URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2014, 08:50

Cartierul Oncea va fi legat de Bulevardul Ştefan cel Mare printr-un pasaj subteran pe sub linia ferată din spatele benzinăriei Mol

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii cartierului Oncea nu vor mai fi obligaţi să se aventureze peste liniile ferate pentru a putea ajunge la autobuz. Cartierul va fi legat de Bulevardul Ştefan cel Mare printr-un pasaj subteran, care va fi construit pe sub şinele de tren din spatele benzinăriei Mol din cartierul Rogerius.

Primarul Ilie Bolojan a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi îşi pun viaţa în pericol, mulţi locuitori ai zonei preferă să traverseze trei rânduri de linii de cale ferată pentru a ajunge în Bulevardul Ştefan cel Mare, de unde au o legături mai bune la mijloacele de transport în comun, decât să aştepte autobuzul în staţiile amenajate pe străzile Ion Bogdan sau Bihorului.

Pentru a evita accidentele municipalitatea va finanţa construirea unui pasaj subteran, pe sub liniile ferate, cu o lungime de 48 metri, o înălţime de 2,4 metri şi o lăţime de 3 metri, după modelul subtraversărilor pentru pietoni şi biciclişti de sub podul Sovata.

În pasaj vor fi montate camere video pentru a creşte gradul de siguranţă al cetăţenilor şi pentru a împiedica persoanele fără adăpost să se stabilească aici.

"În această toamnă vom face studiul de fezabilitate al investiţiei, pe care îl vom înainta spre aprobare Consiliului Local, iar în primăvară vom organiza licitaţia pentru proiectarea şi execuţia pasajului", a spus edilul.

Potrivit estimărilor municipalităţii, investiţia se ridică undeva la 220.000 euro, fără TVA, şi va trebui finalizată până la sfârşitul anului 2015.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ceferisme
Domnule primar, cred ca ar fi cazul sa finalizati din proiectele incepute, nu sa incepeti mereu alte proiecte noi. De mai mare folos ar fi largirea pasajului pe sub calea ferata, spre Episcopia. Degeaba centura si Stefan cel MAre su 4 benzi. La acel pasaj se stranguleaza circulatia. Cei din Oncea au pe unde sa vina in oras. Daca sunt comozi si in loc sa ocoleasca 100 de metri isi risca viata, e problema lor. La pasajele peste centura nici macar nu s-au inceput lucrarile. Pasajul peste calea ferata de langa Metro nu e gata. Podul Macio nici el. Podul Densusianu nici atat. Pasarela de la Cetate, la fel. Parcarea subterana sta si ea. Pasajul Vulturul Negru nu e gata nici el. Mi-ar placea sa fiti gospodarul pe care l-au votat oradenii.
Postat 13 Septembrie 2014, 00:16 de incepatorul
Sub calea ferata numai CFR poate face
Trebuie asociere intre municipiu si cei de la calea ferata pentru asta, fiecare cu partea lui .
Postat 12 Septembrie 2014, 12:38 de Talk
Pe cand o sa aflam ca s-a facut ceva ... ???
Nu ca urmeaza sa se faca ... promisiuni, prognoze, planuri si proiecte ... ca dupa cativa ani sa ni se spuna ca nu s-a putut, ca cineva s-a opus sau s-a pus pe invers ori ca nu s-au gasit bani suficienti, ca tocmai era nevoie de altceva in schimb in alta parte a orasului ... !!!
Postat 12 Septembrie 2014, 12:36 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON