URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Mai 2017, 13:21

Primăria Oradea şi RER amenajează un punct de colectare selectivă, unde orădenii vor putea arunca gratuit chiar şi moloz

Primăria Oradea şi RER amenajează un punct de colectare selectivă, unde orădenii vor putea arunca gratuit chiar şi moloz sursa foto: proiectul RER Ecologic Service
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca să scape oraşul de mormane clandestine de gunoaie, dar şi ca să îi stimuleze pe orădeni să colecteze selectiv deşeurile, Primăria şi operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service amenajează, lângă cimitir, un centru de colectare unde orădenii vor putea arunca gratuit deşeuri vegetale, reciclabile, electrice ori chiar din construcţii.

"Acest punct de colectare va avea locaţia pe strada Thurzo Sandor, chiar la baza pasajului care trece peste centură, care face legătura între cartierul Grigorescu şi strada Atelierelor. El va fi legat de sensul giratoriu care coboară de pe acest pasaj", a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Florin Birta.

Concret, aici orice locuitor al Oradiei va putea duce, cu un autoturism sau un autovehicul de mici dimensiuni, orice fel de deşeuri reutilizabile, precum ambalaje metalice, sticle, deşeuri electrice sau electronice, plastice, cutii de carton, lemn, deşeuri din construcţii sau vegetale, dar şi deşeuri cu conţinut periculos ori obiecte de uz casnic, precum piese vechi de mobilier. În total, aici vor exista 12 containere.

"Depozitarea va fi gratuită pentru toţi locuitorii municipiului Oradea", a precizat Birta. RER Ecologic Service va asigura transportul acestor deşeuri la depozitul ecologic administrat de Eco Bihor, în baza contractului pe care îl are cu Primăria. De asemenea, societatea de salubritate va plăti angajaţii necesari pentru funcţionarea platformei.

Costurile amenajării acestei platforme, estimate la 825.000 de lei, vor fi suportate tot de RER Ecologic Service. Proiectul face parte din planul de investiţii asumat de operatorul licenţiat de salubritate în 2015, când a convenit cu Primăria prelungirea contractului până în 2020.

Potrivit lui Birta, RER va începe lucrările de îndată ce Primăria va termina de amenajat un drum de acces spre acest teren de 3.000 de mp, adică cel mai probabil la începutul lunii iunie, şi le va finaliza la sfârşitul lunii septembrie. "Eu sper că pe 15 septembrie acest punct de colectare va fi funcţional", a mai spus viceprimarul.

Birta a mai spus că acest punct de colectare va fi un model de bune practici pentru toate oraşele din România, Oradea fiind primul municipiu care îşi amenajează o asemenea platformă. Totodată, dacă se va dovedi o bună soluţie, Primăria ia în calcul să mai facă un astfel de centru şi într-o altă zonă a urbei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nul se dezlantuie in actiuni!
Nul se dezlantuie si face si drege si se zbate si se agita sa arate a om de baza in PMO ca vin azi maine alegeri si sa fie si el "visual"!
Postat 18 Mai 2017, 20:45 de scortosul
E veche promisiunea!
In aprilie 2016 birtinezul ne ameninta ca cine mai arunca gunoaie va fi aspru pedepsit, mai ales ca nu are nicio scuza. Tocmai cedase 3000 de metri patrati catre operatorul ,,licentiat" pe strada thurzo sandor pt. amenajarea bla, bla, bla. Depozitarea se va face gratuit. Dupa un an ne pune iar placa, pardon, promisiunea! Ce e amuzant este ca in raportul din decembrie 2016 birtinezul amintea de ,,pandele" organizate pt. a-i prinde si sanctiona pe cei care arunca gunoaie pe atelierelor, etc, etc si pe thurzo sandor!!!! Astept sa citesc raportul pe 2017.
Postat 18 Mai 2017, 17:20 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON