URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2012, 11:58

RER: S-a putut circula pe toate străzile. Angajaţii au ieşit şi luni la deszăpezit (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În weekend-ul care a trecut, Oradea a fost supusă testului deszăpezirii. Ninsoarea începută vineri a acoperit oraşul în alb, iar ochii tuturor orădenilor s-au îndreptat asupra operatorului de salubritate licenţiat, RER Ecologic Service, totodată firma responsabilă cu deszăpezirea oraşului.

În timp ce pe forumul BIHOREANULUI ori pe reţeaua de socializare Facebook orădenii se plângeau că străzile nu sunt deszăpezite şi că RER nu şi-a făcut treaba, directorul de producţie al societăţii, Ionel Ban, spune că lucrurile nu au stat chiar aşa.

"De vineri de la ora 15 s-a acţionat non-stop în oraş, în schimburi permanente. Au fost 14 utilaje care au pluguit zăpada şi alte zeci care au împrăştiat material antiderapant, respectiv au curăţat. S-au consumat 800 de tone de sare", a declarat, luni, Ban, pentru BIHOREANUL.

Directorul a mai spus că reclamaţiile lăsate sub anonimat sunt cârcoteli, pentru că utilajele au fost pe teren. Dovada în acest sens, zice Ban, e tocmai faptul că nicio maşină n-a rămas blocată pe vreo stradă din Oradea, şoferii putând circula pe toate arterele, în condiţii de iarnă.

"Am trecut de 22 de ori pe majoritatea străzilor prevăzute în planul de deszăpezire. Am acţionat conform planului, prima oară la intrările şi ieşirile din oraş, apoi pe rutele mijloacelor de transport în comun, iar apoi pe restul străzilor. Dacă există vreo stradă unde orădenii întâmpină probleme, îi rugăm să ne anunţe personal la dispecerat, la numărul de telefon 0259/433.195", a mai spus Ban.

Vizavi de acuzele că nici telefonul de dispecerat al RER n-a funcţionat, directorul neagă, susţinând că o dovadă este fişa cu înregistrările apelurilor primite.

Mai mult, însuşi primarul Ilie Bolojan a "acţionat" împreună cu utilajele RER. "Domnul primar a stat şase ore în utilaje, văzând că lucrăm", a mai spus şeful RER.

De duminică, muncitorii RER au început, în zona centrală, să adune şi să transporte zăpada.

Angajaţii RER, la curăţat zăpada

Pe de altă parte, Primăria a anunţat luni că echipajele RER continuă să acţioneze pentru degajarea carosabilului. "În acest moment, în teren se află 8 pluguri pentru înlăturat zăpada, care acţionează în zone precum: str. Matei Corvin, drumul către Frigo Expres, zona Tudor Vladimirescu, facilitarea accesului către Colegiul Economic - Biblioteca Judeţeană - ITM", se arată într-un comunicat trimis, luni, în jurul orei 10.30, de municipalitate.

Potrivit informării, aproximativ 100 de angajaţi RER se află în teren şi lucrează fie la curăţarea zăpezii şi spart gheaţă, fie la încărcarea zăpezii în camioane în vederea transportării pe platoul de pe strada Octavian Goga.

"Este prioritar să degajăm o cât mai mare parte din carosabil şi să evităm formarea gheţuşului prin împrăştierea de material antiderapant. În cursul zilei de azi vom încerca să ajungem şi pe străzile mai mici dintre blocurile de locuinţe. La -12 grade Celsius, cât s-a înregistrat în Oradea în aceste zile, efectele materialului antiderapant au fost mult diminuate. Pentru a evita formarea gheţii pe carosabil, care ar fi reprezentat un real pericol pentru autorurismele din trafic, am continuat împrăştierea de antiderapant, împedicând astfel formarea stratului de gheaţă", a declarat Ionel Ban.

Primăria face încă o dată apel la cetăţeni să măture zăpada din faţa locuinţelor personale sau a celor în care îşi desfăşoară activitatea. Amenzile pentru neîndepărtarea zăpezii şi a gheţii din dreptul imobilelor sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
mincinosi
Sa va fie rusine , mincinosi de RER si Primar !! Pe Transilvaniei nu s-a aruncat niciun pumn de nisip, de vineri pana duminica , , azi am vazut Rer-ul printre blocuri abia gadila zapada batucita , fara niciun efect .....Rusineee , Bolojane , sunt mandra ca nu te-am votat !!!!
Postat 08 Februarie 2012, 23:50 de jeniffer lopata
Rusine Ban si Bolovan
HUOOO!!!!. Bolojan si cu Ban distrug Orasul si la dezapezire si la colectare gunoi. 22 de ori pe o strada este pe acte sa va decontati sume din impozitele noastre. Dumnezeu va vede si blestemele oamenilor sa va ajunga. Pe Universitatii nu au fost pana duminica seara pe Leonardo Davincii vai samar o data luni, in Grigorescu deloc etc.
Postat 07 Februarie 2012, 13:35 de afn
Rusine Ban $CO
HUOOO!!!!. Bolojan cu Selina cu tot. Au facut facturi de miliarde pe dezapezire si scuturat pomi de zapada. Furturi electorale sunt dezapezirile astea. SUNT NISTE INCOMPETENTI, MINCINOSI.
Postat 07 Februarie 2012, 13:29 de asc
Ceaa ce banuiam ....
Ca sa vezi ! Deja au aparut cantitati de 800 t de sare si cine stie cate mii sau milioane tone de nisip si alte materiale antiderapante . Deja sunt in curs de "rezolvare" materiale de constructii pentru 3-4 vile . Si pt. dl. Ban : ar trebui sa sune la centrul vostru de dezapezire fiecare locuitor din Oradea pentru ca n-ati dezapezit niciunde . Ba poate pe Matei Corvin si spre Frigoexpres , artere pe care se circula foarte mult in orasul Oradea . Sa va fie rusine !
Postat 07 Februarie 2012, 07:30 de marian
Marea explicatie
Vai ce penibil !?! Primarul a stat 6 ore in utilaj. A stat sa asculte muzica !?! Au iesit la dezapezit si luni ... chiar daca programul era doar miercuri si vineri !?!
Postat 06 Februarie 2012, 17:53 de Rar+Des
ehh
si totusi sa circulat....eu am mers vineri seara la marghita si inapoi, sambata am mers si duminica am venit...lejer...tot ce mi-a trebuit a fost sa imi instalez lanturi pe masina...circul la fel ca si vara(mno aproape), am ajuns in oras si nici o masina nu am vazut cu lanturi. toata lumea se plange dar nu fac nimic...se zgarcesc la 10 ron pt un set de lanturi....daca sunt drumuri dezapezite sa ma anuntati si pe mine ca eu caut asa ceva...sincer imi face placere sa merg cu masina la un drive test :) .. in numele pietonilor nu pot sa ma exprim
Postat 06 Februarie 2012, 17:05 de adri
curatare
domnii de la rer daca miar da de lucru la dinsii pt dezzapezire eu as lucra la 1000eu KM si as fii foarte multumit de cistig,SI AS LUCRA,nu ca dinsii ca la 6000 de eu per km ....si nu se face nimika,cel putin nu se vede ,am poze de astazi din oras si din exterior.....noroc cu tirurile altfel nu am mai umbla nici pe drumul de centura si nici in exteriorul orasului.MAI MULT AU FACUT EI DECIT TOTI CEI CARE SE OCUPA CU DEZZAPEZIREA.....asa se intimpla daca statul nu e interesat,de ce oare....daca ar fi fost interesat se uitau prin contracte ca ce au dinsii de facut si le trageau o amenda de 10000 eu per km...si credetima ori se lasau ori isi faceau treaba.no bafta ca ma dor degetel...uffff
Postat 06 Februarie 2012, 15:43 de pip
ssss
...s-a circulat bine ''in conditii de iarnaa''. peste tot in lumea aceasta cand sunt cantitati mari de ninsoare se circula greu...dar se circula.cine a vrut sa iasa cu masina a dezapezit parcarea..si nu uitati IARNA NU-i CA VARA.
Postat 06 Februarie 2012, 15:25 de gogu.
Reclama mascata
Da' voi n-ati observat pan'amu, ca toate articolele cu rERu' sunt doar niste reclame mascate...??? LOL
Postat 06 Februarie 2012, 14:46 de Yo
eu
Ia vedeti voi ce e langa teatru...nu mai vorbesc de santul cetatii...nu se poate circula!
Postat 06 Februarie 2012, 14:25 de eu
bolojane, nu mai pupi tu primaria
cum dracu aveti atata tupeu sa mintiti ca va ocupati de dezapezire? pe 6 martie spre coposu este topogan la traversarea liniilor de tramvai, pe artera mare din nugaru spre petrom se circula doar pe o banda, ca prima e derdelus, in mega sensul din civic o banda e total acoperita, pe lacu rosu te ia dracu mai ales in intersectia cu moldovei -- ma indoiesc ca lucreaza cineva pt curatat orasul! sunt indignat ca traiesc in acest oras de 40 de ani si asa bataie de joc in miez de iarna nu am intalnit pana acum!
Postat 06 Februarie 2012, 12:53 de cetatean cu vot
iarna
probabil au fost luati prin surprindere :))...e un lucru neobisnuit sa ninga iarna :))...eu am vazut destule masini impotmolite...sambata dupa-amiaza am facut iosia (parcul ghioceilor)-averescu... pe calea aradului am vazut un bmw x5 impotmolit, langa parcul 1 decembrie un opel zafira tot asa, iar la maternitate un ford cu roata din fata-dreapta rupta! sunt curioasa cine o sa ii plateasca service-ul...
Postat 06 Februarie 2012, 12:52 de Andreea
BOLO LAND
Las ca se intalnesc ei iar... si toti cu mana sus mai voteaza niste majorari de taxe ori caldura, apa, transport in comun. Atat face primaru de Aled.. pardon de Oradea... tot un drac!
Postat 06 Februarie 2012, 12:04 de Io
iarna pe ulita
bine ma bolo , votul meu va conta,sunteti depasiti de situatie si primaria si serviciul rer,lipsa de experienta isi spune cuvantul ,cu 14 utilaje faceti nimic dar la taxe si impozite sunteti asi,curiozitatea mea este pretul final al acesti dezapeziri,ar fi bine sa nu dezinformati cu articole de presa ,flicitari domnule primar
Postat 06 Februarie 2012, 12:02 de io din velenta
BOLO LAND
Extrem de penibil primar/partid. Singura lui grija pare sa atace puterea, in rest incompetent si impotent... Ce sa intelegem din minciunile ordinare cu deszapezirea? E gras comisionul?
Postat 06 Februarie 2012, 11:57 de Io
RUSINE
OOOOOOOOOO, DA' NU VII RUSINE, PORCILOR?
Postat 06 Februarie 2012, 11:42 de elvira
nemultumiti
am vazut cu ochii mei masina cu sare si nisip,efect zero tarif taxat,sa nu imi spune-ti ca ati facuto doar de ochii lumii,ninge din nou si la temperatura de afara sarea aia o sa fie doar \"improscata\" sau \"cheltuita\",nu are efect la temperatura asta sincer,o faceti de dragul \"carcotasilor\" de pe \"web-urii\"?sau de dragul \"reclamei\"?de plugurii e nevoie chiar daca sunteti in minus cu ele,chiar daca lucreaza non stop nu sunt eficiente la maxim,aveti la mana o rezolutie care va permite sa daugati utilaje si de la alte \"firme\" in cazul in care cele prezente nu fac fata,nu e un dezastru sincer vad ca e doar iarna,IARNA adevarata.
Postat 06 Februarie 2012, 11:20 de eucumine
Ne mint pt. ca au avut de la cine invata !
Dupa ce au citit minciunile nesimtitului de bolovan si au vazut ca nu s-a intamplat nimic, ca oradenii nu s-au dus sa-l trimita la ma-sa cu suturi in fund, rer-ul vine si ne minte cu aceeasi nerusinare !
Postat 06 Februarie 2012, 11:16 de taxi driver
confirm
confirm, strada universitatii a fost si este la pamant!
Postat 06 Februarie 2012, 11:08 de TDS
tehnologia 3D bazata pe masini invizibile a RER
au fost masini de dezapezire invizibile, eu tot le-am urmatrit prin oras dar nu le putei observa decat daca aveti in dotare ochelarii 3D ... exemplu vineri seara am facut nufarul rogerius dus intors si erau plin de masini invizibile, se vad doar daca ai ochelarii 3D.
Postat 06 Februarie 2012, 11:00 de razvan
cand esti penibil o regual spune ca e mai bine sa taci...
din pacate d-ul ban nu a auzit de aceasta regula... pentru ca l-ar fi ajutat
Postat 06 Februarie 2012, 10:56 de oradean
SERVICIUL PARCARI - ION SIMON
SERVICIUL PARCARI ... \" urmareste efectuarea deszapezirii si combaterea poleiului astfel incat sa fie utilizabile numarul de locuri aferent parcarii \" 1 - ce contract are de urmarit? 2 - ce masuri a luat ( propunere de reziliere sau de contract cu alti furnizori care au capacitate - daunele, urmand a fi cuantificate si solicitate de la partenerul de contract ) ? 3 - ce sanctiuni a dat ( propus ) dupa 3 zile de zapada anuntata ? 4 - ce referate a inaintat pentru neputinta ? 5 - demitere a conducatorului serviciului pentru neindeplinirea atributiilor din fisa postului ( daca s-a acoperit cu referate motivante atunci sanctiuni celor vinovati ) 6 - demisia pentru imposibilitatea indeplinirii obligatiilor de serviciu 7 - aceasta perioada este un bun examen pentru dovada de capacitate ( incapacitate ) organizatorica a acestui serviciu care are de gestionat sume prea importante 8 - DESPAGUBIREA TUTUROR CELOR CARE AU ABONAMENTE SI RECUPERAREA SUMELOR DE LA CEI VINOVATI DE NEMENTINEREA UTILIZABILA A NUMARULUI DE LOCURI AFERENTE PARCARILOR
Postat 06 Februarie 2012, 10:54 de iancu
MINCIUNA
MINCIUNA. MINCIUNA. Zona Iosia Veterani, la case, strazile POP CORIOLAN RADU ENESCU, NICOLAE FIRU, etc., nu au fost dezapezite, de abia am putut iesi in sosea, in conditiile in care ieri (duminica) vecinii au curatat accesul la sosea langa Podul Peta cu lopetile. Am sunat la dispeceratul RER sambata dupa amiaza. Mi s-a comunicat ca vorbeste cu seful de sector, si NIMIC. SUNT NISTE INCOMPETENTI, MINCINOSI.
Postat 06 Februarie 2012, 10:54 de FLORIN
Troienele care inghit Oradea
de ce sa ne credem perfecti cand de fapt lucrurile stau altfel,daca mai ningea asi azi noapte era dezastru in oras....STR. UNIVERSITATII,zonaVelenta si aproape tot orasul este necuratat,astea sunt pregatiri de iarna?RUSINE,RUSINE,RUSINE...
Postat 06 Februarie 2012, 10:51 de anonim
ramada
pe care strada ati fost ?pentru ca langa hotel RAMADA si str henri coanda eu nu am vazut nicio masina de la RER.Aproape ca nici nu s-a putut circula.Pe strada Universitatii ati fost? Dar pe MILCOVULUI?Probabil ati fost cu omasina invizibila. anonim
Postat 06 Februarie 2012, 10:49 de anonim
ramada
pe care strada ati fost ?pentru ca langa hotel RAMADA si str henri coanda eu nu am vazut nicio masina de la RER.Aproape ca nici nu s-a putut circula.Pe strada Universitatii ati fost? Dar pe MILCOVULUI?Probabil ati fost cu omasina invizibila. anonim
Postat 06 Februarie 2012, 10:49 de anonim
nemultumiti
mie cel putin,imi pare aproape de bine cum sau descurcat,exceptii sunt,doar faptul ca este iarna adevarata nu poate sa faca nimeni minuni,este adevarat ca nu sa curatat suta la suta,nici nu ma asteptam,optiunea este sa nu ramanem in nameti sa nu existe ambuteiaje majore,din punctul meu de vede e ok in mare cu mici exceptii pt. unii sunt catastrofe,nu suntem finlanda sa facem minuni,aia au bugete serioase alocate pt. dezapezire si inghet chiar daca in mass media se speculeaza o cifra infima fata de romania,cine este un pic mai experimentat se poate aventura in legistlatia lor si isi va da seama care e cauza cifrelor mici fata dde romania,aia au an de an asemenea sa zicem "calamitati" pe cand la noi..mai rar in ultimul timp.obiectivitatea conteaza in momentul in care faci calcule si vezi efectele,nu arunci ca "nebunul" sare pe strada si ea ingheata la loc si te miri pe urma ca ai cheltuit o gramada de bani,simtul civic sau patriotism lipseste cu FOARTE mare desavarsire,e greu la lopata am vazut pe multi,dar mai greu e cu cei 7 ani de acasa,multi blestemau primaria si societatea care se ocupa cu dezapezire pt. simplu fapt ca ei nu pot iesi din curtea blocului,spiritul civic a apus!!!
Postat 06 Februarie 2012, 10:43 de eucumine
care zapada?
in tot judetul e la fel,asta ca urmare a contractelor cu firmele de deszapezire fantoma aduse de Tirle,si mai vrea un mandat la cj
Postat 06 Februarie 2012, 10:19 de luky
regret...
dar nu s-a vazut (aproape)deloc! doar statiile de tramvai si autobuz erau "la negru"(dar intuiesc ca este meritul OTL-ului aici).
Postat 06 Februarie 2012, 09:57 de TDS
:)
asta ii titlu numai ca sa aduca comentarii contra :) s-a circulat cine a avut senile pe masini.... sau se refera ca s-a circulat bine cu sania nu? :) foarte tare
Postat 06 Februarie 2012, 09:54 de andrei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON