URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2016, 13:15

Ce facem cu Universitatea? Mircea Morariu cere demisia rectorului Bungău, Mihai Maci vrea "tutelă" de la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Problemele Universităţii din Oradea au devenit subiect dezbătut şi în presa naţională. Doi universitari orădeni, Mircea Morariu şi Mihai Maci, şi-au scris opiniile despre scandalul în care este implicat rectorul Constantin Bungău, trimis în judecată de procurorii DNA, cei doi prezentându-le în articole publicate în Adevărul, respectiv pe platforma online Contributors.

Morariu vrea demisii

Intitulat "Liber la plagiat în Universitatea românească", articolul publicat luni de Morariu pe site-ul Adevărul are ca punct de plecare decizia Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor de a nu modifica Ordonanţa de Urgenţă privind regimul doctoratelor, trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, ceea ce arată că deputaţii vor ca universităţile să fie "răspunzătoare" de verificarea doctoratelor, eliminând atribuţiile CNATDCU.

"Nu, oricât mi-ar părea de rău că trebuie să spun şi să scriu asta, realitatea e că Universităţile României nu ştiu, nu pot, nu vor să se apere de impostori. Din contră. Îi cultivă. La vârful lor, prin birouri, prin rectorate, decanate şi senate universitare strecurându-se inşi cu abilităţi recunoscute în a fura şi a minţi", a scris Morariu.

În acest context, universitarul a vorbit despre cazul Universităţii din Oradea, care a fost "de prea multe ori implicată în astfel de mega-scandaluri", Morariu pomenind de diplomele false eliberate contra cost de clanul Maghiar şi de concursuri comandate şi aranjate. Autorul îi critică pe prorectorii, decanii şi senatorii universitari că sunt "preocupaţi să îşi asigure indemnizaţii grase" şi că "nu au tăria de a spune gata, aşa nu se mai poate!".

"S-a ajuns până acolo încât pe un forum al unui săptămânal local una dintre prorectoriţe ne îndeamnă iresponsabil la solidaritate şi la încredere în "colegii noştri". Cu şpăgarii şi traficanţii de influenţă!  Regret, eu nu mă simt coleg nici cu ea şi nici cu ei", a scris Morariu, referindu-se la un mesaj lăsat săptămâna trecută pe forumul eBihoreanul.ro de prorectorul Marcela Prada.

Arătând că la Universitatea din Oradea "impostura se lăfăie în voie la cel mai înalt nivel", Morariu aminteşte şi că Bungău l-a numit decan al Facultăţii de Medicină pe Adrian Maghiar, acelaşi care a scăpat de răspundere în scandalul diplomelor false doar pentru că la momentul judecării acestea se prescriseseră. "Cu astfel de inşi să fiu eu solidar, ne-stimată doamnă prorector? Niciodată! Fie şi numai pentru acest apel la solidaritate ar trebui să aveţi onoarea de a demisiona urgent, la fel cum ar trebui să plece din funcţii mulţi dintre prorectori, decani şi senatori!  Desigur, în frunte cu rectorul care a târât într-un nou scandal Universitatea din Oradea", a scris Morariu.

Demoni reînviaţi

Problemele Universităţii din Oradea le-a dezbătut şi filozoful Mihai Maci într-un text publicat pe platforma online contributors.ro, intitulat "Ce ar mai fi de spus...". Tema articolului lui Maci este tocmai scandalul prin care trece acum Universitatea din Oradea. Maci mărturiseşte că detaliile din rechizitoriul întocmit de procurori, prezentate de BIHOREANUL, i-au adus o dezamăgire personală, întrucât îl considera pe Bungău un om ponderat, "care-şi judecă bine cuvintele şi atitudinile, fără iniţiative deosebite, dar care – în continuarea predecesorului dânsului – a reuşit să scoată Universitatea din Oradea din zona anecdotei groteşti în care o dusese "părintele fondator" al instituţiei, d-l Teodor Maghiar".

Maci a făcut o remarcă interesantă şi despre Camelia Dindelegan, conferenţiara care a vrut să ajungă profesor cu orice preţ, arătând că deşi a activat 12 ani în aceeaşi facultate cu aceasta nu-şi aminteşte nici s-o fi văzut, nici să fi auzit de ea: "E puţin bizar să vezi consacrat drept profesor (adică pe cea mai înaltă treaptă academică) un om pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-l cunoşti, dar despre care nu ştii nimic".

"Nu vreau să-l scuz în nici un fel pe d-l Bungău, dar pot să bănuiesc cum i-au sticlit ochii când s-a pus pe tapet trucul cu "şcoala doctorală" de la Psihologie (truc în baza căruia "i s-a scos postul" d-nei Dindelegan). Şi asta din cu totul alte raţiuni decât cele legate de banala corupţie (şi pe care nu ştiu dacă procurorii le înţeleg): Universitatea din Oradea e într-un permanent declin al numărului de studenţi (pe care nu-l mai camuflează nici măcar jocul cu cifrele – aceeaşi persoană înscrisă la trei facultăţi şi "raportată" de trei ori) – drept care nu mai are alt atu, pe lângă Minister, atunci când cere "finanţări", decât "performanţa". Or ce altceva decât "performanţă" e faptul de a face "şcoli doctorale" în fiecare departament?", a arătat Mihai Maci.

Autorul constată că întreg scandalul de corupţie pare de fapt o găinărie: "o promovare "aranjată" pentru "o fată bună", comisii, multe hârtii, telefoane şi inevitabilele "atenţii"". "Dar ceea ce mi se pare cu adevărat trist nu e faptul că Rectorul a făcut sau nu un anumit lucru (asta va decide justiţia), cât acela că a lăsat să se-nţeleagă că l-ar putea face", a scris Maci.

Filozoful îi impută lui Bungău că a "uitat" că un rector trebuie să dea direcţia unei universităţii, ceea ce presupune hotărâre şi fermitate. "Ca angajat al Universităţii mi se pare că greşala d-lui Bungău nu e aceea că a fost un om slab, căruia i se pot reproşa diverse, ci că a fost un Rector slab, care în loc să decidă (şi nu acum, ci de la început) o regulă clară şi universală, a crezut că-i poate mulţumi pe toţi. Iluzia dânsului că lucrurile pot fi aplanate dându-i fiecăruia ceva s-a dovedit, finalmente, păguboasă. Şi pentru dânsul (şi e păcat), şi pentru noi toţi (şi e şi mai păcat). Principalul merit al dânsului – acela de a fi ferit Universitatea de scandaluri şi de ridicol – a fost pierdut (pentru mine inexplicabil) în câteva zile. Mă tem că acum, indiferent cum se vor judeca lucrurile, răul a fost făcut. După un deceniu, demonii din vremea d-lui Maghiar au răsturnat capacul ce părea că i-a relegat în trecut şi ies iarăşi la lumină", scrie Mihai Maci.

Lipseşte un "rector serios"

Previzionând că, mai devreme sau mai târziu, Universitatea din Oradea va organiza noi alegeri, Maci consemnează că un rector serios nu se profilează la orizont, iar dacă la scrutin se va prezenta acelaşi Florian Bodog care l-a contracandidat şi pe Bungău, instituţia se va întoarce dintr-un singur pas "ab originem, adică în plin feudalism universitar". În lipsa unei aternative viabile, maximum la ce universitarii orădeni pot spera este un rector tot ca Bungău: "un om mai curând şters, cu abilităţi tehnice, bun manipulator al hârtiilor, eventual cu trecere pe la Minister, incapabil să facă faţă unui dezastru în mers (scăderea numărului studenţilor) şi încercând să mulţumească toate partidele şi clanurile formate încă din anii ’90".

Drept urmare, Maci face o propunere inedită: punerea Universităţii sub tutela unei comisii centrale. "Mi se va spune că mai există ceva numit "autonomie universitară". Aşa e; am văzut – cel puţin aici, la Oradea – cum funcţionează de 26 de ani: autonomia universitară înseamnă că şeful face ce vrea el, că de-aia e şef, iar Ministerul (cointeresat şi el) îi dă bani şi (eventual) îi acoperă scandalurile", a scris Maci.

Autorul subliniază că autonomia universitară este un argument pentru "daţi-ne bani şi lăsaţi-ne să facem ce ştim noi mai bine", iar Universitatea din Oradea ar putea fi astfel un proiect pilot de reformare. "Pot fi desfiinţate o mulţime de secţii (inclusiv cea la lucrez eu) care nu produc decât gastarbeiter-i şi vânzători la Kaufland, pot fi reorganizate secţiile cu căutare pe piaţă ori care converg cu dezvoltarea oraşului sau poate fi accentuat un profil care să dea specificul viitoarei Universităţi, se pot introduce programe de reconversie profesională, pot fi create secţii care să ofere servicii publice (de la conferinţe la scriere de proiecte europene) etc. Pot fi făcute multe", conchide Maci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
47 Comentarii
@imb
In cazul descris de tine daca citezi o lucrare care s-a dovedit ca este zero dpdv stiintific, inseamna ca sau rezultatul obtinut este la fel egal cu zero, sau ai citat-o penntru ca google ti-a aratat ca lucrarea incriminata e in domeniul tau de interes si pare mai "stiintifica" sau "documentata" daca ai cit mai multe citari din domeniul. Cei ce au demonstrat nulitatea lucrarii citate nu au avut timp sau chef sa vada ce rezultate formidabile au obtinut cei ce au citat lucrarea incriminata
Postat 19 Septembrie 2016, 21:36 de ionneculce
ionneculce
lucrarile cu valoare zero nu sunt citate decat, cel mult, intre prietenii autorilor, sau sunt auto-citari. mai pot fi si exceptii (greseli) dar nu se ajunge la un nr de citari de ordinul zecilor, un numar de la care se poate spune ca lucrarea este de interes si are valoare.
Postat 19 Septembrie 2016, 11:17 de imb
@imb
"Unul dintre cele cele mai obiective criterii pentru masurarea valorii unei lucrari este numarul de citari. In general valoarea lucrarii creste odata cu numarul de citari". O regula matematica simpla spune ca daca aduni zero de un milion de ori obtii tot zero. Pornind de aici, daca o lucrare are valoare stiintifica zero, inseamna ca si daca e citata de un milion de ori valoare ei tot zero ramine. Si mai este o problema. Faptul ca cei ce citeaza o astfel de lucrare sint fie cei ce demonstreaza nulitatea ei, fie cei care au pus-o la citari doar ca sa aiba o lista cu citari lunga si astfel sa para propria lor lucrare cit mai "stiintifica" si "documentata" (e o practica frecventa acest lucru), fie ca au folosit rezultatele din acea lucrare, care este un lucru GRAV, pentru ca daca rezultatele tale se bazeaza pe niste rezultate egale cu zero, inseamna ca ceea ce publici tu este tot egal cu zero.
Postat 16 Septembrie 2016, 22:42 de ionneculce
Valoarea este dată (şi) de propunerea"inedită"
Logica este aceea care lipseşte din afirmaţiile, altfel, distinsului domn. Seamnănă prea mult cu rezolvările politicienilor atunci când nu mai au soluţii: "ne obligă cei din U.E."
Postat 16 Septembrie 2016, 15:52 de eutanasiu
@eutanasiu
...da este...totusi la care ascensiune te referi?...ca omu dupa 22 de ani de munca la 45 de ani e tot lector post pe care beizadelele de regula il ocupa la 26 de ani...valoare are...pot sa confirme toti cei care il cunosc...mentinerea...nu stiu :-)
Postat 15 Septembrie 2016, 20:38 de Cleopard
Pedigree-ul apă nu se face!
Este domnul Maci ginerele domnului Filip? Ascensiunea, menţinerea şi valoarea au astfel o explicaţie.
Postat 15 Septembrie 2016, 20:32 de eutanasiu
citari independente, SRI
Faptul ca mai apar probleme si in sistemul ISI inca nu inseamna ca tot sistemul este gresit. Oricum sunt mai putine cazuri cu probleme decat la reviste gen Anusurile Universitatii XY. Iar revistele cu plata pot fi ocolite din start. Revin din nou la criteriile lui FUNERIU. SRI si citari. Era cel mai tarnsparent sistem de evaluare. Sa-mi zica cineva ca nu. Nu zic, avea greseli. In anumite domenii au cerut cam prea putin (vezi medicina, geografie... cu SRI de 0,2... sic!).
Postat 15 Septembrie 2016, 19:26 de sasi
pentru ionneculce
Referitor la chestiunea "apare o alta lucrare ISI publicata de oameni din domeniu, care apare intr-un termen record si care pur si simplu demonstreaza ca lucrarea publicata de X are valoare stiintifica zero". Acest lucru se poate intampla si la alte universtitati (chiar s-au intamplat, sunt celebre cazurile din Nature unde, in cazul unor articole, datele au fost manipulate). Unul dintre cele cele mai obiective criterii pentru masurarea valorii unei lucrari este numarul de citari. In general valoarea lucrarii creste odata cu numarul de citari. E adevarat ca unele citari pot fi oarecum "fortate" - dar astea sunt exceptii ...
Postat 15 Septembrie 2016, 12:16 de imb
@Shogun
...pai e un targ si oradenii niste targoveti majoritatea cu radacini adanci (sau chiar cu un picior) in mediul rural adiacent Florentei evreiesti. Generatiile care au construit orasul cu care ne umflam in pene sunt fie in Olosig fie in urna de la Auschwitz. Orasul nu graviteaza in jurul universitatii cum e Clujul de pilda. Muzeul, Biblioteca JUdeteana, cate o initiativa privata, Revista Familia...toate sunt mai convingatoare intelectual decat manifestarile de resort ale UO. Daaar...daca nu o face vre-un comitet sau vre-o comitzie ministeriala (legal nu prea au ce sa faca), ordine va face pana la urma piata si succesiunea invariabila a generatiilor. Se intelege aici vorbim de umanioare pentru ca in invatamantul universitar oradean exista si facultati tehnice cu care e alta poveste.
Postat 15 Septembrie 2016, 10:07 de Cleopard
SUNT MAI GREU...( IN GENERAL )
@Moderator: N-am inteles nimic dar asa o fi! " Ghinion "...pentru mine...
Postat 15 Septembrie 2016, 00:34 de TDS
@Iness
Eu nu lucrez la Universitatea din Oradea însă mă preocupă soarta instituției respective pentru că fără ea Oradea devine un târg iar noi niște târgoveți - dacă nu chiar suntem deja.
Postat 14 Septembrie 2016, 22:48 de Shogun
@iness
La cate comentarii si opinii aveti păreti totusi destul de interesata de subiect. Poate ca rubrica umoristica nu va satisface suficient, deci, you are welcome to be our guest!
Postat 14 Septembrie 2016, 22:47 de cercetas
@ shogun
in locde " CErcetas "
Postat 14 Septembrie 2016, 22:13 de Iness
@cercetas
In caz ca n-ai obsevat,lumea sta foarte linistita in ceea ce priveste UO. Voi,din inside -ul UO sinteti singurii nelinistiti,ca sa nu zic panicati. Cei de pe margine ( in care ma includ ),doar aplaudam sau radem pur si simplu. So, Keep on !
Postat 14 Septembrie 2016, 22:11 de Iness
@ionneculce
Bunul simt numeste asta impostura. Problema care apare este data de faptul ca o revista (ISI- sunt si aici o multime de impostori care fac bani frumosi de pe urma legislatiei noastre- numere intregi cu autori romani care publica ce le trece prin cap contra a sute de euro) a legitimat impostura. Cine poate stabili care „ISI” greseste? Cred ca singura solutie este nominalizarea „omului de stiinta” si a operei sale. Asa vor avea mai multi acces si posibilitatea sa-si spuna parerea.
Postat 14 Septembrie 2016, 21:57 de cercetas
O intrebare
Poate sa raspunda cineva daca situatia descrisa mai jos este impostura? 1. O persoana (sa o numim X) publica un articol ISI pe care il foloseste pentru a-si lua doctoratul. Pina aici nimic neobisnuit. Doar ca dupa scurt timp apare o alta lucrare ISI publicata de oameni din domeniu, care apare intr-un termen record si care pur si simplu demonstreaza ca lucrarea publicata de X are valoare stiintifica zero. 2. Tot persoana X mai publica o serie de alte 4 lucrari ISI (una in colaborare cu altii pe care probabil ca i-a trecut din "prietenie" ca si coautori). Aceste lucrari sint folosite pentru a promova ca si conferentiar, iar apoi ca profesor. In urma publicarii acestor lucrari apare o alta lucrare (s-ar putea sa fie mai multe chiar), care demonstreaza ca TOATE aceste lucrari publicate de X au valoarea stiintifica egala cu zero. X este in prezent profesor universitar la... ati ghicit, desigur, UO. Intrebarea mea: este sau nu impostura sa te folosesti de articole ISI care au valoarea stiintifica ZERO pentru promoovare si sa beneficiezi de aproximativ 15 ani de beneficcile produse in urma publicarii acestor "lucrari stiintifice"?
Postat 14 Septembrie 2016, 21:40 de ionneculce
Greu
Na, ce să zic? - trăim vremuri grele. Atât în țară la noi, cât și în Occident lumea academică universitară se confruntă cu - nu știu cum să-i zic - un val de plagiatori și impostori... ceva de groază. Asta, desigur, nu scuză situația de la noi și nici nu fac aici pledoarii în favoarea hoțomanilor care se ocupă cu furtișaguri academice însă partea rea, aia rea de tot, e că Occidentul încă are universități tare și serioase, pe când la noi e jale. Singura șansă a Universității din Oradea - umflată, întocmai celorlalte universități din țară, cu profesori plătiți bine între 1995 și 2008 (iar unii sunt plătiți excelent până astăzi) - este să dea de pământ cu hoții și puturoșii, după care să angajeze profesori serioși. Dacă asta nu se face, vom rămâne o universitate demnă de coada plutonului plină de cadre didactice mediocre pe care nici nu le poți da afară că - deh - predau și scriu cât de cât, dar nici nu le poți face să publice la nivel de cercetare științifică serioasă pentru că-i doar fix în cot, iar salariile, așa cum sunt, tot le intră în jeburi. De situația asta mă tem mai rău decât de cea a desființării universității - care nu se va întâmpla, să stea lumea liniștită.
Postat 14 Septembrie 2016, 18:54 de Shogun
Re: ....
Re ****rea nu cred ca-si mai are rostul.
Postat 14 Septembrie 2016, 14:55 de Iness
...
daca tot ne aflam la capitolul "idei fanteziste" propun sa se depopuleze universitatea si sa se repopuleze prin concursuri cinstite pe toate posturile. Sa vedeti cati mari profesori mai raman si cate scoli doctorale!
Postat 14 Septembrie 2016, 14:02 de cercetas
:-)
Interesant si impresionant in acelasi timp....Maci cere sa fie desfiintat departamentul din Univ in care lucreaza pe motiv ca nu produce dcat vanzatori in Kaufland. Pt cei ce nu stiu respectivul departament recicleaza sub o eticheta mai comerciala cadre de la istorie, stiinte politice, folosofie...care predau cam aceleasi cursuri cu titlul usor schimbat...pentru ca tot de la Maci citire via von Humboldt, Universitatea nu trebuie sa fie scoala profesionala, adica nu trebuie sa-i invete pe studenti o meserie...nu trebuie sa-i invete nimic...eventual cum sa gandeasca frumos...cum sa-si largeasca orizontul.
Postat 14 Septembrie 2016, 10:24 de Cleopard
SI TOTUSI...
@Moderator: Evident ca aseara ma incinsesem ! Totusi cand atentionezi pe cineva ii spui exact ce anume a incalcat! Punct cu punct sau " pas cu pas ". Zic...
Postat 14 Septembrie 2016, 07:16 de TDS
RE: SI TOTUSI...
Ce s-a încălcat s-a cenzurat, pas cu pas....
Postat 14 Septembrie 2016, 11:10 de Moderator
Soluția
Soluția nu este închiderea UO, ci rentabilizarea ei. Cei care nu lucrează, nu fac cercetare, nu publică trebuie scoși din circuit. Dacă Universitatea va avea profesori serioși, cu publicații serioase, va avea și studenți. Nu poți însă accepta pe posturi universitare profesori cu CV-uri de cadre didactice din învățământul pre-universitar. E simplu.
Postat 14 Septembrie 2016, 06:27 de Shogun
dispret pentru Bungau si tuterii lui
@Adina Ati uitat să adăugați. Si faceti toate acestea sub conducerea unor indivizi precum Bungău, Roșca, Curilă, Pașca, Macocian, Prada! Cu toții ciocul mic! Că oricum ei au intotdeauna dreptate. Mai ales acum cind indivizii/mincinoșii respectivi se pregătesc să vă umfle iar normele! V-au mintit cind v-au promis că vor intra in legalitate doar din motive electorale! Oare nu le e rusine acestor oameni de nimic, plus Chipea, plus Dindelegan, să mai calce in Universitate? Nu, ei sunt PRODUSUL MARETEI EPOCI MAGHIAR! Dispret pentru aceste specimene!
Postat 14 Septembrie 2016, 04:22 de andreimagheru
Ce faceți cu Universitatea?
puneți mâna și munciți, cercetați, studiați, țineți-vă orele și nu tot filosofați atâta și mai ales nu mai ieșiți atâta în presă!!!
Postat 14 Septembrie 2016, 01:15 de ADINA
noi cu cine votam?
Nu a instaurat Bungau coruptia in UO dar a tolerat-o. Desi a avut cateva ocazii bune sa se impună și să schimbe macazul a ratat fiecare „șansă”. Și-a început mandatul cu cel mai spectaculos caz posibil: Mang! Cea mai bună ocazie de a arăta întregii țări,și nu numai, o altă față a universității dar el a preferat sa-l acopere. Lista ar putea continua, dar ce rost mai are? Propunerea dlui Maci pica si pentru faptul ca universitarii oradeni au votat să-și aleagă ei rectorul, nu sa fie selectat in urma unui concurs. Nu ca un concurs ar inspira prea multa incredere, votul insa a aratat care ne sunt optiunile si care sunt votantii. Deci? Daca=si da maine demisia cine credeti ca ar fi in locul lui? Familia Curila, familia Badulescu, familia Rosca (cu sotia profesoara fara doctorat), familia Bara, familia Bandici, familia Ilies, familia Tarca si lista poate continua...
Postat 13 Septembrie 2016, 23:56 de radu
@TDS
Domnule, observ ca aveti extraordinar de mult timp, un interes deosebit pentru Universitate si pentru un anumit popa. Decat sa va bateti capul cu etimologia numelui domnului Maci si sa invadati si facebook-ul mai bine v-ati concentra asupra lucrarilor ISI scrise de sotia unui PSD-ist celebru care va promova zilele astea cu lucrari scrise de domn parinte printre „n” contracte, cursuri la facultate si cele sfinte. Pe lista de lucrari a doamnei Diana veti gasi doua cu titluri foarte asemanatoare publicate in 2015, respectiv 2016. Studiati-le si daca aveti noroc poate descoperiti un autoplagiat. Un pas mic dar cel putin ii lasati pe ceilalti sa dezbata teme de interes mai general. Succes!
Postat 13 Septembrie 2016, 23:31 de radu
NULITATILE
Am vazut absolvente de drept UO care nu erau CAPABILE SA SCRIE O SIMPLA CERERE! DESFIIIINTAREA!
Postat 13 Septembrie 2016, 22:51 de TDS
H ( UO )
Maci, teza ta e pe bune ! Nu stiu, intreb ! VERIFICAREA! Sa se verifice la sange tot ! Stiu eu o secretara semi-analfabeta devenita...licentiata ! Stiu eu o fosta muncitoare NECALIFICATA cu probleme penale in epoca care a obtinu diploma la UO! ... Le cunosc...EU NU MERG LA VREUN MEDIC ABSOLVENT U.O.! REFUZ ! NU VREAU! ... DESFIINTATI UO!
Postat 13 Septembrie 2016, 22:46 de TDS
RE: H ( UO )
TDS, te-ai încins prea tare şi deja te "loveşti" de articolele regulamentului!
Postat 13 Septembrie 2016, 23:29 de Moderator
DUR ! DAR ADEVARAT
@poli: Nu pot sa cred ca Bungau a instaurat coruptia, impostura , non valoarea in UO! Acestea sunt de cand....FACEREA U.O. Am mai spus-o: UO este o CoNSTRUCTIE FALSAAA ! CREATORUL Maghiar ( sustinut si de Filip, cred ) a avut o IDEE INFECTA ! Asa era obisnuit de pe vremea institului de subingeri! UO= INSTITUTIE DE MAXIMA ORIBILITATE ! Dar eu doar comentez! Toata UO trebuie verificata ! TOT ! Poate femeile de serviciu nu au obtinut diploma la UO! In rest asistente, brancardieri, secretare, toata PLEAVA! Acum eu scriu la modul: TOTI! Sigur sunt si cativa buni! Dar daca JAAAPITE, non valori ca Filip, Bolos, Abrudan termopan, Anca Magdalena Popescu /asistenta la 50+ /, etc. sunt vedete UO atunci INCHIDETI DREAQ' TOT! UO ESTE FAAALSA! DESFIIINTAREA! Aceasta e solutia! UO=IMPOSTURA FURT FALSITATE ! Facultate de muzica pentru cine? A mai auzit cineva ceva despre Raducu? Facultate pentru folcloristi ! Macar de ar pastra folclorul ! Cine e Agneta ? O mediocritate ( cel mult )! Arte ? Hinsu Maris? Nici ei nu s-au definit! DESFIINTAREA! URGENT!
Postat 13 Septembrie 2016, 22:35 de TDS
problema
Draga Istvan, putem fi de acord ca unele dintre principalele probleme ale UO astazi sunt coruptia si impostura? Aceasta este realitatea peste care pana mai ieri trona surazator dl Bungau. Daca se elimina coruptia si nepotismul care guverneaza promovarea si accesul oamenilor in pozitii de responsabilitate, zarea se limpezeste. Examenele se dau si se iau corect, promovarile ii vor aduce in fata pe cei merituosi si va avea sens sa scriem articole ISI pentru ca ele vor fi apreciate mai mult decat acum. Sigur, e iluzoriu sa credem ca se va intimpla asa foarte curand. Dar cu ce sa mai contribuie dl Bungau la un astfel de obiectiv acum? Cine mai poate crede in el? Cum mai poate discuta Primaria si mediul de afaceri cu un om total compromis? Sau tinem mortis sa credem ca dl Bungau e victima vreunei conspiratii si ca in fond el nici n-a facut cine stie ce mare rau ca a primit niste butoni si o iconita?
Postat 13 Septembrie 2016, 22:07 de poli
daca stiintific nu pot iesi in evidenta...
Este cel putin distractiv cum vb de calitatea invatamantului universitar cei care nici nu corespund ().... Universitate inseamna si cercetare nu numai gargara in presa locala. @parker: in momentul actual singurul criteriu obiectiv este reprezentat de ISI. Cam toate revistele prestigioase se gasesc in baza de date ISI. Asa ca nu stiu la ce alte reviste "prestigioase" te referi (ceva anale???). Daca excluzi problemele create de jocurile cu factorul de impact si readuci criteriile lui Funeriu, adica SRI-l, deja ai criteriul cel mai obiectiv cu putinta!
Postat 13 Septembrie 2016, 18:49 de sasi
Nici ovsansa
Bungau nu va demisiona niciodata. Nu are demnitate. Este produsul domniei blestemate a lui Teodor Maghiar. Prorectorii au fost alesi de Bungau dupa chipul si asemanarea lui. Daca demisioneaza nu vor mai insemna nimic. Ce valoare profesionala au Rosca, Macocian, Burta? Cine e Marcela Prada? Spre deosebire de alti profesori, locotenentii acestia ai lui Bungau au 100% din grila de salariu. Asta ca urmare a ideii smecheresti a altui * pe nume Tara. Rusine pentru UO ca e condusa de asemenea specimene. Iar Prada e de toata jena.
Postat 13 Septembrie 2016, 18:18 de andreimagheru
rectorul si mintea de pe urma
Imaginati-va festivitatea de deschidere a anului universitar cu dl Bungau la pupitru vorbind despre perspectivele marete ale UO. Ar fi grotesc! Sau imaginati-va ca, de rusinea situatiei in care se afla, ar lipsi de la festivitate. Ar fi de toata rusinea! Dl Bungau si-a pierdut credibilitatea si singura varianta rezonabila este demisia.
Postat 13 Septembrie 2016, 18:07 de poli
Hmmm
@eutanasiu: Buna...Cu precizarea ca Traian Ungureanu chiar se manifesta din punctul meu de vedere ANTI ROMAN !
Postat 13 Septembrie 2016, 18:07 de TDS
@TDS
E ca şi cum ai întreba dacă Traian Ungureanu e român. Mie mi se pare că seamănă.
Postat 13 Septembrie 2016, 17:52 de eutanasiu
ERATA
@unu: 9 septembrie 2013...
Postat 13 Septembrie 2016, 17:45 de TDS
?
CENZURAT
Postat 13 Septembrie 2016, 17:43 de TDS
BOLOS TREI ADMITERI RATATE DUBLU DOCTOR ...
@unu: Ce sa zic, fostul gestionar de Marisel cu trei admiteri ratate la facultate inainte de 1990 o fi " destept " cum zici! Dar pentru ca o teza sa fie cum trebuie e nevoie de timp ! Ori Bolos nu a prea avut ! Cat despre BIG devin din nou repetitiv : a zis ca mine CINCI ani! S-a rasucit pe 9 septembrie 2016! Iata, trei ani de atunci! Prietenii sai de-atunci au inceput sa vorbeasca ( Mateescu, ba chiar si Iaciu ! Acesta din urma se pare ca a si luat-o un pic razna, conform presei centrale ).
Postat 13 Septembrie 2016, 17:40 de TDS
cu oameni ca Bolos, Bolojan, Chereches, ajunge si Bihorul vizibil in politica de la centru. Binenteles si din alte partide, Cseke de exemplu. Cu altii ca Mang - ministru 7 zile, ne izolam de orice decizie de importanta nationala si influenta centrala
@TDS, stiu ca nu-ti place de Bolos, ba ca-l chiar cam urasti (din cauza unor intamplari de Mare IMACT, si BIG stie la ce te referi), dar sa stii ca tipu chiar e destept si capabil. Si de doctorate ne-plagiate (spre deosebire de Mang si Bodog) si de a include aeroportul oradea pe lista celor prioritare la reabilitare si eligibile pentru a primi finantare europeana. Ii pasa de Oradea.
Postat 13 Septembrie 2016, 17:25 de unu
!!!!!
Din ce se scrie constat că ( așa cum bănuiam ) cam toti sunt cu probleme !
Postat 13 Septembrie 2016, 15:26 de TDS
Puneți-l pe Tont rector
Lupta cu totate formele și forțele, domnul prof. Tont sa-i scoată post de profesor sotiei sale, cea mai abilitată dintre abilitatii pe inginerie și management, agasandu-si colegii pe holurile facultății și amenintandu-i cu comisia de etica pt faptul ca nu sunt de acord cu înființarea unui post de profesor cu dedicatie, încălcând Legea Educatiei si în condițiile în care nu sunt candidati și nu-i sigur ca vor începe programele de studiu.
Postat 13 Septembrie 2016, 15:20 de Altul
Ipocrizie a la maci
Domnul Maci nu are cum sa-si cunoasca colegii cat timp nu vine pe la universitate.
Postat 13 Septembrie 2016, 14:51 de someone
moment 0
de ce nu ar putea candida unul dintre cei doi la functia de rector? pana la urma functia necesita viziune si echilibru decizional, nu neaparat abilitati manageriale/economice - pentru asta e echipa de prorectori si consilieri, e un consiliu de administratie si un senat. si nu doar dintre cei doi deoarece universitatea are un esalon secund, chiar tert destul de bine consolidat, cu oameni capabili, care fac parte din noile generatii - ce-i drept, fara a intruni probabil o masa critica necesara in raport cu numarul total al celor cu drept de vot. nu ar fi rau, ba chiar ar fi de interes un "top" al universitarilor in functie de diverse criterii precum articole in reviste prestigioase (nu neaparat acel criteriu gresit inteles ISI), carti la edituri importante si care au avut oarece impact stiintific/public, cercetari relevante sau conferinte in marile centre universitare internationale. poate e un moment oportun pentru a schimba "polii" in universitatea oradeana.
Postat 13 Septembrie 2016, 14:49 de parker
Fairytale
Pai, Bucurestiul n-a stiut si sustinut consecvent ceea ce s-a intamplat aici 25-26 de ani?! Te pomenesti ca nu ! HA -HA!
Postat 13 Septembrie 2016, 14:27 de Iness
?
@TC: Acum care e problema ? Că am spus TOATE ! N-am făcut selecție?
Postat 13 Septembrie 2016, 14:00 de TDS
tds...si a ta?!
..sau tu nu ai asa ceva?! (macar -4 clase?)- sau te rezolva babacu mang - are un Xerox professional acasa , numai gudura-l zilnic pe bihoreanul!
Postat 13 Septembrie 2016, 13:35 de TC
ACUM
Toate tezele de doctorat ale prestatorilor de la U.O. LA CONTROL ! TOATEEEE ! Chiar dacă au fost obținute în altă parte ! Celui care prestează la U.O. să i se verifice teza ( tezele ). Și lui Filip, și lui Boloș ( protejatul lui Hellvig ), TOT TOT TOT ! O teză să nu rămână neverificată.
Postat 13 Septembrie 2016, 13:24 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON