URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2014, 16:59

Malul Peţei, transformat în "Cărarea Verde Ovidiu"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea o zonă verde protejată nu de legi naţionale, ci locale. Trei ONG-uri de mediu din Oradea, Fundaţia Life Tineret, Fundaţia Ecotop Oradea, Asociaţia Learning Communities, au devenit partenerii Primăriei pentru realizarea unei zone de biodiversitate pe malurile Peţei, denumită "Cărarea Verde Ovidiu". În România nu mai există zone verzi protejate local, dar la nivel european se mai semnează acorduri similare între municipalităţi şi asociaţii.

"Cărarea verde" orădeană se va întinde de-a lungul Peţei, de la podul din dreptul străzii Ronald Reagan până la podul de pe strada Ion Bradu. Pe acest areal, ecologiştii vor planta 500 de arbori, 200 de arbuşti şi 20 de specii de flori, vor face curăţenie şi vor monta cuiburi şi hrănitoare pentru păsări. Bineînţeles, ei vor şi întreţine şi monitoriza zona.

Odată ce amenajările vor fi făcute, orădenii se vor putea plimba pe jos sau cu bicicletele printr-o adevărată zonă verde, respectând însă natura. Astfel, activităţile de relaxare are orădenilor se vor îmbina cu principiile conservării şi protejării biodiversităţii naturii.

Cele trei ONG-uri vor să atragă în proiect şi alte asociaţii, dar şi şcolile şi liceele orădene şi Universitatea, ca împreună să deruleze diferite activităţi educative şi de cercetare. Durata acordului este din 2 februarie 2014 până în 30 iunie 2016.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitari ecologistilor
cinste celor care mai fac ceva in tara asta total dezinteresat fara sa intinda mana dupa subventii de tot felul, ei sunt cei carora le pasa ce aer respira copii lor.
Postat 06 Februarie 2014, 15:33 de Axis
super
super intiativa,la cat mai multe zone ar trebui asa ceva in oras, eventual chiar ajutati in initiativele astea,dar sa nu fie firme si contracte pe interese ca de alea sunt satul,o ocupatie cu dragoste de verdeata nu din interes.
Postat 06 Februarie 2014, 15:21 de eucumine
"În România nu mai există zone verzi protejate local" ... să mori tu !?!
Care Ovidiu ?
Postat 05 Februarie 2014, 22:56 de Carp III
iaca-ta-l ni... :D
il cunosc pe baiatu' cela cu galeata' n mana care uda la radacina copacelul mititel (sau tufis, whatever), este Marius Hardut, prietenul copacilor :D
Postat 05 Februarie 2014, 22:27 de Agentul Termic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON