URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2015, 17:40

Companii din toată ţara îşi caută viitorii ingineri la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În premieră, Universitatea din Oradea este organizatorul unui concurs naţional dedicat studenţilor de la Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii, Tehnologii de Interconectare Electronică 2015, aflat la a 24-a ediţie.

Studenţi din 12 centre universitare, inclusiv de la universităţile de Politehnică din Bucureşti şi Timişoara, au venit la Oradea pentru a se întrece. Examenul pe care îl vor da n-are însă nicio legătură cu profesorii lor. „Subiectele, baremele şi corectura vor fi realizate de reprezentanţii industriei, companiilor de profil din toată ţara. Noi suntem doar organizatori şi spectatori”, a explicat profesoara Cornelia Gordan, directorul Departamentului de Electronică şi Telecomunicaţii al Universităţii din Oradea.

Astfel, reprezentanţii a zece companii multinaţionale, inclusiv Continental, Plexus, Celestica ori Siemens, au conceput joi subiectele de examen ce vor fi date vineri studenţilor. Regulamentul concursului  prevede că fiecare universitate este reprezentată de trei studenţi, aleşi în urma unei selecţii locale, dar care concurează individual.

Adevărata menire a competiţie nu este întrecerea studenţească, însă, ci stabilirea unei legături între studenţi şi companii. „Companiile vin la acest concurs pentru a-şi găsi viitorii angajaţi în rândul celor mai buni studenţi, angajaţi pe care îi duc direct în departamentele de producţie”, a explicat Gordan.

Potrivit profesoarei, doi dintre studenţii care au reprezentat Universitatea din Oradea anul trecut la această competiţie au ajuns angajaţi ai companiei Continental Timişoara.

Competiţia a fost deschisă oficial joi, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, în prezenţa rectorului Constantin Bungău, a preşedintelui Senatului universitar Sorin Curilă, a directoarei Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, Delia Ungur, şi a altor profesori din ţară şi din străinătate, respectiv reprezentanţi de companii din domeniu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Fanfaronada ieftina
Asa precum la alte mari fabrici si uzine din zonele industriale aproape goale... da sunt mai multe in Oradea chiar daca pare curios angajarile se fac cu 6 -7 luni inainte si aceste recrutari false sunt praf in ochi pentru fraieri care mai au timp sa le creada... Omul potrivit la locul nimerit... Recrutarile acestea au scopul de a cauta oameni sa lucreze in locul celor care sunt angajati deja pe functii si cu salarii dar sunt ai cuiva sau recomandati si nu trebuie deranjati pentru ca ei au banii lor dar au nevoie de un loc unde sa isi petreaca diminetile cand e inchis la mall ... si sa citeasca presa.. socializeze si sa manance o saratea la chefurile firmei...
Postat 24 Aprilie 2015, 09:47 de tzopunpecamp
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON