URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2014, 17:03

Fotograful Ovi D. Pop a lansat un nou ghid turistic al Bihorului şi Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi nu este angajat al niciunei instituţii menite să promoveze turismul orădean şi bihorean, fotograful Ovi D. Pop, cunoscut orădenilor şi ca patron al agenţiei de publicitate Duran's, continuă să-i ajute pe turişti să se orienteze pe meleagurile noastre.

Miercuri, orădeanul a lansat cea de-a şasea ediţie a ghidului turistic al Bihorului, care cuprinde, bineînţeles, şi ghidul Oradiei. Sub forma unei broşuri consistente, plină cu imagini bine realizate şi cu informaţii utile, de la date istorice la obiective ce nu trebuie ratate, prezentate în engleză, maghiară şi română, ghidul a fost prezentat presei orădene pe holul Filarmonicii de Stat, unde fotografiile lui Ovi Pop sunt expuse periodic.

lansare-ghid-turistic-durans-ovi-pop-oradea4.JPGÎncepând din această săptămână, ghidul poate fi cumpărat, pentru preţul de 30 de lei, din turnul Primăriei Oradea, de la chioşcurile din centrul oraşului şi de la centrele de informare turistică din Oradea şi din judeţ. Editura Duran's a tipărit ghidul în 4.000 de exemplare. "Aş sugera autorităţilor locale să-l achiziţioneze", a spus Ovi D. Pop, arătând că ghidul este un bun obiect de protocol ori pentru promovarea turismului orădean şi bihorean.

Prezent la lansare, viceprimarul Ovidiu Mureşan a precizat că Primăria Oradea va cumpăra ghidul, ba chiar îl va folosi la primele târguri de turism la care oraşul va participa, în iarnă, în Viena şi Budapesta. Vicele s-a arătat încântat de toate produsele pe care fotograful le realizează. "Este important pentru noi ca Ovi să lucreze în continuare. Pentru partea turistică, am vrea să-l clonăm!", a spus Mureşan.

Ovi Pop a anunţat că, în perioada următoare, va mai prezenta publicului o monografie a Bihorului şi o carte despre Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
info bun pt appsuri gratuite
"hai sa ajutam un prieten mai vechi"... "eu il stiu bine pe vice si rezolvam un mic contract cu Primaria ca e oricum la moda. sa zica fraierii ce-or vrea..." ori ceva de genu'. mnoa, și... bine că se poate. felicitări! oricum, acum numai sunt la modă pliantele tipărite gratis, ci aplicațiile gratuite de mobil... :)
Postat 12 Octombrie 2014, 17:16 de veghe
ne-SIM-tit, la fel ca Dihoreanul
Cine se asemana se aduna, spune o veche vorba din popor. Este si cazul fituicii Dihoreanul, care permite cuvinte gen "coi..e" scrise de un bun prieten al redactiei (lasam la o parte faptul ca traieste bine mersi din banii publici, din "proiecte" la mare vrajeala executate in tiraje mai mici decat cele stabilite si la calitate proasta, bani nemunciti de fapt) dar cenzureaza alte cuvinte la fel de "delicate". Oricum, epoca acestui individ a apus demult, cel putin in ce priveste ceea ce face, caci in ce priveste "proiectele" de supt bani publici se pare ca merge treaba ;)
Postat 09 Octombrie 2014, 12:44 de Agentul Termic
Cel mai ţepar afemeiat
Îmi cer scuze că mă semnez şi nu scriu sub pseudonim ca şi bravii mei fani, care cred ca sunt ideale de urmat al oraşului şi judeţului nostru, doar ca sunt prea modeşti să o arate. Draghe Vörös, ai dreptate! Nu numai că uit să dau salarii, nici nu-mi place să o fac! Oamenii mei lucrează pe gratis! Dragă Marius, îţi mulţumesc că mă vorbeşti la superlativ, îmi dă încredere! Este un lucru mare să fii cel mai cel. Da, mă mândresc cu premiile mele internaţionale, mai ales că lângă numele meu scrie Oradea, Romania. La ce bine arăt, pot fi afemeiat, iar \"piţipancele\" le caut şi noaptea! Corin, îmi pare nespus de rău că te-au cenzurat, dar nu cred că reuşeşti să injuri mai urât decât mine, că pe lângă epitetele emise de coplegii tăi, mai sunt şi cu gura spurcată şi-mi place la nebunie să înjur! Meilu meu este ovi@durans.ro şi te astept la un duel de înjurături. Cele mai bune le publicăm. Poţi rămâne anonim, nu cred că ai coiţe să te afişezi, sau?
Postat 09 Octombrie 2014, 10:59 de Ovi D. Pop
work
Daca exista inca o persoana din Oradea, sau judetul Bihor, cine din banii lui, pe cont propriu si din placere si de foarte multi ani promoveaza cultura si turismul nostru - nahhh atunci are/aveti dreptul sa scrie(ti) comentarii atat de "inteligente".....este foarte usor sa stai in fata calculatorului tau si in afara sa jignesti niste oameni, care intr-adevar fac ceva - NU FACI NIMIC!
Postat 09 Octombrie 2014, 10:29 de Prunty
gunoiu bihorului
Si eu il cunosc pe acest jegos ; este cel mai mare mincinos , cel mai mare tepar, cel mai mare lingau din Oradea. Toata ziua cauta pitipoance sa le pozeze "pasarica", cel mai mare afemeiat . Nu ii mai faceti reclama ca stim toti oradenii cine ii Ovi Pop. Se tot lauda cu premii internationale:))))))))
Postat 09 Octombrie 2014, 08:18 de marius
jeg
CENZURAT
Postat 08 Octombrie 2014, 21:18 de corin
....cunoscut !!
...."cunoscut oradenilor"....CA UN TZEPAR ,CARE MAI "UITA" SA-SI PLATEASCA ANGAJATII...!!
Postat 08 Octombrie 2014, 20:27 de Vörös
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON