posibil ca ti-ai picat bacul de prea multe ori si esti usor frustrat, dar nu e o scuza sa arunci cu minciuni la gazeta. Incerc sa fac si eu cariera in domeniul asta de cativa ani, trag ca un sclav la clasa, apoi la perfectionari, in vacante muncesc in comisii de bac, capacitate si titularizari, iar in mana raman cu 1050 de lei. Si toata ziua ascult nemultumiri, sfaturi si indicatii de la elevi, parinti, colegi, sefi, sefii sefilor... asa ca exact tu esti oarecum in plus, dar si asa stau calm si iti explic cum sta treaba, sa nu mai prostesti cititorul neavizat.
Postat 08 Iulie 2014, 19:02 de Core2
La GENERALA 11 in Oradea
La Scoala Generala 11 pe strada Moldovei ,d-na directoare adjunct Butiri Delia a tinut cu o chirie !!? de 100 de lei pe scoala de conducere auto a tatalui ,Pop Ioan , S.C.PANETIROM S.R.L. ,(EUROSUCCES PE BANI PUBLICI) ,autorizata de sotul ei ,ginerica de la ARR-BIHOR ,BUTIRI LUCIAN ANTON .Totul a durat cativa ani ! . Copii erau adusi la scoala dupa masa pentru ca D-na Directoare BUTIRI DELIA si firma tatalului protejata de sot sa aibe spatiu de afaceri de familie . Se aude ,aude cineva ! D-le Inspector General Avram !!
Postat 08 Iulie 2014, 18:56 de profesor de la 11
Sa vedem si capturi mai mari
Ma bucur ca incepe sa se aplice legea si la noi. Totusi, astept sa-i vad ca dau socoteala pt furaciune si pe Udrea, Blaga, Berceanu, Basescu, Filip, titani absoluti ai coruptiei romanesti. Adevarate regine ale vamilor, sistemelor perfectionate de colectare a spagilor si taxelor de protectie, oameni care au averi fabuloase dosite dar si complicate retele subterane prin care si-ai proptit diferiti protejati.
Postat 08 Iulie 2014, 17:43 de Bravo
Bente = o nulitate
Bente Corneliu un spagar nenorocit la fel ca taica-sau! Pe lângă faptul ca nu stie Ce preda, mai se si crede tare-n clanță! Oana secara soție de polițist profa tot la stiinte economice O insipida ce cauta doar căpătuială ....
Postat 08 Iulie 2014, 15:51 de Nelu
Asa tata asa fiu
Acum peste 20 de ani tata gunoiului de vonea Răzvan Lucian, pe cand era Director al liceului agricol a fost arestat tot pentru asa ceva Aschia nu sare departe de trunchi! PS ce ti mai fac elevele directore? Se bucura evident ca au scăpat de un libidinos ca tine!!
Postat 08 Iulie 2014, 15:37 de Gino
Mana lunga
Dar pe fosta directoare de ce nu au arestato?A facut exact ce a facut si Voinea si acum rade de el bine mersi
Postat 08 Iulie 2014, 15:20 de anonim
Ela
Paritii astuia pa cand erau profesori luau spaga si pachete de cafea...na ce sa zic am evoluat
Postat 08 Iulie 2014, 14:26 de Ela
Mana lunga
dar cu fosta directoare de la Saguna,asa zisa ''MANA LUNGA''(Lung Antiana),cum ramane?nici o veste?a scapat basma curata dupa cate a facut?PE cine pedepseste legea,pe cei nevinovati?In puscarie cu ei!!!
Postat 08 Iulie 2014, 13:54 de anonim
MĂI, DIRECTORE!
DA' REPEDE TE-AI MAI ÎNTINS LA ŞPAGĂ !!! AL CUI EŞTI TU, MĂI???? TU CÂT AI DAT PENTRU FUNCŢIE????PLUS CĂ TE-A DUS MINTEA CAM PUŢIN !
Postat 08 Iulie 2014, 13:35 de ADINA
Alin
Ordinarii astia pe langa ca lucreaza 9luni din 12 si nu mai mult de 20 de ore pe saptamana ,concedii platite de elevi ,atentii garla ,ore in particular fara nici un impozit ...mai si iau spaga....70%din profesori sunt la fel
Postat 08 Iulie 2014, 12:40 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON