URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2016, 10:48

Bodog anunţă că intră în cursa pentru rectorat şi aşteaptă sugestii din partea orădenilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, totodată senator PSD, Florian Bodog, a anunţat oficial că îşi va depune candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii din Oradea.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, Bodog a precizat că lucrează la planul managerial pe care îl va depune odată cu candidatura, iar dacă va fi ales rector, toate măsurile vor fi implementate în următorii patru ani.

"Un loc important în planul meu va fi ocupat de relaţia dintre Universitate şi dezvoltarea municipiului Oradea. Obiectivul meu primordial este acela de a asigura colegilor mei din Universitate cele mai bune condiţii de muncă şi dezvoltare, iar oraşului, o instituţie eficientă şi un partener credibil, un partener care creează, atrage şi păstrează valoare în Oradea. Consider că am atât experienţa de viaţă cât şi experienţa profesională necesare pentru a realiza acest obiectiv", arată Florian Bodog.

În acest context, decanul precizează că îi invită pe toţi orădenii, indiferent că sunt sau nu universitari, să îi transmită sugestiile şi ideile privind "linia pe care Universitatea Oradea ar trebui să o urmeze pentru a sprijini cu adevărat dezvoltarea oraşului".

Bodog mai spune că, pentru o dezvoltare locală reală, care să se materializeze în bunăstarea orădenilor, "cred că este nevoie de o mai bună colaborare şi de o comunicare eficientă între Universitate şi comunitatea locală, între Universitate şi administraţia locală şi între Universitate şi mediul de afaceri".

Totodată, decanul mai spune că vrea ca Universitatea să aibă o mai bună comunicare cu studenţii ei. "Vreau să păstrăm cât mai mulţi tineri de valoare aici, acasă! (...) Şi vreau ca la finalul mandatului meu fiecare angajat al Universităţii din Oradea să fie privit de concetăţenii săi ca un membru al unei echipe care contribuie cu adevărat la dezvoltarea oraşului", mai spune Bodog. În final, senatorul mai arată că cele mai bune soluţii pentru viitorul Universităţii şi al Oradiei pot fi găsite doar "prin consultarea şi participarea cât mai multor reprezentanţi ai comunităţii".

Cei care vor să-i transmită lui Bodog propuneri pentru planul managerial pot să o facă pe email la adresa florianbodog@gmail.com sau sau pe pagina lui de Facebook.

Anunţul lui Bodog vine la câteva zile după ce actualul rector al Universităţii, Constantin Bungău, a anunţat şi el oficial că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat.

Citeşte un articol despre cei doi candidaţi anunţaţi până acum la rectoratul Universităţii în ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Am o singură sugestie
Vă rog să-i concediați pe profesorii care produc doar dioxid de carbon și dejecții; când/dacă ești într-o universitate pe lângă cele două tipuri de substanțe mai trebuie să produci cărți, articole și alte chestii științifice - iar acestea ar trebui să fie publicate la edituri și în reviste cotate cât de cât decent, nu în fițuici tipărite prin nu-ș ce cotloane de propriii colegi.
Postat 22 Martie 2016, 18:07 de Shogun
Trei in UNU
Asta e peste TOT.Poate crede ca e UBICUU.Mai lipseste sa fie PRIMAR!
Postat 22 Martie 2016, 08:17 de GORON
Nu am auzit ca omul ăsta să fi lăsat lucruri rele sau proaste după el !!! cred că are o carte de vizită cu potențial pentru UNIVERSITATE!
miza e mare că într-adevar nu au mai ramas prea multe ...vestigii ...în Oradea!!!! Așa că Bodog e ok!!!ACUM ORI NICIODATĂ!!!
Postat 22 Martie 2016, 01:00 de ADINA
internship si stop 200 lei pt cumpararea examenelor
de la frustrati la baietii lui tata sau mama cu poale lungi, concitadinii mei dau dovada de IQ redus, mostenit probabul din familie. poate ala cu targa isi da seama ca m-am referit la el. ////////////////'''''''''''///// cel mai important pentru tineri este sa inteleaga ca trebuie sa lucreze cat mai repede, asa ca pentru studentii oradeni ar trebui introdusa luna obligatorie de internship pe perioada vacantei de vara, poate chiar 2-3 luni. cel mai important este ca profesorii sa inceteze cu promovarea cartilor copy-paste personale a caror achizitie garanteaza trecerea examenelor, ori mita de 200 lei pt acelasi scop, atat la studenti cat si la masteranzi.
Postat 21 Martie 2016, 19:19 de roger
va rog sa nu ii mai faceţi publicitate domnului Florian Bodog
În tot aceşti ani am vazut cum în mod constant Universitatea noastră a fost ridiculizată prin epitete precum "Sorbonica". Nu mă deranjază acest aspect, ce apreciez că ţine de liberateta de exprimare şi redă în parte, sub o formă ce stârneşte amuzament, o posibilă situaţie existentă. Cu toate acestea promovarea unei persoane care nu are aptitudinea de a conduce din punct de vedere ştiinţific Universitatea (a se vedea definiţia noţiunii de rector în Dicţionarul Explicativ) apare ca vadit inechitabilă. Nu contest calităţile de manager, de politician, de ce doriţi dvs. ale persoanei in cauză însă funcţia de rector presupune o dedicare studiului şi o anumită doză de reprezentativitate pentru a permite Universităţii să se identifice cu persoana rectorului, nu doar abilitate managerială. Pentru astfel de abilităţi există (sau ar trebui creată) funcţia de administrator (sef) al Universităţii. În acest context va solicit public să verificaţi care este pregătirea profesională iniţială a domnului Bodog iar abia apoi, daca apreciaţi că se impune pormovarea acestuia, să o realizaţi. Nu afirm că un alt candidat este mai pregătit pentru această funcţie însă nu pot să mă abţin să nu precizez că SLOGANUL VOTAŢI TARGA este unul care să poată reprezenta instituţia aceasta, fie ea cum o fi. Această instituţie este una de învăţământ superior şi este inadmisibil ca un politician - cu atât mai mult domnul Bodog - să beneficieze de o asemenea expunere. Iar dacă domnia sa înţelege să candideze ar trebui să se prezinte cu toate punctele bune şi mai puţin pentru ca "aligatorii" să poată vota in cunoştinţă de cauză. Iar socoteala că ar putea ajuta Universitatea dacă va fi ales este inadmisibilă, din calitatea sa de cadru didactic ar fi trebuit sau ar trebui să o ajute necondiţionat de câştigarea unei funcţii. Pentru persoanele cărora această postare le apare ca fiind incomprehensibilă va rog să VOTAŢI TARGA!
Postat 21 Martie 2016, 19:09 de vicalu
tic-tac tic-tac...
Sub egida "Jocurilor Foamei" la Sindicatul Sorbonica se afla in plina desfasurare operatiunea "Roiul". Numai ca "roirea" are loc de la Confederatia universitarilor catre Confederatia agricultorilor apicoli in sezonul de "Play-out". Iar "roirea" Sindicatului nu are loc pe urmele "reginei" ci are loc din panica Trantorului Titi. Se pare ca "El Lider Minimo" a ramas fara "munitie sindicala", fara venin, fara ac, fara adepti, fara sefi, fara protectie, fara fonduri, fara voce si evident fara minte... Nici o "tabara electorala" nu vrea sa se apropie de Trantorul Titi: "Titi-Ghinion", "Titi-Ancheta"...
Postat 21 Martie 2016, 13:50 de pupinjuristu
pasarea malai viseaza
Ce propune domnul asta? Sa-l ajute tot poporul sa faca el un plan managerial ceva de genul sa ne fie bine la toti ca sa nu ne fie rau : posturi la tot poporul (fii, fiice, amante, nepoti si alti cumetrii), ore cu duiumul, studenti pe hartie, burse cat mai multe daca se poate si la restantieri (mult si prost nu putin si bun). Inteleg ca intra in campanie la brat cu seful lui plagiatorul Mang si impreuna vor cladi o universitate rosie intr-un oras de vis sau o universitate de vis intr-un oras rosu?
Postat 21 Martie 2016, 12:31 de cercetas
campanie electorala
E clar ca avem nevoie de un rector bun ! Adica unul care sa stie sa managerieze asa cum trebuie, corect si cu echidistanta fata de toti angajatii ! Noi, dascalii, cand scriem un proiect si ne stabilim obiectivele, acestea trebuie sa fie SMART. Propun celor doi candidati la functia de rector, sa ne transmita prin email, tutroro cadrelor didactice, obiectivele lor SMART, cu cateva zile inainte de data votului, pentru a putea decide obiectiv. Ne-am saturat de sfori trase, de a fi oamenii unuia sau altuia. Vrem o universitate curata, recladita pe corectitudine si competente!!!
Postat 21 Martie 2016, 12:19 de Oradeamea
fereasca-ne!
Adica, un fel de a zice …”luni depun candidatura, si odata cu ea trebuie sa fie si planul si obiectivele de viitor. Habar nu am ce sa scriu concret acolo, in afara de generalitati de PR si media care dau bine la public, asa ca va rog pe voi sa imi transmiteti ce trebuie sa faca universitatea ca sa apara in planul meu de candidatura”. Haha, la fel a facut si dl. Xerox cu planul propus pentru dezvoltarea “Orazii”. Nu stiu ca o sa fie propus, dar putem presupune ce va fi realizat: promovarea, protejarea si recompensarea celor care l-au votat, alti plagiatori precum lideruil sindical si sotia! Ete na, viitor stralucit... politizam invatamantul superior.
Postat 21 Martie 2016, 11:08 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON