URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2013, 17:58

Patrula Bio: Poliţia Locală şi Romprest vor să determine orădenii să îşi încheie contracte de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală şi Rompresc Service îşi dau mâna. Consiliul Local a aprobat joi parteneriatul încheiat de Poliţia Locală cu Romprest Service în vederea punerii în aplicare a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Potrivit hotărârii, cei doi parteneri vor înfiinţa "Patrula bio" cu scopul de a determina orădenii să îşi încheie contracte cu operatorul licenţiat, Romprest Service.

"Romprest Service este firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie pe partea de dezinsecţie şi ne-a cerut concursul pentru a putea presta serviciile", a spus Alexandru Laza, directorul Poliţiei Locale.

Pentru realizarea acestei activităţi, operatorul va pune la dispoziţia Poliţiei Locale un autoturism cu şofer şi va suporta integreal costurile aferente. Partenerii vor organiza împreună de luni până vineri, în ture de 8 ore pe zi, acţiuni de informare şi de control în teren.

"Semnatarii îşi manifestă sprijinul permanent şi nemijlocut pentru creşterea numărului de contracte încheiate cu utilizatorii serviciului de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie la nivelul municipiului şi atingerea indicatorului de 2.000 de contracte anual, prevăzut în caietul de sarcini", se menţionează în textul hotărârii.

Potrivit regulamentului de salubrizare al municipiului, orădenii sunt obligaţi să deţină contracte încheiate cu operatorul licenţiat pentru prestarea acestor servicii sub sancţiunea unei amenzi între 500 şi 1.000 lei în cazul persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, amenda poate varia între 2.000 şi 2.500 lei.

Durata acordului de colaborare dintre cele două părţi este de trei luni cu posibilitatea de prelungire. Pentru prima etapă a parteneriatului Romprest Service şi-a stabilit ca şi ţintă încheierea de minim 12 contracte pe zi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
vostru
Ce nu pricepeti? Asa am hotarat......ca asa ati hotarat..........ca va fi bine.....in rest mukles
Postat 08 Decembrie 2013, 17:16 de Sefu
hahaha
Bolo draga, iti aduci aminte cum te-o porcait o femeie in fata la Crisu"""" apai fatu meu ,asteapta de-acu inainte....am ras atunci toata ziua, cum ai disparut ,repede ,repede.....lasule....ti-e cam frica de oameni!!!
Postat 08 Decembrie 2013, 10:03 de dorel
Bolo - USLAMistilor
Bolo, SUperBolo cum iti permiti tu, mai sa ma obligi pe mine sa fac eu contract cu nu stiu ce firma ? NU te mai votez! Daca se face referendum pentru demitere ma duc si te eliberez din functie. RUSINE!
Postat 08 Decembrie 2013, 00:13 de Ionica
Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul
Rar mai vezi primari ca acest Bolo care, in loc sa gestioneze orasul in favoarea si spre binele cetatenilor, se face ca gandeste in favoarea lor. Dar, in acelasi timp, rar mai vezi asa alegatori care, dupa ce au gresit odata, aducand in fruntea orasului un tip care nu are capacitatea sa administreze nici macar o comuna, repeta experimentul alegand acelasi individ doar pentru ca acesta e consecvent.
Postat 07 Decembrie 2013, 20:22 de Wall
nesimtire
cum vă permiteți să obligați pe cineva să încheie un contract de servicii cu o firmă pe care ne o impuneți voi, sau legile sunt făcute numai pentru voi?
Postat 07 Decembrie 2013, 20:00 de mitica
ATENTIE
Bolovane poate vrei sa începem deratizarea cu PRIMARIA...PLIN DE SOBOLANI CARE PAPA TOT CE PRIND.....Atentie mare cu intinsu sforii.....s-ar putea rupe...sau sant prea subtil.....Ai ajuns in post din doua motive , lumea se saturase de mismasurile lui Filip, si doi, vot etnic.., dar si asa ai ajuns la mustata, adica o juma de procent(rusinos, daca ma intrebi pe mine)...asa ca vezi lungu nasului ca deja sarisi calu.....si s-ar putea sa pleci rusinos......momentul e prost in toata tara.., asa ca mai fa pe dastepu la mata-n ocol.....
Postat 07 Decembrie 2013, 17:55 de thor
revoltat
sa ti fie rusine Bolojane Nu va e rusine !!! cum sa obligati pe cineva sa incheie contracte cu firma de <casa< care deja are un pret nesimtit pt serviciile sale in EURO N-IA AUZIT BOLOVANE DE PIATA LIBERA ?????
Postat 07 Decembrie 2013, 16:35 de cetatean
revoltat
o afacere a cuiva
Postat 07 Decembrie 2013, 16:30 de cetatean
Cooperativa sau politie ?
Tovarase Laza, tovarase Bolojan, asa ceva nu s-a mai facut in Oradea de la colectivizare. De necrezut, sa vina cu politia sa oblige oradenii sa incheie un contract de deratizare. Domne fereste, da unde se cred cei doi ?
Postat 07 Decembrie 2013, 12:49 de C.A.P.
Victorie in lupta cu gandacii
In poza vad politia ecologica, laza vorbeste de politia locala, mai fraierilor ca sa fiti siguri ca gandacii oradeni nu vor iesi victoriosi, apelati si la politia judeteana, jandarmerie, armata, nato, sri, mosad, m6, kgb si ce mai gasiti prin china. Asa scapati si de gandaci si de oradeni, ramaneti stapani.
Postat 07 Decembrie 2013, 11:33 de bula
!!!!
Esti un ordinar flamand...bai maimuta...nici n-am crezut?!!!Trebuia sa-mi dau seama dupa privirea ta inteligenta......
Postat 07 Decembrie 2013, 11:29 de 2/15
Dupa cum zice Sergiu, la Birtin nu sunt sobolani in curtea Bolojenilor
Nu pentru ca nu ar avea conditii, dar acolo sunt crescuti pentru felul de baza, fiind declarati in categoria de animale domestice.
Postat 07 Decembrie 2013, 10:43 de Book
Iar se baga in seama primarul cu pupilele lui
Orice operator licentiat in baza avizelor emise de institutiile statului (pe partea de mediu, sanatate, asistenta specifica, etc) si care se elibereaza prin deconcentratele judetene sau regionale, dupa caz, poate desfasura activitate de acest gen in orice colt al tarii. Asadar, pot sa imi asigur dezinsectia si deratizarea cu o firma din Tulcea spre exemplu, pentru ca Primaria Oradea nu are dreptul de a interveni in acest context. Romprest SRL a fost si pana acum cumparatoare de favoruri pubice, mai discret pentru ca cei dinainte de Bolojan erau mai inteligenti si nu generalizau cazurile punctuale, dar acum a iesit la iveala cum e cu spaga si cu mita in acest domeniu. Curtea de Conturi stie, SRI stie, Politia stie, chiar si DNA stie cate ceva colateral, doar primarul scoate regulamente pe banda rulanta, in favoarea unor privati.
Postat 07 Decembrie 2013, 10:40 de Sand
Asadar Romprest este firma de casa!
Ori Politia Locala, ori Romprest ... ca impreuna e ca la piata, unde se negociaza nu se liciteaza!
Postat 07 Decembrie 2013, 10:30 de Life
lol
imi aduc aminte cand lucram la o firma in urma cu 3,4 ani, astia faceau dezinsectie saptamanal. dupa dezinsectie bineinteles ca nu treceau mai mult de 2,3 zile pana apareau gandacii la loc. halal dezinsectie.
Postat 07 Decembrie 2013, 10:17 de oradean
Rusine sa va fie
Domnilor din primarie (in special dom.primar) nu incepeti anul 2014 la fel ca 2013 adica prin tot felul de impozite si taxe ilegale si nesimtite. Vreti sa ne suparam unii pe altii si sa incepem sa ne certam, injuram, porcaim, scrofaim, stresam ... unii pe altii ???? Avem si altceva mai bun de facut, cel putin noi. Trimitand militienii sa incerce sa ne oblige sa facem ce vreti voi nu ne sperie deloc, dinpotriva ne face sa va uram mai mult si pe unii si pe altii. Rusine sa va fie.
Postat 07 Decembrie 2013, 08:32 de Contribuabil
Nu va lasati ????
Domnilor de la primarie(in special dom.primar) nu incepeti 2014 ca si pe 2013, cu impozite si taxe ilegale si nesimtite. Iar ne-om supara unii pe altii, certa, porcaii, pune pe drumuri, isteriza....Nu ne speriem de militienii pe care-i trimiteti sa ne oblige facem ce vreti voi. N-am fost oameni ?, mai ale noi, dar acum ne-am curvit, mai ales voi. Atentie.
Postat 07 Decembrie 2013, 07:52 de Contribuabil
La instante bai ventuzelor!
Adica eu persoana fizica sau juridica, dupa mintea celor de la primarie sunt fraierul bun de muls, in baza unui contract incheiat intre cele doua parti.Eu nu am participat la negocierea si incheierea acestui contract, nici macar nu-i cunosc continutul , dar sunt obligat sa devin a treia parte in contract prin nu stiu ce decizie si ceea ce este mai frumos sa fiu si platitor.Pai sa-l plateasca primaria, daca l-a incheiat, acest contract si partile semnatare sa si-l bage in c.ur.Primaria ar face mai bine sa-si puna bagatorii de seama pe care ii platim tot noi, inclusiv pe cei de la Politia Locala sa verifice daca aceste activitati de deratizare, dezinfectie si dezinsectie sunt executate la nivelul municipiului asa cum prevede legea.Nu are nici un drept de a institui un monopol pe aceasta activitate prin asa zisa "licentiere".Un precedent exista deja cu activitatea de salubrizare pe care a monopolizat-o RER scotand de pe piata URBANA tot in baza acestei aberatii numita "licentiere".Ca atare suntem obligati sa platim tarifele care an de an au tot crescut si vor mai creste fara a avea o alta alternativa.Deci la cremenal bai satrapilor!
Postat 06 Decembrie 2013, 20:53 de 1+1+1...+1=multi
Partea civila din proces (adica aia .ututa)
Daca tot trebuie sa incheiem un contract iar voi ati stabilit cu cine, sper ca noi putem cel putin negocia tariful. Iar daca ati stabilit si tariful tot voi, va trebui in mod sigur sa achitati tot voi si facturile.
Postat 06 Decembrie 2013, 20:33 de Partea civila
Talharii primarului
Inca o birja ce pune taranul din Birtin pe capul oradenilor,oare si acasa la ma-sa vor merge politistii sa incheie contract cu ea ?
Postat 06 Decembrie 2013, 19:53 de Sergiu
Dezinsectie da, altceva nu
Ma voi nu sunteti normali. Pa persoana fizica nu cred sa am nevoie de deratizare sau dezinfectie, in schimb pt. probleme de dezinsectie da si jur sa va caut ori de cate ori o sa am paduchi lati. Fara contract insa ca nici paduchi nu mai sunt ce erau odata. Va pup. PS. ma bucur ca veniti cu organul.
Postat 06 Decembrie 2013, 19:33 de Persoana fizica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON