URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2013, 19:08

Bihoreanul Vasile Blaga, ales preşedintele PDL din primul tur, cu scandal!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreanul Vasile Blaga a fost ales, sâmbătă, pentru un nou mandat la conducerea PDL, obţinând peste 50% din voturile exprimate de delegaţii la Convenţia Naţională. Astfel, senatorul a câştigat din primul tur competiţia pentru şefia PDL. Când au auzit rezultatele, susţinătorii lui au izbucnit în urale.

Potrivit rezultatelor făcute publice de deputatul Mircea Toader, preşedintele Comisiei de numărare şi de validare a voturilor, Vasile Blaga a strâns 2.344 de voturi, Elena Udrea - 2.014, iar Monica Macovei - 209.

Nemulţumită, Elena Udrea, care în campania electorală a beneficiat inclusiv de sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, a cerut renumărarea voturilor, reclamând o diferenţă de 300 de voturi faţă de cvorumul de prezenţă anunţat iniţial. Cererea a fost acceptată, voturile urmând a fi renumărate. Însă, până atunci, Blaga a fost declarat câştigător!

Nu ştiu să piardă

Când bihoreanul a revenit la microfon, pentru discursul de final, Elena Udrea şi susţinătorii săi au coborât de pe scenă, iar la fel a procedat şi "grupul reformiştilor", ceea ce a stârnit iritarea vizibilă a liderului PDL. "E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL", a spus Vasile Blaga pe un ton răspicat.

Pe un ton ridicat, apoi, liderul PDL le-a mai spus delegaţilor la Convenţia Naţională că încearcă să îşi păstreze calmul, deoarece "eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit să vă dau de mâncare gratis", precizând, apoi, că din punctul lui de vedere lucrurile se încheie aici şi bătălia este, de fapt, cu USL.

PDL-istul a spus şi că aşteaptă o echipă unită care are trei lucruri de îndeplinit: reconstrucţia partidului, bătălia cu USL şi reconstrucţia dreptei româneşti şi că nu acceptă să i se pună la îndoială loialitatea. "Eu nu am fost niciodată în PSD şi în PNL, nu accept niciodată să mi se pună la îndoială loialitatea după ce te-ai plimbat peste tot", a zis el, adăugând că reconstrucţia dreptei româneşti nu trebuie făcută oricum, ci cu "portocaliu, cu trandafir şi cu Verde-nrourat".

Udrea acuză

De altfel, festivitatea s-a încheiat cu imnul partidului, "Verde-nrourat", în timp ce, pe holuri, Elena Udrea făcea declaraţii sforăitoare televiziunilor acuzând frauda alegerilor din PDL. "Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi", a susţinut Udrea.

"Cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia, au anunţat rezultatul fără a rezolva contestaţia. (...) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (...) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat şi voturile, vom merge în Modrogan. (...) Lucrurile nu pot rămâne aşa, trebuie să se rezolve această contestaţie", a afirmat Elena Udrea.

Întrebată dacă se pune problema ruperii PDL, Udrea a răspuns: "Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
unitati PDL aliativa cu PNL sei vor conduce ROMANIA
tinerii sunt omisi intentionat participa numeric ca sa ingrase porcii comunisti, BLAGA se va alia cu PNL< UDREA si basescu vor avea MISCAREA POPULARA in final PDL este mort !!! PSD pierde ingrijoarator, exista partidul MISCAREA SOCIALISTA, partidul saracilor ar fii o sansa pentru ROMANIA ?
Postat 25 Martie 2013, 09:00 de PSD PIERDE
HOTII
Acuma s-a vazut ce hoti sunt PD-listii.Atat de hoti incat se fura intre ei.HA HA HA Sa dispara de tot.
Postat 24 Martie 2013, 22:27 de EU
I Hate You ...PDL
Ca sa nu o mai lungesc, va urasc pe toti, in corpore, toti PEDELEII, oriunde v-ati afla, indiferent in ce tabara, indiferent daca v-ati refugiat in alt partid!
Postat 24 Martie 2013, 14:54 de TDS
I Hate You ...lina, I...ela, la,la
Dragele mele, voi cu cine ati votat? Dar Calin, ca intra la aceeasi categori cu voi! Pensatele!
Postat 24 Martie 2013, 14:52 de TDS
I Hate You G..za
I Hate You Mishu, la,la,la..
Postat 24 Martie 2013, 14:50 de TDS
I Hate You Petre, la, la, la...
Peter de partea cui o fi fost? Dar Alin, aghiotnatul? Ca nici el nu mai e in PDL! Dar ala de fuse prin tineretul democrat care acum zice ca nu mai e? Vladut?
Postat 24 Martie 2013, 14:41 de TDS
I Hate You Base, la, la, la
am ajuns sa ma bucur ca a castigat un ...tiv, in fata unei ...ve notorii si a unei ....roare comuniste! Romania, I Love You!
Postat 24 Martie 2013, 14:39 de TDS
umilit continuat cu partide de nimic !!!!
astyai sunt si prostii rau, l au sustinut pe BASESCU la suspendare si acum l au dat la o parte !!!! ce mai intelegeti voi ? romanul este umilit continuat cu partide de nimic !!!!
Postat 24 Martie 2013, 10:43 de umilit continuat cu
Trista realitate.
Adevarata fata a pedelistilor: hotie, santaj si coruptie.
Postat 24 Martie 2013, 09:43 de SAFE
felicitari !
COMPETITIA adevarata se face cu cei care au VOCATIE in rest CIRCARI !!! TRAIAN BASESCU este un CIRCAR nicidecum nu are VOCATIE POLITICA a manipulat pioni cu BANI si dosare PENALE :))) un politician demn de tara sa nu manipuleaza da ROADE care duc la PROSPERITATEA NATIEI , CORECT ?
Postat 24 Martie 2013, 09:14 de felicitari!
EVAZIUNE FISCALA la CONVENTIA PDL !!!!
EVAZIUNE FISCALA la CONVENTIA PDL !!!! tone de apa si alimente vandute fara a fi fiscalizate :)))) Oana Basescu nu si a depus Bilantul din 2009 pe siteul ANAF , unde traim in jungla ?
Postat 24 Martie 2013, 08:34 de rusineeeee
SA NU UITI DE ORADEA SI BH
Sa nu uiti de ORADEA SI BH!!!!!!!!!!!!!!!! Ca altii si-au batut joc de noi ( BOC, Petru Filip, etc... ) numa de Cluj sau de interesele lor le-au pasat!
Postat 24 Martie 2013, 02:06 de SA NU UITI...
securist
Nu a fost niciodată în PSD şi în PNL=A fost in PCR
Postat 23 Martie 2013, 20:56 de ion
Urne masluite
Faptul ca au existat 4359 votanti si 4611 buletine de vot indica o fraudare.Mai mult: urnele au si fost luate repejor de catre cei care se declara castigatori...Inseamna ca urnele au fost usor \"preparate\" de ucenici scamatori.Truc ieftin,blat marunt.Si rusinos.
Postat 23 Martie 2013, 20:37 de gyorgy tozser
S-a făcut dreptate !?!
PDL a revenit la forma şi fondul avut pe când se numea PD. O gaşcă de ţărani care se cred domni ... 7-8% constant ... opoziţie constructivă de susţinere a celui aflat mai sus de cizmă ... sfaturi ţărăneşti cu burţile de bere pe dinafară ... aşa cum era această haită de oportunişti imediat după 1992 ...
Postat 23 Martie 2013, 20:23 de Carp III
nooo amu ce credeati ca se poate coabita in PDL fara PRINCIPII !!
ELENA UDREA , dama lui COCOS face CONTESTATIE dar diferenta de voturi poate fi fraudata de ECHIPA ei , LOOOGIC !! Au bagat in urne echipa ei mai multe VOTURI anulate :))) e asa de simplu !!
Postat 23 Martie 2013, 20:05 de naspa am ajuns
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON