URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2014, 12:37

Cancerul de col uterin poate fi depistat din timp! La Spitalul Judeţean, testul se face gratuit

Bihorecele sunt chemate să îşi facă testul Babeş-Papa Nicolau, care depistează cancerul de col uterin din fază incipientă, fără să plătească.

"Având în vedere finanţarea alocată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea pentru programul de depistare activă a cancerului de col uterin în anul 2014, invităm toată populaţia feminină eligibilă, după criteriile menţionate mai jos, să solicite medicului de familie formularul FS 1 necesar pentru efectuarea GRATUITĂ a testului Babeş -Papanicolau", arată un comunicat semnat de managerul Gheorghe Carp.

Programul se adresează femeilor cu vârste între 25 şi 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat al femeii, cu condiţia să nu aibă un diagnostic confirmat de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital, simptome sau antecedente sugestive legate de această boală. Totodată, afirmă reprezentanţii spitalului, nu sunt eligibile persoanele "care prezintă absenţa congenitală a colului uterin", respectiv femeile cărora li s-a extirpat uterul pentru afecţiuni benigne.

Medici de familie şi centrele de recoltare înscrise în reţeaua Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea se pot consulta pe site-ul spitalului www.spitaljudetean-oradea.ro, dar şi în galeria de documente.

Mai multe detalii despre programul de prevenţie a cancerului de col uterin pot fi obţinute la numărul de telefon 0259.414.630 sau 0259.417.169.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
pt site
acum merge
Postat 02 Octombrie 2014, 01:28 de xyz
nu merge
Site-ul mentionat in articol nu functioneaza!!! Nu verificati informatiile inainte de publicare???
Postat 01 Octombrie 2014, 13:06 de site
Cele cu asigurare sa plateasca, daca tot au mai platit lunar !!!
.
Postat 28 Septembrie 2014, 18:37 de WinDos
nu e clar
ebihoreanul si spitalul, vedeti ca nu se vede bine numele medicilor din lista. si nici nu sunt in ordine alfabetica, sa-mi gasesc medicul.
Postat 28 Septembrie 2014, 12:57 de banana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON