URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Septembrie 2017, 10:09

Noi isprăvi pe DN 76 Oradea-Deva: Localnicii din Sudrigiu şi Criştioru de Jos nu mai pot intra în case după supraînălţarea drumului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De mai bine de o lună, localnicii din comuna bihoreană Sudrigiu, iar de peste o săptămână şi cei din Criştioru de Jos se plâng că, după ce partea carosabilă a DN 76 Oradea - Deva a fost modernizată, nu mai au acces cu maşinile în propriile curţi, la fel ca anul trecut, când lucrarea era în şantier.

Imposibilitatea a fost cauzată de diferenţa de nivel foarte mare între linia drumului şi cea a trotuarului / aliniamentului caselor, ceea ce i-a făcut pe oameni să posteze numeroase imagini pe pagina de Facebook Drumul National 76.

Potrivit localnicilor din cele două comune, în prezent drumul este atât de înalt încât ajunge la geamurile caselor, iar greşeala aparţine nu atât executantului AZVI, cât proiectantului.

"Nu constructorul este de vină pentru modul în care s-a turnat pânza de asfalt, adica cel de-al doilea strat. Antreprenorul n-a facut altceva decât să respecte proiectul! Dezastrul pleacă de la proiectarea ce s-a facut acum aproape 10 ani şi iar s-a refăcut şi iar s-a refăcut…Şi tot greşită e! Dacă antreprenorul nu respectă proiectul nu mai ia un ban, aşa că nu prea e vina lui!", au scris administratorii paginii de Facebook Drumul National 76.

Contactat de BIHOREANUL, noul şef al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Radu Băruţa, a confirmat spusele localnicilor, arătând că într-adevăr eroarea aparţine firmei bucureştene care a realizat proiectarea lucrărilor de modernizare, AECOM.

"La sesizarea dvs, voi trimite proiectantul pe teren ca să studieze cele mai bune soluţii pentru remedierea problemelor", a declarat Băruţa, precizând că acest lucru se va întâmpla joi sau vineri.

Diferenţa de nivel reclamată de localnici nu este singura problemă a DN 76 pe teritoriul comunelor bihorene de dincolo de Beiuş, o alta constând în faptul că în unele locuri drumul a fost modernizat în aşa fel încât fie pe margini nu a mai rămas loc pentru rigole, fie distanţa între acestea şi marginea carosabilului este atât de mare încât nu sunt funcţionale, neputând prelua apele pentru a le canaliza.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON