URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2012, 15:02

Clădirile Universităţii au devenit monument istoric (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Curtea Universităţii din Oradea s-a umplut de oaspeţi joi înainte de prânz, cu prilejul a două evenimente găzduite de instituţie.

Primul a presupus dezvelirea plăcii care atestă că 12 clădiri din campusul universitar orădean sunt oficial monumente istorice. Cele 12 imobile sunt construite între anii 1912-1913 şi au reprezentat sediul fostei Şcoli de Jandarmi din Oradea.

Dezvelirea plăcii s-a făcut de către rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, şi de preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, în prezenţa directoarei Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor din Oradea, Angela Lupşea, dar şi a altor zeci de invitaţi.

Printre aceştia s-au numărat prefectul Claudiu Pop, şeful interimar al Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Ioan Huluban, episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, dar şi vicepreşedintele Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, Daniel David.

După scurta ceremonie de dezvelire a plăcii care atestă importanţa clădirilor din campus, toţi cei prezenţi s-au mutat în Aula Magna a Universităţii, unde a avut loc festivitatea de debut a celei de-a 23-a ediţie a Săptămânii Ştiinţifice, un conglomerat de manifestări ştiinţifice organizate de fiecare facultate orădeană.

Pe lângă cei prezenţi de la prima ceremonie, în Aula Magna s-au mai alăturat primarul Ilie Bolojan, şi şeful Poliţiei bihorene, Liviu Popa. Evident, de la eveniment nu au lipsit prorectorii, decanii şi cadre didactice orădene.

După discursuri despre importanţa cercetării ştiinţifice pentru universitari, dar şi după urări de bine din partea oficialităţilor pentru noua conducere a Universităţii, profesorul universitar Daniel David a purtat o discuţie cu cadrele didactice orădene despre oportunităţi şi obstacole în cercetare.

Săptămâna Ştiinţifică a Universităţii din Oradea reprezintă o serie de conferinţe, seminarii ori lansări de carte, organizate de fiecare facultate în parte pe durata mai multor săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Lia Pop
dar unde e Lia Pop???
Postat 28 Mai 2012, 18:49 de Adi
lauda-ma gura...
Va mirati ca lumea e prea mica pentru un om asa mare ca el? Numai laude si felicitari gasesti pe blogul lui.
Postat 27 Mai 2012, 10:20 de gigi
CE LEGATURA ARE BOLOJAN CU UNIVERSITATEA
DIN CATE STIU EU,PRIMARIA NU ARE NICI O LEGATURA CU UNIVERSITATEA DIN ORADEA...POATE DOAR CU PARCAREA DE ACOLO NU MAI STIE CE SA ISI ATRIBUIE SI EL CA A FACUT
Postat 26 Mai 2012, 10:32 de fellix
Rectorasul cel ambitios
se pare ca pe noul rector il preocupa mai mult dezvelirea monumentelor si depunerile de coroane decat rezolvarea problemelor interne ale universitatii care cer munca fara blitzuri. Isi pregateste deja ascensiunea in spatiul politic? E deja prea mica functia de rector si vrea mai mult?
Postat 26 Mai 2012, 09:36 de gojdistu
Emetiral
ce gretoase poze! O adunatura de politruci inculti, impostori intelectuali si lingai cu sperante de parvenire! Mai bine fotografiati parcul si ”monumentele” cu termopane.
Postat 25 Mai 2012, 08:40 de dr house
vai
In E104 iti pica tencuiala in cap!
Postat 25 Mai 2012, 00:12 de je
inca una
încă o greşeală Adriana, "construite între anii 1912-1912". Între 1912-1913
Postat 24 Mai 2012, 18:41 de Adi
Unde sunt cladirile?
@adriana...nu era mai nteresanta o galerie cu imagini reprezentand cladirile in cauza?
Postat 24 Mai 2012, 16:05 de forlany
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON