URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2013, 12:36

Alina Bădulescu, şefă peste doctorii Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce mai bine de jumătate de an a condus Şcoala Doctorală a Universităţii din Oradea din poziţia de şef interimar, fosta decăniţă de la Ştiinţe Economice, Alina Bădulescu, a devenit director plin.

Bădulescu a câştigat funcţia în urma concursului pentru şefia Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, ce a avut loc la începutul lunii octombrie şi la care a fost unic candidat. Punctajul obţinut la concurs a fost 98,8. Senatul universitar a validat rezultatul în şedinţa de luni.

Profesoara a fost numită director interimar al CSUD printr-o decizie a rectorului de la începutul lunii martie, după ce fostul director, Barbu Ştefănescu, a decedat. Înainte, Bădulescu a fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, respectiv director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Sociale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
UO
Pai cu "sapatu" ajunge rector ca doar asa dat-o si pa Dodeasca jos. Atentie avizatul !
Postat 05 Noiembrie 2013, 08:20 de Prof
la mai mare
BRAVO; Badulescu!!! la mai mare (RECTOR)...........
Postat 03 Noiembrie 2013, 12:17 de rama-de-aur-oradeana
iredentismul hunguresc injura tot ceea ce e roman si romanesc.
iredentismul hunguresc injura tot ceea ce e roman si romanesc. ei (gunoaiele), posteaza cu nume romanesti.
Postat 01 Noiembrie 2013, 23:47 de Boala veche hungure
invidiosilor
de ce sunteti rai ca tipa are si multa beletristica publicata in revista facultatii? Are chiar si citari! Asa de mult s-a placut incat a simtit nevoia sa se si autociteze nu doar sa se repete.
Postat 01 Noiembrie 2013, 11:05 de Dana
@DOCTOR
De aceea merge asa de bine acestei universitati pentru ca se citeste prea multa ,,beletristica economica" (beletristica - literatura artistica, conf DEX) si se studiaza prea putina economie! In rest, mai bine ai milita pentru ceva F U C K, ti-ar prinde mai bine si ai fi mai putin crispat(a). De FAC nu-ti bate capul ca l-a umplut fostul sef al doctorilor cu shit.
Postat 01 Noiembrie 2013, 11:00 de Calimero
VOCEA RAUTATII
Stimabililor mancatori de unghi de la degete, in loc sa cititi beletristica economica, vad ca cititi comentarii. De ce nu spuneti ca doamna profesor este sef de promotie ASE? Asa, ca sa stie toata lumea, ! Tot timpul dati din tastatura la comentarii in loc sa munciti pentru universitate. Voi milita sa fie pusa in FAC si aceasta activitate.
Postat 31 Octombrie 2013, 22:27 de DOCTOR
ATENTIE
asa arata "sefa peste doctorii" din Sorbonica. O anonima cu o singura lucrare ISI publicata in celebra revista Metalurgica Industrial dar cu multe lucrari de doctorat facute de ea!
Postat 31 Octombrie 2013, 20:47 de gojdistu
redusa
Asta are probleme psihice saraca. Bine sa se intelege cu rectorul ca altfel era un pierde vara. Dar cum de a venit si sotul ei sa lucreze la universitate ? De ce a renuntat la un post bun in sistemul bancar? Oare cat primeste de la Sorbonica ?
Postat 31 Octombrie 2013, 17:27 de haha
zero barat si fripturisa asta
TIPIC PT SORBONICA: UNIC CANDIDAT LA ORICE POST. MAI LIPSEA DOAR SA IASA PE LOCUL 2.
Postat 31 Octombrie 2013, 14:37 de Daniel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON