URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2015, 17:15

Pe strada Independenţei primesc acces doar tramvaiele, nu şi maşinile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea confirmă anunţul făcut de societatea de transport public şi anunţă că începând de luni tramvaiele vor circula pe strada Independenţei.

„De luni, 14 septembrie 2015, circulaţia tramvaielor va fi reluată în zona centrală, însă din cauza condiţiilor de şantier tramvaiele vor circula cu restricție de viteză în zona Pieţei Unirii şi pe strada Independenţei. Întrucât lucrările din această zonă continuă, nefiind turnat încă stratul de asfalt, traficul rutier pe strada Independenţei va rămâne închis până la încheierea lucrărilor”, a anunţat Primăria, joi, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, pe strada Independenţei continuă lucrările între liniile de tramvai și clădiri, trotuarul de la Palatul Vulturul Negru până la Palatul Fuchsl (fostul magazin Făt-Frumos) urmând să fie extins şi pavat cu piatră, asemănător cu pavajul din Piața Unirii.

„În dreptul bisericii Sfântul Ladislau din Piața Unirii se va înfiinţa o staţie de tramvai provizorie, iar pe stâlpii existenți se vor monta corpuri de iluminat provizorii, până la montarea celor prevăzuţi în proiect”, mai precizează Primăria.

Pentru a putea da drumul tramvaielor începând de luni, OTL trebuie să verifice calea de rulare, ceea ce se va întâmpla duminică. Drept urmare, şoferii sunt rugaţi să nu parcheze pe liniile de tramvai pe tronsonul strada Primăriei - Bdul Decebal.

Pe de altă parte, tot începând de luni, locurile de parcare de pe partea dreaptă a străzii Vasile Alecsandri, din direcţia Piaţa Unirii – Parcul 1 Decembrie, se desființează, pentru ca utilajele să poată intra în Piaţa Unirii. Ele nu vor mai putea folosi zona cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri şi Traian Moşoiu, aici urmând să fie turnată placa de beton pentru zona pietonală.

Citeşte şi articolul: "OTL anunţă oficial: De luni, tramvaiele reîncep să circule pe vechile trasee"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
?
@anticomunist: Pai ce faci? Ai amuitit? Anti-comunistii sunt curajosi! Doar nu te-am invitat in " fapt de seara "?!. Era vorba la o cafea, nu la altceva...Ca doar nu ne vom da in cap...
Postat 12 Septembrie 2015, 10:34 de TDS
Intrebare
De ce se ocupa un jurist(Malan) de partea tehnica?Din cate stiu Bolojan si celalat viceprimar sunt ingineri si au mai multe cunostiinte tehnice
Postat 11 Septembrie 2015, 11:17 de unomsimplu
PRIMARUL MELCILOR
@anticomunist: Hai sa n-o mai dam prin " Livada de visini "! Daca ai CURAJ hai la o intalnire! Da un semn si ulterior stabilim cand si unde! Accept si prezenta la intalnire a lui Bolojan ( desi...nu ar avea sange sa accepte! (. Dar hai, incerc! Fir-ati a ....cu melcii vostri!
Postat 10 Septembrie 2015, 18:56 de TDS
URA
@anticomunist: Inevitabil se ajunge si la supozitii ca de aceea exista ele pe lumea asta! Ca in penal: SUSPICIUNI REZONABILE! Pai daca nu ai nici o vina pentru ceva de ce iti arogi merite pentru acelasi ceva? OTL este beneficiara lucrarilo! De aceea da comunicate! Dar si Primaria este beneficiara intregului proiect. Daca nu ar fi de ce ar da comunicate? Semnat Comunistul de serviciu care il uraste pe Bolojan pentru ca L-A MINTIT, L-A TRADAT, L-A TRAS IN PIEPT! Firati a ....cu melcii vostri!
Postat 10 Septembrie 2015, 18:46 de TDS
@TDS
Tot nu m-ai lamurit ce vina are PMO la montarea gresita a stalpilor si era vorba nu despre OTL ci despre constructorii care au montat gresit primii stalpi, ca nu OTL construieste in piata si pe Independentei. Si daca duminica ies probele de verificare? Te-am tot rugat sa votbim pe fapte nu pe supozitii. Semnat: Avocatu' lui Bolojan.
Postat 10 Septembrie 2015, 18:08 de User anonimizat
JALNIC
Aha, cand unii spuneam ca PMO are vina ei la montarea gresita a stalpilor, au sarit avocatii lui Bolojan, Malan si restul urland ca ce au ei cu ce face OTL-ul, ca Csuzi, ca einu! Pai acum DA?! Iar a inceput PMO sa se laude cu ce? Eu inca nu sunt sigur ca totul e in regula!!! Daca duminica nu ies probele de verificare? In plus situatia din teren mie mi se pare JALNICA!
Postat 10 Septembrie 2015, 17:38 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON