URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2014, 14:28

Cu copiii nu e de joacă! Centrul de educaţie şi consiliere Mentorya oferă programe de perfecţionare în funcţie de talentul fiecărui micuţ (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu lăsaţi viitorul copilului dumneavoastră la voia întâmplării! Inagurat vineri seară, Centrul de educaţie şi consiliere Mentorya din strada Rovine nr 6 pune la dispoziţia copiilor de orice vârstă nu mai puţin de 25 de programe de dezvoltare, inclusiv în limba maghiară, de la cursuri de flaut, pictură şi ecologie la logopedie, educaţie parentală şi consiliere psihologică.

Conceput să ajute la perfecţionarea copiilor de orice vârstă, centrul Mentorya e singurul din ţară care oferă programe de dezvoltare pentru toate tipurile de inteligenţă, de la cea logică până la cea lingvistică şi muzicală. "Nu există copil sau părinte care să vină în centru la noi şi să nu găsească măcar un program care să îi placă", spune psihologul Ioana Grigorescu.

Sub îndrumarea a nu mai puţin de 12 specialişti, de la psihologi la profesori de dans, desen, limbi străine sau muzică, preşcolarii învaţă să coopereze, îşi fac prieteni, vorbesc în engleză, cântă, desenează. "Copiii învaţă că nu suntem în competiţie, că facem o echipă, şi fiecare trebuie să îşi accepte colegii şi să coopeereze, lucru care îi va ajuta în viaţă", explică şi psihologul Andrei Leahu.

La fel, şcolarii sunt instruiţi cum să relaţioneze cu colegii sau să depăşească problemele specifice, liceenii pot obţine sfaturi de orientare şcolară sau în carieră, iar adolescenţii sunt îndrumaţi să treacă pentru criza specifică vârstei.

"Centrul derulează programe pentru adolescenţi concepute anume să prevină problemele de comportament, consumul de substanţe interzise, iar aceştia să înveţe să comunice cu părinţii lor. Sub supravegherea unui psiholog se organizează jocuri în care tinerii sunt puşi să joace rolul propriilor părinţi, pentru a înţelege mai uşor cum gândesc aceştia şi de ce reacţionează într-un anumit fel", povesteşte Leahu.

În plus, Mentorya mai oferă programe de logopedie, consiliere psihologică şi psihoterapie. De-a lungul orei, părinţii pot aştepta într-o sală special amenajată sau pot urma şi ei cursuri de parenting, de îngrijire a sarcinii sau altele.

"Centrul are sediul la un minut de principala arteră pietonală a oraşului. În intervalul în care copilul este la curs, părintele poate să iasă la plimbare pe strada Republicii, poate aştepta într-o sală special amenajată sau poate participa, la rândul său, la diferite programe în care să înveţe îndrumaţi de specialişti ce să facă cu copiii în diferite situaţii, cum să îi educe şi cum să prevină problemele fiecărei vârste în parte", spune Ioana Grigorescu.

Centrul de educaţie şi consiliere Mentorya este deschis zilnic între orele 12.00-20.00 de-a lungul întregului an şcolar, iar cursurile sunt de o oră pe săptămână în clase de cel mult opt copii. Doritorii pot obţine informaţii suplimentare despre programe la telefon 0740.314.018, pe e-mail la mentorya@gmail.com sau pe pagina Mentorya de pe Facebook.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Oferta teren GRATUIT
Ofer gratuit teren pentru activitati caritabile, sociale sau culturale. Tel.0740208574
Postat 04 Octombrie 2014, 15:44 de Tont Gheorghe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON