URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2013, 19:45

A venit Moş Nicolae! Cei mai buni elevi şi studenţi orădeni au fost premiaţi de municipalitate (FOTO)

Perfomanţa se plăteşte! Consiliul Local a premiat joi, în deschiderea şedinţei extraordinare, cei mai buni studenţi şi elevi orădeni din unităţile de învăţământ de stat. 44 de tineri, şefi de promoţie sau participanţi la olimpiade şcolare, faza naţională, în anul şcolar 2012 - 2013 au fost premiaţi de municipalitate cu 600 lei.

"Îi felicit în numele Primăriei şi a Consiliului Local pe aceşti tineri care au reuşit să se remarce prin rezultatele lor deosebite. Totodată îi felicit pe profesorii care i-au îndrumat, dar şi pe părinţii care i-au susţinut în munca lor. Vrem, nu vrem, trebuie să acceptăm că această ţară poate fi schimbată numai de oameni care sunt lideri în domeniile lor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Olimpicii orădeni primit diplomele de merit şi premiile din mâna viceprimarilor Mircea Mălan şi Ovidiu Mureşan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
"Felicitari domnilor inspectori care ati dat lista cu olimpicii"
Chiar nici unul de la Scoala Dacia? Bine a-ti data lista cu elevii olimpici, de vreme ce uitati perfomantele elevilor dintr-o scoala cu renume recunoscuta pe plan national si international ca Scoala Dacia. Doua medalii de bronz din care una la matematica nu trebuie premiate. Scoala Dacia va merge foarte bine in ciuda unor inspectori care nu doresc acest lucru cit timp are un manager f bun. In general nu trebuie inspectorat ca sa mearga o scoala ci manageri buni in functia de director, pe care PNL nu-i ii are si nici nu va avea la politica pe care o face pe plan local. PS astept reactia PNL-istilor care habar nu au de invatamint dar stau cu ochii in comentarii pe diferite reportaje.
Postat 09 Decembrie 2013, 09:17 de om care stie
Felicitări...
Felicitări tuturor olimpicilor, profesorilor şi mai ales municipalităţii care ştie să recunoască şi să preţuiască excelenţa! Gestul repetat al autorităţilor locale de a premia şi anul acesta calitatea educaţională românească este semnalul clar că în ţara aceasta există şi oameni de caracter, pentru care educaţia este un aspect prioritar!
Postat 07 Decembrie 2013, 09:16 de Serea Gelu Daniel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON