URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2017, 12:40

Liviu Andrica a câştigat încă un mandat la conducerea Administraţiei Domeniului Public

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Liviu Andrica a câştigat încă un mandat la conducerea Administraţiei Domeniului Public, care gestionează pieţele şi ştrandurile orădene, în urma unei proceduri de selecţie la care nu a avut contracandidat.

Andrica a susţinut proba de prezentare a documentelor urmată de cea de interviu în prima parte a lunii iulie, după care, pe 14 iulie, Comitetul de nominalizare şi remunerare a propus Consiliului de Administraţie numirea acestuia pe funcţie.

Ca până acum, Andrica va fi secondat în nou mandat pe patru ani de directorul tehnic Silviu Petriţa şi de directoarea economică Ioana Mocan.

"În următoarea etapă vom depune planul de management, care va fi pus în concordanţă cu planul Consiliului de Administraţie, după care se va trece la semnarea contractului de management", a spus directorul.

ADP a încheiat anul 2016 cu un profit de 700.000 euro, sumă din care 350.000 euro a plătit Primăriei cu titlu de participare la profit. Investiţiile derulate de societate anul trecut s-au ridicat la 758.000 euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
De două ori felicitări, domnule Simai!
Ori nu cunoşti termenul de remunerare (actictate cu care se ocupă, printre altele, Consiliul de Administraţie) ori, într-adevăr, Consiliul s-a ocupat cu renumărarea (voturilor şi a candidaşilor)! Despre pârş nu mai e nimic de spus!
Postat 25 Iulie 2017, 14:29 de eutanasiu
MARIN SORESCU / " Noi nu ne temem "
Omizi, voi ultimi luciferi cu peri băloși / cu peri băloși pe drumul hâd / v-aud (v-aud) prin pomii fructiferi / cum pașteți frunza... cât de cât(cât de cât) / Aud.. parcă se zbate bolta / în insomnii... cu ochii vineți / și o cuprinde DÂRZ revolta / și geme lung, prelung, recolta pe care vreți s-o compromiteți ! Gândiți cu tifla voastră mica / "Să ne distrugăăăă... nu-s speraaaanțe!" Aflați însă că nu ni-i frică / și mai aflați că la adică există chimice substanțe….. Gândiți cu ale voastre chitfe / "Nooi! Suntem multe ca un rooooi!!" Cutez a vă-nfrunta, voi litfe / și am cântat în veac molifte și-acum o să fugim de voi?? Nuuuuu... nu se lasă o avere / sub laba voastră cea pătată Căci dragi ni-s ale noastre mere / și dragi ni-s ale noastre pere Cum nu ați fost voi niciodată!
Postat 24 Iulie 2017, 14:26 de TDS
Dane, felicitari!
Ai făcut-o cu voie sau fără voie, folosirea diatezei reflexive în titlu este corectă gramatical şi răspunde realităţii de facto. Aşa e, ,,şi-a câştigat încă un mandat" sau mai exact şi-a acordat încă un mandat. P.S. Pt. cei cu unul sau mai multe doctorate: ,,diateza reflexivă arată că acţiunea este făcută de subiectul gramatical, dar este şi suferită de acesta. Verbul aflat în conjugare este însoţit întotdeauna de pronume reflexive sau pronume personale neaccentuate – folosite ca pronume reflexive. Exemplu: şi-a acordat.
Postat 24 Iulie 2017, 14:00 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON